Tips για τέλειο καλοκαιρινό μακιγιάζ

Tips για τέλειο καλοκαιρινό μακιγιάζ

Το καλοκαίρι είναι επίσημα εδώ και μαζί του έχει επιστρέψει το υπέροχο μαύρισμά σας. Πριν, όμως, επαναφέρετε στο καλοκαιρινό σας νεσεσέρ την ίδια μπρονζέ πούδρα και το ίδιο κοραλλί lip gloss που φορούσατε και πέρσι, δείτε τις νέες, ιδιαίτερες τάσεις που συνιστούν για το φετινό καλοκαίρι οι κορυφαίοι make-up artists.

Από ζουμερά, βυσσινί χείλη, μέχρι λεία, τραβηγμένα προς τα πίσω μαλλιά που παραπέμπουν σε surfer's look, δείτε και δοκιμάστε χτενίσματα και μακιγιάζ που υπόσχονται να σας κάνουν να ξεχωρίσετε είτε στις διακοπές είτε στην πόλη.

Surfer's look

Γιατί να μάχεστε με την υγρασία που κάνει τα μαλλιά να φριζάρουν, όταν μπορείτε απλά να δημιουργήσετε super-καλοκαιρινό, wet αποτέλεσμα; Πέρα από πανεύκολο και ευπροσάρμοστο σε κάθε τύπο μαλλιών, το look αυτό αποδίδει και έναν αέρα... πασαρέλας, οπότε μπορείτε να το δοκιμάσετε τόσο στις πρωινές όσο και στις βραδινές, ιδιαίτερες εμφανίσεις σας.

Για να πετύχετε το συγκεκριμένο look θα χρειαστείτε ένα προϊόν με υφή πάστας που να προορίζεται για surf look ή wet look αποτέλεσμα. Απλώστε το προϊόν σε υγρά μαλλιά και τραβήξτε το με τα δάχτυλά σας προς τα πίσω, μέχρι τις άκρες τους. Αν έχετε μακριά μαλλιά, είναι προτιμότερο να τα δέσετε σε μία ανέμελη αλογοουρά ή έναν σφιχτό κότσο. Και -κυρίως- μείνετε μακριά από το σεσουάρ, το οποίο ειδικά το καλοκαίρι καταστρέφει την τρίχα.

Και θηλυκή και ροκ

Υπάρχουν ορισμένες αποχρώσεις στο μακιγιάζ που παραπέμπουν σε καλοκαίρι, όπως τα ζεστά, nude χείλη ή το τιρκουάζ eyeliner. Αλλά, μερικές φορές, θέλετε ένα πιο ιδιαίτερο και δυναμικό μακιγιάζ, για να συνδυάσετε με το απαλό, αέρινο φόρεμά σας. Δοκιμάστε ένα πολύ διακριτικό μαύρο eyeliner στα κάτω βλέφαρα και συνδυάστε το με ελαφρώς smoky ασημί σκιά. Για τα χείλη επιλέξετε ένα απαλό ροζέ κραγιόν, ώστε να διατηρήσετε την δροσερή, κοριτσίστικη διάθεση.

Tip: Δοκιμάστε μία ασημί σκιά που να γυαλίζει έντονα και απλώστε την πολύ διακριτικά, με το μικρό σας δάχτυλο, στα κάτω βλέφαρα, ακριβώς κάτω από το μολύβι.

Απόλυτο ματ

Ωραία τα lip-gloss αλλά δεν τα έχετε βαρεθεί; Αφήστε που η υγρασία του καλοκαιριού σας κάνει έτσι κι αλλιώς να κολλάτε –θέλετε κι άλλο; Γνωρίστε τον υπέροχο κόσμο των βελούδινων, ματ χειλιών. Δοκιμάστε, μάλιστα, ένα έντονο χρώμα, το οποίο θα συνδυάσετε με ένα κατά τα άλλα nude μακιγιάζ. Παρατηρήστε, για παράδειγμα, το υπέροχο μακιγιάζ του μοντέλου: Ξεχωρίζουν τα μαλλιά της που μοιάζουν να έχουν στεγνώσει με τον ζεστό, θαλασσινό αέρα και τα βελούδινα, φούξια χείλη της.

Αν το ματ look στα χείλη σας φαίνεται κάπως... χειμωνιάτικο, δοκιμάστε ματ κραγιόν σε άκρως καλοκαιρινές αποχρώσεις, π.χ. χτυπητό ροζ ή πορτοκαλί, που θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο το μαύρισμά σας.

Sexy look

Αναρωτιέστε για το ιδανικό βραδινό look του καλοκαιριού; Συνδυάστε έντονα smoky μάτια με ζουμερά, σκούρα βυσσινί χείλη, ως προς το μακιγιάζ, φορέστε και ένα λιτό φόρεμα που δένει στο λαιμό και αφήνει τους ώμους ακάλυπτους και... τα βλέμματα δεν θα φεύγουν από πάνω σας! Καθώς το κραγιόν είναι που κλέβει την παράσταση και σε αυτό το look επιλέξτε μία σκούρα, βυσσινί απόχρωση, η οποία να δίνει σατινέ αλλά όχι gloss αποτέλεσμα.

Το νέο μπρονζέ

Μέχρι τώρα πετυχαίνατε το καθιερωμένο μπρονζέ αποτέλεσμα με μία πούδρα που απλώνατε στο όλο το πρόσωπο, χρησιμοποιώντας ένα παχύ πινέλο με αφράτες τρίχες. Ξεφύγετε από τα συνηθισμένα χρησιμοποιώντας μία μπρονζέ πούδρα σε ροδακινί απόχρωση και απλώστε τη μόνο στα ζυγωματικά, για πιο μοντέρνο και ζεστό ταυτόχρονα look. Αναζητήστε μία πούδρα σε όσο πιο φυσική μπρονζέ απόχρωση γίνεται, ώστε να καλύπτει μεν τους πόρους αλλά να προσδίδει και διακριτική λάμψη.

Πηγή: Refinery29

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v