Διακόσμηση σπιτιού: Πώς να ξαναχρησιμοποιήσετε 8 παλιά αντικείμενα

Διακόσμηση σπιτιού: Πώς να ξαναχρησιμοποιήσετε 8 παλιά αντικείμενα

Ένας χρήσιμος και διασκεδαστικός τρόπος να γεμίσετε τον ελεύθερο χρόνο σας είναι φτιάχνοντας πρακτικά και διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι. Κι αν ο ελεύθερος χρόνος σας είναι περιορισμένος, δείτε κάποια projects που μπορείτε να κάνετε γρήγορα και εύκολα, στα οποία μάλιστα μπορούν να σας βοηθήσουν και τα παιδιά!

Βάζα από μπουκάλια μπύρας

Από το να πετάξετε όλα αυτά τα μπουκάλια από μπύρες που ήπιατε το καλοκαίρι, γιατί δεν τα αναμορφώνετε σε όμορφα μπουκάλια; Το μόνο που θα χρειαστείτε για να πετύχετε τα σχέδια της φωτογραφίας είναι μη τοξικές βαφές σε σπρέι, έγχρωμη χαρτοταινία και περίπου 15 λεπτά διαθέσιμου χρόνου.

Προτιμήστε να βάψετε τα μπουκάλια με το σπρέι σε εξωτερικό χώρο, γιατί η μυρωδιά θα είναι έντονη. Πιθανώς, μάλιστα, να χρειαστεί και δύο στρώσεις βαφής. Στη συνέχεια σχηματίστε σχέδια με τη χαρτοταινία πάνω σε κάθε μπουκάλι, π.χ. ρίγες ή λουλούδια.

Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε μπογιά σιλικόνης, με την οποία θα κάνετε σχέδια (π.χ. τελίτσες) στο μπουκάλι και στη συνέχεια θα το ψεκάσετε, ώστε το σχέδιο να φαίνεται ανάγλυφο.

Γλαστράκια από κονσέρβες

Το φθινόπωρο μπορείτε να φυτέψετε μυρωδικά, για τα οποία δεν χρειάζονται μεγάλες γλάστρες. Έτσι, μια ωραία ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε τενεκεδάκια από κονσέρβες, τα οποία θα χρωματίσετε όμορφα και στη συνέχεια, αν θέλετε, μπορείτε να τα κρεμάσετε στον κήπο ή την βεράντα σας.

Για να το πετύχετε, ξεκινήστε από το τρύπημα των κονσερβών, στον πάτο (για να φεύγει το νερό από το πότισμα) και στις άκρες για το κρέμασμα. Για το τρύπημα θα χρειαστείτε απλά ένα σφυρί στο οποίο να εφαρμόζει ένα χοντρό καρφί με το οποίο θα ανοίξετε τις τρύπες. Δύο τρύπες ψηλά στο πλάι είναι αρκετές για να περάσετε από μέσα σχοινί και να κρεμάσετε τα τενεκεδάκια σας.

Όσο για το βάψιμό τους, θα λειτουργήσετε ακριβώς όπως στα μπουκάλια παραπάνω, ψεκάζοντάς τα με μπογιά σε μορφή σπρέι.

Θήκη για κάρτες από βιβλίο

Να ένα πρακτικό και στιλάτο διακοσμητικό για το γραφείο σας! Θα χρειαστείτε απλά ένα παλιό βιβλίο, από το οποίο θα αφαιρέσετε το κεντρικό συνδετικό και το εξώφυλλο. Στη συνέχεια θα διπλώσετε μία προς μία τις σελίδες του στη μέση, ώστε να αποκτήσουν πάχος, και θα ανοίξετε το βιβλίο στη μέση. Έτοιμο!

Διακόσμηση γυάλινων βάζων

Για το project αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε απλά γυάλινα βάζα λουλουδιών είτε μεγάλα βάζα τροφίμων (π.χ. γλυκών του κουταλιού) και να τα παρουσιάσετε σε μία ιδιαίτερη γιορτή. Τα δεύτερα, μάλιστα, θα δημιουργήσουν ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Για να στολίσετε τα βάζα σας θα χρειαστείτε κομμάτια από δαντέλα, κορδέλες ή άλλα υφάσματα, τα οποία δεν χρειάζεστε πια. Για να στερεώσετε τις κορδέλες γύρω από τα βάζα μπορείτε απλά να τις κολλήσετε με υγρή κόλλα, όμως είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ταινία διπλής όψης, την οποία αν θέλετε μετά θα αφαιρέσετε.

Πουά πίνακας ανακοινώσεων

Τον έχετε στο δωμάτιο του παιδιού ή στην κουζίνα σας και δείχνει τόσο μουντός! Γιατί να μην ομορφύνετε λίγο τον πίνακα ανακοινώσεων; Καταρχήν μπορείτε να τον βάψετε με μπογιά σε μορφή σπρέι σε ένα ουδέτερο χρώμα. Αφήστε τη μπογιά να στεγνώσει και μετά σχηματίστε πάνω του μεγάλα πουά, σε ό,τι χρώμα θέλετε.

Πώς θα το καταφέρετε; Κόβοντας στρογγυλά -κενά στο κέντρο- στένσιλ, τα οποία θα τοποθετήσετε με τη βοήθεια χάρακα σε διάφορα σημεία του πίνακα (θα τα στερεώσετε με σελοτέιπ). Στη συνέχεια θα χρωματίσετε το κέντρο τους και θα αφαιρέσετε τα στένσιλ!

Μπρελόκ από φελλό

Τα μπρελόκ αυτά είναι μία εξαιρετική ιδέα για δωράκια πάρτυ, ειδικά αν κρεμάσετε όμορφα ταμπελάκια από τα δαχτυλίδια τους! Και είναι τόσο εύκολα να γίνουν. Απλά θα περάσετε σε φελλούς από μπουκάλια βίδες με θηλιές (μάτια) στην άκρη και από τις θηλιές θα περάσετε τα δαχτυλίδια των μπρελόκ!

Σουβέρ από φελλούς

 

Αν, μάλιστα, οι φελλοί σας περισσεύουν μπορείτε με αυτούς να σχηματίσετε όμορφα σουβέρ. Για ένα σουβέρ θα χρειαστείτε οκτώ φελλούς, με τους οποίους θα σχηματίσετε ένα τετράγωνο. Στη συνέχεια, αφού ξέρετε το σχήμα, θα χρησιμοποιήσετε ισχυρή κόλλα στιγμής για να τους κολλήσετε μεταξύ τους και να δημιουργηθεί το σουβέρ.

Ποτήρια με γκλίτερ

Θέλετε να εντυπωσιάσετε στο επόμενο πάρτυ σας; Βάλτε γκλίτερ στα παλιά ποτήρια του κρασιού ή της σαμπάνιας. Πώς θα το κάνετε; Θα χρησιμοποιήσετε χρώμα σιλικόνης και της ίδιας απόχρωσης γκλίτερ σε σκόνη. Θα αναμείξετε καλά τα δύο υλικά σε ένα μπολάκι και με ένα μικρό σφουγγαράκι θα αρχίσετε να περνάτε στρώσεις από το χρώμα με το γκλίτερ στο ποτήρι, στο σχέδιο που θέλετε. Μπορείτε ακόμα πάνω στο κάθε ποτήρι με γκλίτερ να κολλήσετε και ένα αυτοκόλλητο γράμμα, για να μη μπερδεύουν οι καλεσμένοι σας τα ποτήρια τους!

Πηγή: earth911

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v