Συμβουλές ομορφιάς για τέλεια μάτια!

Συμβουλές ομορφιάς για τέλεια μάτια!

Τα μεγάλα μάτια είναι από τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν σε ένα γυναικείο πρόσωπο. Τι γίνεται, όμως, αν η φύση δεν σας προίκισε με... ματάρες; Μερικές φορές τα πράγματα είναι όπως φαίνονται. Δείτε, λοιπόν, πώς λένε οι make-up artists ότι θα τα κάνετε να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο όμορφα!

Βγάλτε τα φρύδια σας

Αν συνηθίζετε ή σκοπεύετε να βγάλετε μόνη σας τα φρύδια σας, χρησιμοποιήστε πρώτα ένα μπεζ μολύβι για να χρωματίσετε τις τρίχες που θέλετε να απομακρύνετε. Έτσι θα αποφύγετε να το παρακάνετε και να τα βγάλετε υπερβολικά. Αν δεν είστε βέβαιη για το αποτέλεσμα, επισκεφθείτε ένα ινστιτούτο αισθητικής για να σας «καθαρίσουν» τα φρύδια σωστά.

Μάσκαρα έξω

Για ακόμα πιο μακριές βλεφαρίδες, ξεκινήστε εφαρμόζοντας το βουρτσάκι της μάσκαρα από την βάση μέχρι την άκρη της βλεφαρίδας. Για περισσότερο πάχος, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και συνεχίστε να απλώνετε μάσκαρα από τη βάση προς το έξω κάνοντας γρήγορες επαναλαμβανόμενες κινήσεις.

Διπλή απόχρωση

Χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικές σκιές της ίδιας χρωματικής παλέτας δίνετε αυτόματα διάσταση στα βλέφαρά σας. Εφαρμόστε την πιο σκουρόχρωμη σκιά κοντά στις βλεφαρίδες και την ανοιχτόχρωμη σκιά πιο πάνω, προς το φρύδι, αλλά όχι στο κόκκαλο του φρυδιού.

Τονίστε τα

Για να φαίνονται πιο έντονα τα μάτια σας, συγκεντρώστε το χρώμα στη μέση της γραμμής των βλεφαρίδων. Μπορείτε να απλώσετε μία πιο παχιά γραμμή στην γραμμή της πάνω βλεφαρίδας και να την κάνετε να ξεθωριάσει προς τα έξω, αλλά δώστε ένταση στο χρώμα του μολυβιού στα υψηλότερα και χαμηλότερα σημεία του ματιού.

Mάτια μπλε

Πειραματιστείτε με μπλε μολύβια ματιών. Οι ψυχροί τόνοι του μπλε κάνουν το λευκό των ματιών να φαίνεται πιο φωτεινό.

Στρώσεις μάσκαρα

Για να κάνετε τα βλέφαρά σας να φαίνονται πιο «σηκωμένα» απλώστε τουλάχιστον δύο στρώσεις μάσκαρα. Χρησιμοποιώντας, μάλιστα, βουρτσάκια με τρίχες που σχηματίζουν γωνία δεν σας ξεφεύγουν ούτε οι μικρότερες τρίχες των βλεφαρίδων σας.

Ψαλιδάκι βλεφαρίδων

Όταν χρησιμοποιείτε το ψαλιδάκι για τις βλεφαρίδες, ξεκινήστε από τη ρίζα της τρίχας και απαλά πιέστε το ψαλιδάκι για να κλείσει τρεις φορές. Συνεχίστε, έπειτα, στη μέση των βλεφαρίδων και επαναλάβετε. Με τον τρόπο αυτό θα αποκτήσετε φυσική καμπύλη, χωρίς να «τσακίσουν» οι τρίχες.

Ακολουθήστε την τσάκιση

Για να εκμεταλλευτείτε το φυσικό περίγραμμα των ματιών σας, απλώνετε eyeliner με χρώμα μέχρι εκεί που εκτείνεται η τσάκιση του ματιού και όχι λιγότερο ή περισσότερο.

Χρωματική παλέτα

Ένας γενικός κανόνας που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι οι ζεστές, γήινες αποχρώσεις των σκιών ταιριάζουν σε γυναίκες με πράσινα μάτια. Τα ροζ και τα χρυσαφί δείχνουν τέλεια σε γυναίκες με καστανά μάτια και οι μπλε αποχρώσεις ταιριάζουν σε όλες.

Φωτίστε τα

Ειδικά αν φοράτε γυαλιά, χρησιμοποιείτε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις σκιών για να προσελκύετε την προσοχή στο σχήμα των ματιών σας.

Ροδακινί concealer

Τα concealer με κίτρινη βάση δεν ταιριάζουν σε όλες τις επιδερμίδες. Δοκιμάστε κάποιο concealer σε ροδακινί απόχρωση για να εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους και ειδικά αυτούς που «μπλεδίζουν».

Ταμπονάρετε

Αφού απλώσετε το concealer και το makeup, χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι για να ταμπονάρατε την επιδερμίδα, ιδιαίτερα κάτω από μάτια, ώστε να μην υπάρχουν κηλίδες και «κομματάκια» χρώματος.

Δώστε φως

Χρησιμοποιήστε ένα highlighter για λάμψη στις εσωτερικές γωνίες των ματιών. Έτσι θα κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα. Μην το παρακάνετε όμως, για να έχετε όσο το δυνατό πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Ombre look

Το ombre είναι της μόδας και στο μακιγιάζ ματιών, ενώ έχει την ιδιότητα να κάνει το μάτι να δείχνει πιο «ανοιχτό». Για να το πετύχετε απλώστε μία ανοιχτόχρωμη σκιά στη βάση την βλεφαρίδων και μία πιο σκούρα προς την τσάκιση του ματιού. Το πρόσωπό σας θα αποκτήσει αυτόματα διάσταση.

Ψεύτικες βλεφαρίδες

Μη διστάσετε να φορέσετε, για κάποια ιδιαίτερη περίσταση, ψεύτικες βλεφαρίδες. Υπάρχει λόγος που είναι τόσο δημοφιλείς!

Γεμίστε τα

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα είναι να έχετε παχιά, αλλά φροντισμένα, φρύδια. Αν τα φρύδια σας έχουν κενά, χρησιμοποιήστε ένα μολύβι στη σωστή απόχρωση για να τα γεμίσετε.

Σκιά με simmer

Απλώστε στις κάτω βλεφαρίδες μία σκιά με simmering λάμψη και αποφύγετε τις σκούρες αποχρώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Παραπλανήστε

Αν φορέσετε ένα έντονο κραγιόν, χωρίς μάσκαρα ή σκιές στα μάτια, θα τα κάνετε να δείχνουν μεγαλύτερα! Αρκεί πρώτα να έχετε απλώσει make up στο πρόσωπο και concealer στα μάτια για να μην υπάρχουν δυσχρωμίες.

Πηγή: Realbeauty

v