Φτιάξτε μόνοι σας lip balms για απαλά και ζουμερά φιλιά!

Φτιάξτε μόνοι σας lip balms για απαλά και ζουμερά φιλιά!

Μπορεί στο εμπόριο να κυκλοφορούν αμέτρητα προϊόντα περιποίησης χειλιών, όμως πόσα από αυτά καλύπτουν πραγματικά τις ανάγκες σας; Όταν μάθετε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε μόνες σας σπιτικά lip balms, σε όποια γεύση και απόχρωση προτιμάτε, θα ξεχάσετε όλα τα άλλα!

Τα βασικά που θα χρειαστείτε:

Βάση από κηρήθρα ή λάδι καρύδας
Την γεύση και το χρώμα που προτιμάτε
Μικρά βαζάκια για να τα αποθηκεύσετε

Lip balm καρύδα και τριαντάφυλλο

Υλικά:

1/8 της κούπας λάδι καρύδας
1/4 της κούπας κηρήθρα
1/8 της κούπας βούτυρο καριτέ
1 κ.γ. εκχύλισμα καρύδας ή βανίλιας
¼ της κούπας φρέσκα ροδοπέταλα
1 κ.γ. αιθέριο έλαιο γλυκαμύγδαλο

Εκτέλεση:

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ζεστάνετε μέχρι να λιώσουν καλά –μπορείτε και να τα βάλετε να λιώσουν στον φούρνο μικροκυμάτων. Ψιλοκόψτε τα ροδοπέταλα και ανακατέψτε τα στο μείγμα. Χύστε το μείγμα σε μικρά βαζάκια και αφήστε το τουλάχιστον για δύο ώρες να κρυώσει. Είναι έτοιμο!

Lip balm μέντα

Υλικά:

8 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
2 κ.σ. αμυγδαλέλαιο
1 κ.σ. κηρήθρα
Προαιρετικά: υπολείμματα κραγιόν για χρώμα
Ένα γυάλινο βαζάκι

Εκτέλεση:

Βάλτε το αμυγδαλέλαιο και την κηρήθρα σε γυάλινο βάζο και κλείστε το καπάκι. Ζεστάνετε το βάζο σε κατσαρολάκι με νερό, σε μέτρια φωτιά (τύπου μπεν μαρί), μέχρι η κηρήθρα να λιώσει. Απομακρύνετε το βάζο από τη φωτιά και ανακατέψτε το μείγμα. Προσθέστε τις σταγόνες μέντας (όχι παραπάνω από 8 γιατί μπορεί να σας «κάψουν») και αν θέλετε προσθέστε λίγο χρώμα από κάποιο παλιό κραγιόν. Ανακατέψτε καλά το μείγμα και χύστε το σε μία συσκευασία (όπως το κουτάκι για μέντες της φωτογραφίας), μέχρι να κρυώσει και να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε.

Λαμπερό lip balm φράουλα

 

Υλικά:

2 κ.σ. λευκή κηρήθρα
4 κ.σ. ηλιέλαιο
Μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο φράουλας
Βρώσιμο ροζ γκλίτερ (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής)
Υπολείμματα από παλιά κραγιόν

Εκτέλεση:

Βάλτε την κηρήθρα και το ηλιέλαιο σε γυάλινο σκεύος, στον φούρνο μικροκυμάτων και ζεστάνετε σε μέτρια ένταση μέχρι να λιώσει η κηρήθρα. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι και προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο φράουλας. Στη συνέχεια προσθέστε αν θέλετε λίγο χρώμα από υπολείμματα παλιών κραγιόν, μέχρι να πετύχετε το χρώμα που θέλετε, και ανακατέψτε καλά το μείγμα. Μεταφέρετε σε βαζάκια και περιμένετε να κρυώσει!

Lip balm με μέντα και σοκολάτα

Υλικά:

1 κ.γ. αιθέριο έλαιο καρύδας
1 κ.γ. αμυγδαλέλαιο σε υφή πουρέ
1 κ.γ. βούτυρο κακάο
3-4 σταγόνες έλαιο βιταμίνης Ε
1-2 σταγόνες εκχύλισμα μέντας
3-4 νιφάδες από σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Βάλτε όλα τα υλικά σε μικρό γυάλινο μπολ και αφήστε το στην άκρη. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι ένα δάχτυλο νερό και αφήστε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Κρατήστε μερικά λεπτά το γυάλινο μπολ πάνω από το κατσαρολάκι με το νερό που βράζει, χωρίς να ακουμπά στο νερό, μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Με μια μικρή σπάτουλα ανακατεύετε τα υλικά όσο αυτά ζεσταίνονται, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Στη συνέχεια μοιράστε το μίγμα σε βαζάκια και αφήστε το να κρυώσει, πριν το χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να το διατηρείτε στο ψυγείο.

Lip balm τούρτα γενεθλίων

Υλικά:

7 γρ. βούτυρο κακάο
7 γρ. βούτυρο καριτέ
7 γρ. βούτυρο μάνγκο
2 κ.γ. αιθέριο έλαιο καρύδας
2 κ.σ. κηρήθρα
5 ml έλαιο που δίνει γεύση σε βουτυρόπαστα για cupcake
Μια τσιμπιά βρώσιμο γκλίτερ
Λίγο ροζ χρώμα από κάποιο παλιό κραγιόν

Εκτέλεση:

Βάλτε όλα τα βούτυρα σε ένα μικρό γυάλινο μπολ. Προσθέστε την κηρήθρα και λιώστε τα όλα μαζί σε φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας καλά. Προσθέστε στο μείγμα το έλαιο για cupcakes, το γκλίτερ και το χρώμα από παλιό κραγιόν και συνεχίστε να ανακατεύετε καλά τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Γεμίστε με το μίγμα γυάλινα βαζάκια και αφήστε το να κρυώσει. Μπορείτε να διατηρήσετε το lip balm στο ψυγείο.

Πηγή: Brit+Co.

v