10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον γυναικείο οργασμό

10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον γυναικείο οργασμό

Καταρχήν, αφήστε τις ντροπές! Ο οργασμός είναι τόσο ωφέλιμος για την υγεία όσο το οδοντικό νήμα –αλλά και πολύ πιο διασκεδαστικός. Για να τον κάνετε, μάλιστα, ακόμα πιο απολαυστικό τόσο για εσάς όσο και για τον σύντροφό σας, μάθετε μερικές ακόμα πληροφορίες που... ούτε καν φανταζόσασταν!

Οι οργασμοί ανακουφίζουν τον πόνο

Έχετε πονοκέφαλο; Δοκιμάστε να κάνετε σεξ! Οι επιστήμονες λένε ότι οι οργασμοί μπορούν να ανακουφίσουν από κάθε πόνο, συμπεριλαμβανομένου του πόνου από αρθριτικά, του μετεγχειρητικού πόνου αλλά και του πόνου τοκετού. Οι μηχανισμοί «ανακούφισης» έχουν να κάνουν με την απελευθέρωση από τον οργανισμό της ορμόνης οξυτοκίνης, η οποία ενισχύει το συναισθηματικό δέσιμο, τη χαλάρωση και άλλα θετικά συναισθήματα. Παρ'όλο που η ανακούφιση από τον πόνο που προσφέρει ο οργασμός είναι σύντομη (συνήθως διαρκεί από 8 έως 10 λεπτά), κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμα και η σκέψη του μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου.

Η χρήση προφυλακτικού δεν επηρεάζει την ποιότητα του οργασμού

Αν αναρωτιέστε μήπως το προφυλακτικό επηρεάζει την ποιότητα του οργασμού σας, μάθετε πως δεν έχει καμία σχέση. Οι επιστήμονες λένε ότι οι γυναίκες έχουν ακριβώς τις ίδιες πιθανότητες να έρθουν σε οργασμό είτε ο παρτενέρ τους φορά προφυλακτικό είτε δε φορά. Για την ακρίβεια, το προφυλακτικό μπορεί να παρατείνει την διάρκεια του σεξ, αφού ο άνδρας δεν χρειάζεται να «τραβιέται έξω» γρήγορα κάθε φορά που φοβάται ότι θα τελειώσει. Αν ο σύντροφός σας αποφεύγει να φορέσει προφυλακτικό γιατί δεν θέλει να χάσει την φυσική αίσθηση, δοκιμάστε να τον διεγείρετε με το χέρι σας πριν την διείσδυση, ώστε να νιώσει τη φυσική επαφή, και να φορέσει προφυλακτικό μετά.

3 στις 10 γυναίκες δυσκολεύονται να έρθουν σε οργασμό

Αν δυσκολεύεστε να έρθετε σε οργασμό, μάθετε πως δεν είστε η μόνη. Οι ειδικοί λένε πως το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει το 30% των γυναικών κάθε φορά που κάνει σεξ. Επίσης, περίπου το 80% των γυναικών δυσκολεύεται να έρθει σε οργασμό μόνο από την κολπική διείσδυση. Οι γυναίκες αυτές μπορούν να βοηθηθούν είτε από την κλειτοριδική διέγερση είτε φαρμακευτικά. Καθώς η σεξουαλική δυσλειτουργία είναι συχνό φαινόμενο και στις γυναίκες, εφαρμόζονται πλέον θεραπείες, είτε τοπικά με χρήση τεστοστερόνης, είτε με λήψη φαρμάκων, των οποίων τα αποτελέσματα, ωστόσο, είναι αμφιλεγόμενα. Σε κάθε περίπτωση, αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε κάποια τέτοια θεραπεία, θα πρέπει να μιλήσετε με τον γυναικολόγο σας.

Βρίσκοντας το σημείο G μπορείτε να βελτιώσετε τους οργασμούς σας

Εσείς μπορείτε να το εντοπίσετε; Το σημείο G, το όνομα του οποίου προέρχεται από τον Γερμανό γυναικολόγο Ernst Gräfenberg που το ανακάλυψε τη δεκαετία του '50, θεωρείται ότι αποτελείται από αναρίθμητες νευρικές απολήξεις, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερους και πιο έντονους οργασμούς. Αν και η ακριβής θέση του αμφισβητείται ακόμα και σήμερα, οι επιστήμονες συμφωνούν ότι βρίσκεται μέσα στον κόλπο της γυναίκας και ξεχωρίζει από την πιο «άγρια» υφή του.

Οι οργασμοί βελτιώνονται με τα χρόνια

Μπορεί να υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να γκρινιάζετε που μεγαλώνετε, όμως ο οργασμός δεν χρειάζεται να είναι ένας από αυτούς. Για την ακρίβεια, αυτό είναι από τα λίγα που βελτιώνονται. Τους καλύτερους οργασμούς επιτυγχάνουν οι γυναίκες μετά τα 30 και δη πλησιάζοντας τα 40, λένε οι ειδικοί. Αυτό, πιστεύουν, συμβαίνει μάλλον επειδή η γυναίκα μεγαλώνοντας απελευθερώνεται περισσότερο, ενώ γνωρίζει καλύτερα το σώμα της και τι την ευχαριστεί. Για τους άνδρες οι ηλικίες καλύτερης επίτευξης οργασμού είναι λίγο μικρότερες.

Μεγαλύτερη ποικιλία, καλύτεροι οργασμοί!

Οι επιστήμονες επιμένουν ότι όσο περισσότερη ποικιλία βάζετε στο σεξ, τόσο πιο εύκολα θα έρθετε σε οργασμό. Δοκιμάστε, λοιπόν, να αλλάζετε στάσεις, να κάνετε κολπικό αλλά και στοματικό σεξ και να μην μένετε μόνο σε μία στάση.

Η σεξουαλική αυτοπεποίθηση μιας γυναίκας μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα των οργασμών της

Οι έρευνες δείχνουν ότι η εικόνα που έχουν οι γυναίκες για το σώμα τους και δη για τα γεννητικά τους όργανα μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα των οργασμών τους. Οι ειδικοί, ωστόσο, επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν «τέλεια» γεννητικά όργανα, και ότι εφόσον είστε υγιείς και δεν έχετε πόνους ή άλλες ενοχλήσεις, θα πρέπει να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας και να φέρεστε στον ερωτικό σας παρτενέρ όπως θα θέλατε να σας φέρεται και εκείνος. Γνωρίστε, λοιπόν, καλύτερα το σώμα σας και αγαπήστε το για να το αγαπήσουν και οι άλλοι.

Υπάρχει ένα οργασμικό «κενό»

Λίγοι είναι οι άνδρες που θα έρθουν σε στύση αλλά όχι σε οργασμό, κάνοντας σεξ. Ωστόσο, σημαντικός αριθμός γυναικών αναφέρει ότι την τελευταία φορά που έκαναν σεξ με τον σύντροφό τους και δεν ήρθαν σε οργασμό, εκείνος δεν το κατάλαβε. Οι ειδικοί λένε ότι υπάρχει ένα «κενό» στο μυαλό των ανδρών αναφορικά με το πώς αντιλαμβάνονται τον γυναικείο οργασμό, το οποίο έχει να κάνει και με την γυναίκα, και το πόσο άνετη είναι να εκδηλώσει τα αισθήματα που της προκαλεί ο οργασμός της.

Σε σπάνιες περιπτώσεις ο οργασμός μπορεί να συμβεί χωρίς διέγερση των γεννητικών οργάνων

Δεν είναι αστικός μύθος: Υπάρχουν γυναίκες που μπορούν πράγματι να έρθουν σε οργασμό ενώ π.χ. κάποιος τους κάνει μασάζ, κάθονται στο μετρό ή ενώ τρέχουν στον διάδρομο γυμναστικής. Αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, συμβαίνει λόγω της αύξησης της κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα και στα γεννητικά όργανα, της χαλάρωσης που μπορεί να νιώθει το άτομο την στιγμή εκείνη ή της τριβής των γεννητικών οργάνων, π.χ. σε ένα κάθισμα.

Κάποιες θέλουν χρόνο

Κάποιες γυναίκες θέλουν περισσότερο χρόνο από τον παρτενέρ τους για να έρθουν σε οργασμό και αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Οι περισσότερες γυναίκες, για την ακρίβεια, χρειάζονται τουλάχιστον 20 λεπτά σεξουαλικής δραστηριότητας μέχρι να τελειώσουν. Αν, όμως, ο παρτενέρ σας τελειώνει πιο γρήγορα, υπάρχουν τρόποι να τον καθυστερήστε, π.χ. πιέζοντας λίγο τη βάση του πέους του, χρησιμοποιώντας προφυλακτικά με επιβραδυντικό ή λαμβάνοντας φαρμακευτική αγωγή, που θα συστήσει, φυσικά, ουρολόγος.

Πηγή: Womansday

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v