Οργανώστε τον πιο οικονομικό γάμο!

Οργανώστε τον πιο οικονομικό γάμο!

Αν σχεδιάζετε τη μέρα του γάμου σας από τότε που θυμάστε τον εαυτό σας και έχετε τη δυνατότητα να υλοποιήσετε το σχέδιό σας, τότε μη διαβάσετε παρακάτω. Αν όμως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα οικονομικά και δεν βλέπετε να «βγαίνει» αλλιώς, τότε δείτε από πού μπορείτε να γλιτώσετε χρήματα και -γιατί όχι;- να κάνετε το γάμο σας με το μικρότερο δυνατό κόστος!

Ο φθηνότερος γάμος της χρονιάς κόστισε 1 ευρώ. Ίσως το ζευγάρι αυτό να έκανε υπερβολικά πολλές περικοπές. Ωστόσο σε τόσο δύσκολους καιρούς, κάποια έξοδα του γάμου που σας φαίνονται αναγκαία ενδεχομένως να είναι και περιττά. 

Ανθοδέσμη

Μία νυφική ανθοδέσμη κοστίζει περίπου 60-80€, όπως αναφέρουμε σε παλιότερο άρθρο σχετικά με το κόστος του γάμου. Προς τι; Υπάρχουν πάρα πολύ ωραίες ιδέες για να φτιάξετε την πιο όμορφη ανθοδέσμη μόνες σας! Δείτε μερικές εδώ

Στολισμός εκκλησίας

Ο στολισμός εκκλησίας μπορεί να σας κοστίσει από 300 ευρώ μέχρι... όσο έχετε να δώσετε. Δεν χρειάζεται τίποτα από αυτά. Φαντασία να υπάρχει, καλή παρέα με όρεξη και μπορείτε να σχεδιάσετε το πιο ρομαντικό σκηνικό χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία. Πρόσφατα πήγα σε ένα γάμο, όπου αντί για λουλούδια υπήρχαν μπλε τούλια με μεγάλα κοχύλια και μπουρού από τη θάλασσα, σε ένα σκηνικό που θυμίζει νησί! Από διάδρομο με φαναράκια και φωτεινές ταμπέλες αγάπης μέχρι πανό με τα ονόματά σας, στο pinterest θα βρείτε αμέτρητες ιδέες για να στολίσετε την εκκλησία και τη δεξίωση όπως εσείς θέλετε. Αρκεί να ξεφύγετε από τα καθιερωμένα.

Προσκλήσεις

Τα προσκλητήρια θα σας κοστίσουν 150 ευρώ τουλάχιστον. Μην φτιάξετε. Στείλτε προσκλήσεις ηλεκτρονικά, ή ακόμα καλύτερα φτιάξτε τις στο χέρι! Πώς σας φαίνεται αυτή η ιδέα

Νυφικό

Αν δεν υπάρχει κάποια φίλη ή συγγενής να σας δανείσει το δικό της, τότε βρείτε πανέμορφα νυφικά φορέματα από το ebay.com. Οι τιμές ξεκινούν από διψήφιο αριθμό ενώ το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να επιλέξετε το σωστό μέγεθος. Ακόμα όμως κι αν δεν βρίσκετε κάτι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας, τότε μπορείτε να το κόψετε και ράψετε εσείς (ή η μοδίστρα της γειτονιάς).

Γαμπριάτικο Κοστούμι

Ο γαμπρός δεν χρειάζεται κατά κανόνα να ξοδέψει τόσα χρήματα όσο μια γυναίκα. Αν δεν υπάρχει κάποιος φίλος/ ξάδερφος να δανειστεί ή αν δεν θέλει, η καλύτερη επιλογή είναι η online αγορά. Δείτε μερικά εδώ

Φωτογραφίες και βίντεο

Ένα από τα μεγαλύτερα κόστη ενός γάμου είναι αυτό για τις φωτογραφίες και τα βίντεο. Οι αναμνήσεις, όμως, θα βρίσκονται για πάντα στο μυαλό σας. Όχι σε μια στημένη φωτογραφία. Και πόσοι είναι αυτοί που ξαναβλέπουν κάποια στιγμή της ζωής τους στο βίντεο του γάμου τους; Βγάλτε τις φωτογραφίες μόνοι σας και ζητήστε από έναν ξάδερφο να σας τραβήξει εκείνος φωτογραφίες.

Μπουμπουνιέρες

Για τις μπουμπουνιέρες ούτε λόγος για έξοδα! Πάρτε ιδέες από παλιότερο άρθρο και από το pinterest φωνάξτε φίλους και γνωστούς και ετοιμάστε τις πιο όμορφες μπουμπουνιέρες μόνοι σας!

Δεξίωση γάμου

Ο κόσμος: Αρχικά, αν θέλετε να κάνετε δεξίωση γάμου και δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες οικονομικά, τότε θα πρέπει να καλέσετε τους πολύ κοντινούς σας. Δεν υπάρχει λόγος να έχετε στο γλέντι σας άτομα που δεν τα έχετε ξαναδεί, ποτέ.

Ο χώρος: Η ταβέρνα είναι μια επιλογή. Ωστόσο θα σας κοστίσει περίπου 25€ το άτομο ενώ ενδέχεται να υπάρχουν και άλλα άτομα εκτός από τους καλεσμένους σας και εσάς.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε -κατά την ταπεινή μας γνώμη- είναι να βρείτε ένα οικόπεδο και να το διακοσμήσετε μόνοι σας. Αν δεν σας ανήκει κάποιο κτήμα, τότε σίγουρα θα ανήκει σε κάποιον φίλο ή συγγενή σας.

Το φαγητό: Πολλά χρήματα από το φαγητό δεν μπορείτε να κόψετε. Εκτός πια κι αν βρίσκεστε σε χωριό, έχετε 4-5 θείους ψήστες (ιδανικά έχετε και δικά σας κρέατα) και προθυμοποιηθούν να σας ετοιμάσουν μερικές πιατέλες. Ωστόσο επειδή αυτά συμβαίνουν συνήθως μόνο στα χωριά, για να σας βγει οικονομικά ο μπουφές, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αγοράσετε έτοιμα, ψημένα κρέατα από μία ταβέρνα ή να ζητήσετε από το catering τα κυρίως και να ετοιμάσετε εσείς κάποιες σαλάτες, φρούτα και γλυκά. Όσον αφορά στην γαμήλια τούρτα, επειδή το κόστος είναι αρκετά υψηλό, αν κάποια συγγενής προθυμοποιηθεί αντί για δώρο να σας την ετοιμάσει, τότε μην αρνηθείτε από ντροπή. Σίγουρα, πάντως, το φαγητό είναι ένα κόστος.

Η μουσική: Η μουσική είναι πολύ σημαντική. Πόσοι όμως DJ έχουν «πέσει μέσα» στα γούστα των καλεσμένων και πόσες φορές έπαιξε τελικά αυτά που του είπαν να παίξει; Αντί, λοιπόν, να δώσετε 200€ για μουσική, φτιάξτε μια λίστα μόνοι σας, ζητήστε από κάποιον φίλο που ασχολείται με τη μουσική να σας ετοιμάσει μια λίστα με τραγούδια ή σημειώστε τα τραγούδια που ακούσατε σε άλλο γάμο και σας άρεσαν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v