15 DIY φυσικές συμβουλές ομορφιάς

15 DIY φυσικές συμβουλές ομορφιάς

Η φύση μας έχει δώσει όλα τα απαραίτητα υλικά για να περιποιούμαστε το πρόσωπο και το σώμα μας, κι όμως εμείς επιμένουμε σε καλλυντικά του εμπορίου. Γνωρίζοντας τους σωστούς συνδυασμούς από πρώτες ύλες, φρούτα και αιθέρια έλαια, μπορείτε να φτιάξετε σπιτικές μάσκες, κρέμες και απολεπιστικά που μπορεί να αποδειχθούν πολύ πιο αποτελεσματικά από τα επώνυμα αντίστοιχά τους! Δείτε 15 «συνταγές ομορφιάς»:

Μάσκα φράουλας για την ακμή

Οι φράουλες είναι φυσική πηγή σαλικυλικού οξέος, το οποίο περιέχεται στα περισσότερα καθαριστικά προσώπου κατά της ακμής που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Για να φτιάξετε μία τέτοια σπιτική μάσκα, λιώστε στο μπλέντερ ¼ της κούπας με φράουλες. Σε ένα μπολ αναμείξτε τις φράουλες με τον χυμό από ένα μικρό λεμόνι, 2 κουταλιές της σούπας μέλι και ¼ της κούπας γιαούρτι. Ανακατέψτε καλά το μείγμα για να γίνει ομοιογενές και απλώστε το στο πρόσωπό σας, όπου θα το αφήσετε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό, σκουπίστε και απλώστε την ενυδατική σας κρέμα.

Φυσικό αποσμητικό

Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο, 1 ½ κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα, ¼ της κούπας λάδι καρύδας και 20-25 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας για να δημιουργήσετε ένα φυσικό αποσμητικό. Μπορείτε να το απλώνετε με το χέρι σας ή να το βάλετε σε μία παλιά γυάλινη συσκευασία αποσμητικού roll-on.

Ενυδατική μάσκα με μέλι

Καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας. Πάρτε μία κουταλιά του γλυκού, ωμό ακατέργαστο μέλι και απλώστε το με τα δάχτυλά σας ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο. Αφήστε το εκεί για δέκα-δεκαπέντε λεπτά, μετά ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και ενυδατώστε με λάδι καρύδας. Μπορείτε να απλώνετε τα μάσκα καθημερινά.

Αυτοκόλλητο για καθαρούς πόρους στη μύτη

Αναμείξτε ένα πακετάκι απλή ζελατίνη (για γλυκά) με δύο κουταλιές του γλυκού γάλα και απλώστε το μείγμα με ένα πινέλο σε όλη τη μύτη, σε παχύ στρώμα ώστε να κολλήσει καλά. Αφήστε το μερικά λεπτά και στη συνέχεια τραβήξτε το για να ξεκολλήσει. Μαζί με το αυτοκόλλητο θα «ξεκολλήσουν» και τα μαύρα στίγματα.

Τόνερ με ροδοπέταλα

Για να φτιάξετε ένα υπέροχο, αρωματικό τόνερ με ροδοπέταλα, θα χρειαστείτε οργανικά τριαντάφυλλα ή ροδοπέταλα, αποστειρωμένο νερό, αμαμηλίδα και προεραιτικά βιταμίνη Ε, λίγο αλάτι, μία σταγόνα γλυκερίνη, αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου. Σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μικρό κατσαρολάκι αναμείξτε την αμαμηλίδα, μισή κούπα νερό και μερικά ροδοπέταλα. Αφήστε τα λίγο να βράσουν και στη συνέχεια σβήστε τη φωτιά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και να πήξει για 4-5 ώρες. Στη συνέχεια προσθέστε όποιο από τα προαιρετικά υλικά θέλετε. Αναμείξτε τα όλα καλά, βάλτε τα σε ένα γυάλινο μπουκαλάκι και το τόνερ σας είναι έτοιμο! Απλώστε το στο πρόσωπό σας με λίγο βαμβάκι.

Αυγό και ελαιόλαδο για την πιτυρίδα

Αναμείξτε καλά έναν κρόκο αυγού με λίγο ελαιόλαδο και τρίψτε το μείγμα στο κεφάλι σας για να εξαφανιστεί η πιτυρίδα!

Aloe vera για την ξηρότητα

Χρησιμοποιήστε το τζελ από ένα φύλλο αλόης για να επανορθώσετε το πολύ ξηρό δέρμα. Για να αφαιρέσετε το τζελ από ένα φύλλο αλόης, θα πρέπει να το καθαρίσετε από το πράσινο «δέρμα» που έχει γύρω-γύρω και να κρατήσετε το εσωτερικό τζελ που είναι μία κολλώδης φλούδα. Στη συνέχεια πλύνετε καλά το τζελ και βάλτε το στο μπλέντερ με 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας. Όταν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα είναι έτοιμο να το απλώσετε στο πρόσωπο αλλά και στα μαλλιά σας για να διώξετε την ξηρότητα. Αν το κρίνετε απαραίτητο, ξεπλύνετε με λίγο νερό.

Απολέπιση με ακτινίδιο

Καθαρίστε ένα ακτινίδιο από τη φλούδα του, λιώστε το και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τον πολτό για να κάνετε peeling στο πρόσωπό σας.

Ελαιόλαδο και μέλι για ενυδάτωση μαλλιών

Αναμείξτε σε ένα μπολ μία κουταλιά της σούπας μέλι και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Βάλτε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα και ανακατέψτε ξανά το μείγμα. Απλώστε το σε βρεγμένα μαλλιά όσο ακόμα είναι πολύ ζεστό, σα να απλώνατε μία κανονική μάσκα και τρίψτε καλά και το δέρμα στο κεφάλι. Αφήστε τη μάσκα για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε και λούστε τα μαλλιά με σαμπουάν -δεν χρειάζεστε conditioner.

Σπιτικό dry shampoo

Για μία πολύ πιο οικονομική και οικολογική εκδοχή του dry shampoo, αναμείξτε 6-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο, 2 κουταλιές της σούπας ρυζάλευρο και 2 κουταλιές της σούπας πούδρα από αραρούτι. Τρίψτε το μείγμα στις ρίζες των μαλλιών σας και αμέσως θα εξαφανιστεί η λιπαρότητα και τα μαλλιά θα αποκτήσουν όγκο.

Body scrub με ροδοπέταλα, ζάχαρη και αμυγδαλέλαιο

Σε ένα γυάλινο βαζάκι βάλτε μία μεγάλη κουταλιά λάδι καρύδας, από πάνω βάλτε μερικά φρέσκα ροδοπέταλα, μετά ρίξτε μία μεγάλη κουταλιά ωμή μαύρη ζάχαρη και μετά μία κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο ή λάδι jojoba. Κλείστε το βάζο με το καπάκι του και στη συνέχεια αφήστε τα λάδια να εμποτίσουν τη ζάχαρη και τα ροδοπέταλα. Όταν θα είστε έτοιμη να το χρησιμοποιήσετε, λιώστε με ένα κουτάλι και ανακατέψτε όλα τα υλικά -το άρωμα που θα αναδυθεί είναι υπέροχο! Στη συνέχεια, απλώστε όλο το μείγμα σε όλο σας το σώμα, τρίψτε καλά την επιδερμίδα σας και έπειτα ξεπλύνετε με μπόλικο νερό.

Λευκαντικό για τα δόντια

Αναμείξτε μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με 3 σταγόνες οξυζενέ και φτιάξτε σπιτικό λευκαντικό για τα δόντια, το οποίο μπορείτε να τρίψετε σε αυτά με την οδοντόβουρτσά σας. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά.

Πορτοκάλι αντί για λούφα

Τρίψτε τους αγκώνες και τα γόνατά σας με μισό πορτοκάλι. Τα οξέα του πορτοκαλιού λειτουργούν ως εξαιρετικό απολεπιστικό.

Body scrub με σοκολάτα

Για ένα πανεύκολο body scrub με σοκολάτα, το οποίο θα κάνει την επιδερμίδα σας να μυρίζει υπέροχα είναι το εξής: Αναμείξτε μία κουταλιά της σούπας μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη, μία κουταλιάς της σούπας τριμμένη καρύδα και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και έχετε ένα υπέροχο body scrub. Ξεπλύνετε, όταν τελειώσετε, με λίγο νερό.

Μοσχοκάρυδο για σημάδια από ακμή

Αναμείξτε μισή κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο με ένα τέταρτο της κουταλιάς του γλυκού μέλι και τοποθετήστε το μείγμα πάνω στα σημάδια που έχει αφήσει η ακμή στο πρόσωπό σας. Αφήστε για 20-30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με λίγο νερό.

Πηγή: Buzzfeed

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v