6 πράγματα που πρέπει να κάνετε κάθε πρωί για μια... καλή μέρα!

6 πράγματα που πρέπει να κάνετε κάθε πρωί για μια... καλή μέρα!

Η επιστροφή στην ρουτίνα της καθημερινότητας μετά τις διακοπές δεν είναι καθόλου εύκολη. Ποιος ξυπνά πάλι από τις 7.00; Ποιος έχει κουράγιο να οδηγεί μέχρι το γραφείο και να δουλεύει τόσες ώρες; Ειδικά τις πρώτες μέρες μετά τις διακοπές, η εξάντληση που νιώθουμε δεν περιγράφεται... Πώς θα επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς και θα γίνουμε λίγο πιο δραστήριοι;

Για κάποιους ανθρώπους το πρωινό ξύπνημα είναι η χαρά της ζωής! Δεν είναι λίγοι αυτοί που σηκώνονται νωρίς, είναι κεφάτοι και έτοιμοι να... αδράξουν τη μέρα! Και κατά έναν περίεργο τρόπο, το καταφέρνουν μια χαρά! Θέλετε να μάθετε το μυστικό τους; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε κάθε πρωί για να ξεκινά η μέρα σας με τον πιο δυναμικό τρόπο!

Βάλτε το ξυπνητήρι λίγο νωρίτερα

Αυτό είναι το δυσκολότερο που μπορείτε να κάνετε, ειδικά αν είστε αναγκασμένοι να ξυπνάτε έτσι κι αλλιώς πολύ νωρίς. Είναι, όμως, πιο εύκολο για εσάς που ξυπνάτε μετά τις 8.00, καθώς και χορτασμένοι από ύπνο μπορείτε να είστε και το ξύπνημα νωρίτερα θα σας βοηθήσει να κερδίσετε τη μέρα. Άλλωστε, όσο πιο νωρίς ξυπνάτε τόσο περισσότερα πράγματα μπορείτε να κάνετε, ενώ θα είστε πολύ πιο διαυγείς μέχρι την ώρα της δουλειάς σας!

Πρωινή γυμναστική

Τι μπορείτε να κάνετε αν ξυπνάτε νωρίτερα; Μα τι καλύτερο από πρωινή γυμναστική! Αυτή είναι μία συνήθεια που έχουν οι περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι, οι οποίοι ξεκινούν τη μέρα τους νωρίς το πρωί. Η πρωινή άσκηση όχι μόνο θα ωφελήσει τη σωματική σας κατάσταση, αλλά και την αυτοσυγκέντρωσή σας, και τις υπόλοιπες λειτουργίες του οργανισμού –ειδικά τον μεταβολισμό. Άλλωστε, με τον τρόπο αυτό αφιερώνετε ποιοτικό χρόνο στον εαυτό σας, σας δίνεται η δυνατότητα να σκεφτείτε τι έχετε να κάνετε μέσα στη μέρα και να προγραμματίσετε τις δουλειές σας. Μισή ώρα τρέξιμο ή ποδήλατο κάθε πρωί, με λίγα βάρη και λίγες διατάσεις στο τέλος, είναι ο καλύτερος τρόπος να τονώσετε την καρδιακή σας λειτουργία και την ελαστικότητά σας. Τι άλλο μπορείτε να κάνετε αν ξυπνάτε νωρίτερα, το οποίο δεν απέχει πολύ από την γυμναστική (αντίθετα είναι πολύ πιο απολαυστικό); Όσοι έχετε δοκιμάσει να κάνετε σεξ νωρίς το πρωί, πριν το γραφείο, θα συμφωνείτε σίγουρα ότι η μέρα έτσι ξεκινά πολύ καλύτερα!

Ντους και πρωινό

Ένα δροσερό ντους και ένα καλό πρωινό, αμέσως μετά, είναι ό,τι πρέπει για να φύγετε χαμογελαστοί για τη δουλειά. Και όταν λέμε πρωινό δεν εννοούμε έναν καφέ και μία μπάρα δημητριακών, αλλά ένα καλό γεύμα, με ψωμί ολικής άλεσης, μέλι, αυγά, φρέσκο χυμό που θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός για να αποδώσει καλά μέχρι το μεσημέρι. Με τον τρόπο αυτόν, άλλωστε, θα «ξυπνήσετε» και τον μεταβολισμό σας. Αν φάγατε αργά βραδινό το προηγούμενο βράδυ, δεν χρειάζεται να φάτε ένα βαρύ πρωινό. Πιθανώς να μην πεινάτε καθόλου. Φροντίστε, όμως, να φάτε λίγο αργότερα για να γεμίσετε ενέργεια. Το ιδανικό είναι το πρωινό σας να αποτελείται από μπόλικη πρωτεΐνη, προϊόντα ολικής άλεσης, δημητριακά βρώμης και γιαούρτι. Άλλωστε, το να μην τρώτε πρωινό δημιουργεί νεύρα –και κανείς δεν έχει όρεξη για γκρίνιες πρωί-πρωί!

Λίγες στιγμές ηρεμίας

Ένας ακόμα λόγος που το πρωινό ξύπνημα μπορεί να γίνει ευχάριστο, είναι ότι σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε λίγες στιγμές ηρεμίας στο σπίτι, μέχρι να σηκωθούν τα παιδιά και να ξεκινήσει άλλη μία «γεμάτη» μέρα. Με το να ξυπνάτε νωρίς, να κάνετε γυμναστική, να κάνετε ντους και να τρώτε μόνοι σας πρωινό, σας δίνεται η δυνατότητα να αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας, να σκέφτεστε τις δουλειές της ημέρας ή και τι θα χρειαστούν οι άλλοι από εσάς μέσα στη μέρα και, γιατί όχι, να γράφετε ημερολόγιο ή και να διαβάζετε εφημερίδα! Αφού συνηθίσετε το πρωινό ξύπνημα, οι στιγμές αυτές θα αρχίσουν να σας φαίνονται πολύτιμες!

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Για το απαραίτητο πρωινό ντους μιλήσαμε παραπάνω. Μετά το ντους, όμως, κλέψτε μερικά λεπτά για να φροντίσετε λίγο παραπάνω τον εαυτό σας. Να απλώσετε κρέμα σώματος και μία καλή ενυδατική ή BB Cream για το πρόσωπο. Να απλώσετε λίγη μάσκαρα και ρουζ. Να φορέσετε κάτι όμορφο, που σας ανεβάζει την αυτοπεποίθηση. Όταν νιώθετε όμορφη, το πρωί πριν φύγετε από το σπίτι, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να ξεκινήσετε γεμάτη αισιοδοξία τη μέρα σας.

Μια νέα μέρα ξεκινά

Μην ξεκινάτε τη μέρα σας σκεπτόμενοι όλα αυτά που δεν κάνατε ή κάνατε και μετανιώσατε την προηγούμενη. Αν δεν πήρατε την προαγωγή που περιμένατε, αν καβγαδίσατε με κάποιον φίλο ή αν ο προϊστάμενός σας είπε κάτι που σας τάραξε, πρέπει να τα αφήσετε στο παρελθόν. Αν έχετε κάνει λάθος, φροντίστε να απολογηθείτε. Διαφορετικά, αφήστε τα όλα πίσω και επικεντρωθείτε στο σήμερα. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι υποδέχονται κάθε νέα μέρα με νέα στάση ζωής, με θετική διάθεση και με πλάνο, όχι με τύψεις. Δε μπορείτε να αλλάξετε το παρελθόν, αλλά έχετε τη δυνατότητα να κάνετε το σήμερα όπως εσείς ονειρεύεστε. Με αυτοπεποίθηση, με καλή προετοιμασία και κίνητρο να κάνετε κάθε μέρα καλύτερη από την προηγούμενη, μπορείτε να γίνετε πιο παραγωγικοί και πιο επιτυχημένοι.

Δείτε σε παλαιότερο άρθρο του Mama365 δέκα αποφθέγματα που μας δίνουν κίνητρο να συνεχίζουμε!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v