Συνταγές για τις πιο λαχταριστές αλμυρές κρέπες

Συνταγές για τις πιο λαχταριστές αλμυρές κρέπες

Αγαπημένο φαγητό που το τρώμε στο δρόμο χωρίς απαραίτητα να αποτελεί ένα junk food που βαραίνει με πολλές θερμίδες. Στην αλμυρή της μορφή, οι κρέπα μπορεί να εμπλουτιστεί με ό,τι θέλουμε... αλλαντικά, τυριά, λαχανικά ή ξηροί καρποί μπορούν να μπουν σε έναν ατελείωτο κατάλογο για τον κάθε ουρανίσκο. Εμείς προτείνουμε χορταστικές συνταγές που σίγουρα θα ενθουσιάσουν όλα τα γούστα.

Κρέπες με κιμά και χαλούμι

Yλικά:

Για τις κρέπες:
4 αυγά
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
540 γρ. γάλα
2 κ.σ. λάδι
Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση:
500 γρ. κιμά
Λίγο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 ποτηριού κρασί κόκκινο ξηρό
3 κουταλιές ντοματοπελτέ (διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό)
Αλάτι, πιπέρι, κανέλα
1 κ.σ. κέτσαπ
Βούτυρο, κέτσαπ και χαλούμι για να βάλουμε στις κρέπες πριν μπουν στο φούρνο

Εκτέλεση:

Πρώτα ετοιμάζετε το χυλό για τις κρέπες. Χτυπάτε καλά τα αυγά και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το χτύπημα. Αφήνετε το χυλό για 15 λεπτά να ξεκουραστεί και μετά ψήνετε τις κρέπες.

Ετοιμάζετε τη γέμιση. Σε τηγάνι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και προσθέτετε τον κιμά. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε μέχρι ο κιμάς να απορροφήσει τα υγρά και να ψηθεί.

Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε λίγο να κρυώσει. Γεμίζετε τις κρέπες και τις τοποθετείτε σε ταψί έτσι ώστε να είναι κολλημένη η μία δίπλα στην άλλη. Από πάνω βάζετε κομματάκια βούτυρο και γαρνίρετε την κάθε κρέπα με λίγη κέτσαπ. Πασπαλίζετε με τριμμένο χαλούμι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά.

Συνταγή: sintagespareas.gr

Μεσογειακές κρέπες με κοτόπουλο

Υλικά:

3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σκόρδο
1 κρεμμύδι
2 πιπεριές
500 γρ. ψιλοκομμένο κοτόπουλο
800 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
8 τορτίγιες
1 φλ. τριμμένη γραβιέρα
350 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, ροδίζετε το κοτόπουλο για 2'-3 ', προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και αφήνενετε για 5' να μαραθούν. Αλατοπιπερώνετε.

Αποσύρετε από τη φωτιά. Απλώνετε τις πίτες στον πάγκο, βάζετε λίγη γέμιση, πασπαλίζετε λίγο τυρί. Τα βάζετε σε λαδωμένο πυρέξ. Ανακατεύετε τις ντομάτες με την κρέμα γάλακτος και τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε τις πίτες. Ψήνετε για 20' στους 200C σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

Συνταγή: argiro.gr

Κρέπες με λουκάνικο Φρανκφούρτης, πιπεριές και βραστή πατάτα

Υλικά:

3 κούπες αλεύρι
3 κούπες γάλα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 αυγό
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 λουκάνικο Φρανκφούρτης
½ πιπεριά φλωρίνης ψητή
2 φέτες πατάτα
1 κ.γ. μουστάρδα
Aλάτι - Πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζετε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάτε με σύρμα να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε σιγά-σιγά το αλεύρι, τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύετε.

Βάζετε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε την πρώτη δόση από το μείγμα. Τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα μας.

Βράζετε τις πατάτες, ξεφλουδίζετε και κόβετε σε φέτες. Βράζετε τα λουκάνικα. Γεμίζετε τις κρέπες και τυλίγετε σε πούρο ή τρίγωνο.

Συνταγή: cooklos.gr

Κρέπες με τυρί και ζαμπόν

Υλικά:

120 γρ. αλεύρι
2 μεγάλα αυγά
600 ml γάλα
Λίγο βούτυρο
Αλάτι, άσπρο πιπέρι
Τριμμένο μοσχοκάρυδο
150 γρ. ψιλοκομμένο ζαμπόν
100 γρ κασέρι ή γκούντα ή μοτσαρέλα

Εκτέλεση:
Χτυπάτε το γάλα με τα αυγά και τα προσθέτετε σε μπολ που έχετε βάλει το αλεύρι με το αλάτι. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Αλείφετε με βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε περίπου 1/3 κούπας από τη ζύμη. Κουνάτε το τηγάνι για να απλωθεί η ζύμη. Όταν η κρέπα ροδίσει από την μία πλευρά την γυρίζετε να ροδίσει και από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε τα 20 γρ. βούτυρο και προσθέτετε τα 20 γρ. αλεύρι. Τα μαγειρεύετε για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε το γάλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο, το ζαμπόν και τα 70 γρ. από το τυρί. Ανακατεύετε καλά.

Βουτυρώνετε ένα ταψάκι. Μοιράζετε την μπεσαμέλ στις κρέπες και την απλώνετε. Τυλίγετε τις κρέπες ρολό ή τις διπλώνετε στα 4 και τις βάζετε στο ταψί. Όταν τελειώσετε, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και μοιράζετε τα 30 γρ. βούτυρο από πάνω. Ψήνετε τις κρέπες στους 200 βαθμούς για 10 - 15 λεπτά να γκρα

Συνταγή: radicio.com

Χορτοφαγική με σπανάκι και μανιτάρια

Υλικά:

Ένα κουτί μείγμα για κρέπες
½ κιλό σπανάκι
Λίγο λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ξερά μανιτάρια ή 1 μικρή κονσέρβα ψιλοκομμένα
Μισό φλιτζάνι κρασί
Αλάτι πιπέρι
Τυριά (ρεγκάτο, γκούντα) ή ότι άλλο εσείς θέλετε
Γάλα εβαπορέ 1 κούπα

Εκτέλεση:

Διαλύετε το μείγμα για κρέπες σύμφωνα με τις οδηγίες και ψήνετε κρέπες βάζοντας κάθε φορά 1 φλιτζανάκι σε ελαφρά βουτυρωμένο τηγάνι.

Καθαρίζετε το σπανάκι, το πλένετε και το κόβετε σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Σε μεγάλο τηγάνι βάζετε λίγο λάδι και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι. Συνεχίζετε με το σπανάκι και προσθέτετε τα μανιτάρια τα οποία έχουμε μουλιάσει στο κρασί με λίγο νεράκι.

Προσθέτετε αλάτι πιπέρι και αφήεντε να σιγοβράσει λίγο μέχρι να μην έχει υγρά. Τρίβετε τα τυριά και βάζετε τα μισά στο μείγμα. Tοποθετείτε 1 καλή κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε κάθε κρέπα και την τυλίγετε σε ρολό με τα άκρα της διπλωμένα προς τα μέσα.

Τοποθετείτε τις κρέπες σε βουτυρωμένο ταψάκι, σκορπάτε από πάνω τα υπόλοιπα τυριά και περιχύνετε με το γάλα αδιάλυτο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για μισή ώρα.

Συνταγή: greekmasa.gr

*Όπου «κ.σ.», σημαίνει κουταλιές της σούπας.
*Όπου «κ.γ.», σημαίνει κουταλιές του γλυκού.
*Όπου «φλ.», σημαίνει φλιτζάνι.

v