Το υπέροχο σώμα σου μετά τον τοκετό

Το υπέροχο σώμα σου μετά τον τοκετό

«Πήρα περίπου 23 κιλά κατά την εγκυμοσύνη μου το 2012 και ακόμα και μετά τον εύκολο και όμορφο τοκετό μου στο νερό, έπεσα σιγά-σιγά σε επιλόχειο κατάθλιψη, γιατί ένιωθα άσχημη και μπερδεμένη, ενώ ήξερα ότι έπρεπε να είμαι ευγνώμων και ευτυχισμένη». Με αυτά τα λόγια μιας νέας μαμάς, η φωτογράφος Jade Beall μας καλωσορίζει στο A Beautiful Project.

Ο λόγος για μία συλλογή υπέροχων φωτογραφιών από γυναίκες που έγιναν πρόσφατα μαμάδες και δε ντρέπονται να δείξουν το υπέροχο, αληθινό, γεμάτο αγάπη σώμα τους.

 

Όπως η ίδια η Beall λέει, «ξεκίνησα το project αυτό πριν ακόμα κι εγώ το καταλάβω, αφού έβγαλα μερικές φωτογραφίες τον εαυτό μου, πέντε εβδομάδες αφού γέννησα τον γιο μου. Ανέβασα τις φωτογραφίες στο blog μου και σιγά-σιγά άρχισα να λαμβάνω e-mails από γυναίκες που μοιράστηκαν μαζί μου τις δικές τους επώδυνες ιστορίες, σχετικά με την ψυχολογία τους εξαιτίας της εμφάνισής τους μετά τον τοκετό.

Για τη δημιουργία του project συμμετείχαν περισσότερες από 1.000 γυναίκες, με σκοπό να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός ισχυρού εργαλείου ψυχικής «επούλωσης» για τις μαμάδες σε όλο τον κόσμο.

Μαζί μπορούμε να επαναπροσδιορίσουμε την πολιτισμική ιδέα της όμορφης γυναίκας».

Η Beall επιδιώκει να βρει, μέχρι το τέλος του 2013, κάποιον εκδότη για να κυκλοφορήσει σε βιβλίο όχι μόνο τις φωτογραφίες αλλά και τις ιστορίες όλων αυτών των γυναικών. Ελπίζει έτσι να εμπνεύσει χιλιάδες άλλες γυναίκες που αναζητούν την αυτό-αξία τους, αντιμετωπίζοντας με τρόπο συλλογικό την τρωτή αυτή φύση της γυναίκας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του A Beautiful Body Project εδώ.

Πηγή: jadebeall.com

v