5 πρωτότυπες αλογοουρές για όλες τις ώρες

5 πρωτότυπες αλογοουρές για όλες τις ώρες

Ωραίοι οι κότσοι και οι πλεξούδες, αλλά και η αλογοουρά μπορεί να έχει την πλάκα της, αν την περιποιηθείτε λίγο παραπάνω! Δείτε παρακάτω πέντε σχέδια αλογοουράς που θα ανανεώσουν το look σας, ιδανικά για κάθε τύπο μαλλιών.

Η ατημέλητη

Για την αλογοουρά αυτή δεν χρειάζεται να έχετε λουσμένα μαλλιά. Ξάστε τα λίγο με μία χτένα ή λεπτή βούρτσα, για να πάρουν όγκο. Πιάστε μία τούφα των μαλλιών στην κορυφή, στρίψτε τα λίγο με φορά προς τα δεξιά και στερεώστε το «στριφτάρι» με ένα τσιμπιδάκι, σπρώχνοντας τα μαλλιά προς τα πάνω για να πάρουν όγκο. Στη συνέχεια, τραβήξτε περισσότερα μαλλιά προς τα πίσω και στρίψτε τα με φορά προς τα δεξιά, στερεώνοντας με τσιμπιδάκι. Μπορείτε να επαναλάβετε μία ακόμα φορά μέχρι να φτάσετε στο ύψος του αυχένα σας και εκεί να δέσετε την άκρη των μαλλιών με λαστιχάκι.

Η «πονηρή» πλαϊνή

Κάντε μία βαθιά χωρίστρα στη δεξιά πλευρά των μαλλιών σας. Στη συνέχεια, κάντε μία χωρίστρα δεξιά κατά μήκος του κεφαλιού, ξεκινώντας λίγο πάνω από το δεξί αυτί, και στερεώστε τα μαλλιά εκεί με τσιμπιδάκια για να μη μπλέκονται με τα υπόλοιπα. Στη συνέχεια, κάντε μία γαλλική πλεξούδα στη δεξιά πλευρά, στα μαλλιά κάτω από αυτά που έχετε πιάσει. Συνεχίστε να πλέκετε σε οριζόντια φορά, μέχρι να φτάσετε στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού. Στερεώστε στο τέλος την πλεξούδα με λαστιχάκι. Τραβήξτε μερικές τούφες κατά μήκος της πλεξούδας για να της δώσετε όγκο. Στη συνέχεια, τυλίξτε την πλεξούδα γύρω από τα λιτά μαλλιά και στερεώστε με λαστιχάκι.

Η αυστηρή και χαμηλή

Η αλογοουρά αυτή «φορέθηκε» πολύ στις τελευταίες εβδομάδες μόδας. Για να την πετύχετε ξεκινήστε με εντελώς ίσια μαλλιά και χωρίστρα στη μέση. Τραβήξτε τα μαλλιά προς τα πίσω, σε χαμηλή αλογοουρά στη βάση του λαιμού σας, και καλύψτε με αυτά τα αυτιά σας. Δέστε με ένα λαστιχάκι. Στη συνέχεια πάρτε μία λεπτή τούφα από την αλογοουρά και τυλίξτε την γύρω από τα λαστιχάκι αρκετές φορές.

Στερεώστε την στο κάτω μέρος, για να μη φαίνεται, με ένα τσιμπιδάκι. Στη συνέχεια πιάστε τα υπόλοιπα, ελεύθερα μαλλιά της αλογοουράς, χωρίστε τα σε δύο μέρη και ξεκινήστε να τα πλέξετε σε σχέδιο ψαροκόκαλο (δείτε πώς θα το κάνετε σε παλαιότερο άρθρο του Mama365). Μερικά εκατοστά πριν τελειώσετε, πιάστε τα μαλλιά με ένα λαστιχάκι. Στο τέλος, πάρτε μία ακόμα λεπτή τούφα και τυλίξτε την γύρω από το λαστιχάκι, στερεώνοντάς την και αυτή με τσιμπιδάκι. Είναι έτοιμη!

Και μοϊκάνα και αλογοουρά

Αν αναζητάτε ένα πραγματικά εκκεντρικό look για την επόμενη βραδινή σας εμφάνιση, η αλογοουρά αυτή τα έχει όλα: Και μοϊκάνα και κοτσίδα! Ξεκινήστε, σε ίσια μαλλιά, χωρίζοντας μία μεγάλη τούφα στην κορυφή του κεφαλιού σας. Προσπαθήστε να την πιάσετε από τη νοητή ευθεία που σχηματίζεται από τα φρύδια σας. Στερεώστε την τούφα αυτή με ένα πιαστράκι. Πάρτε τα υπόλοιπα μαλλιά και πιάστε τα με ένα λαστιχάκι σε σφιχτή αλογοουρά στο κέντρο του πίσω μέρους του κεφαλιού.

Χωρίστε την πάνω τούφα που έχετε ξεχωρίσει σε τρία μέρη: Ένα στο μπροστά μέρος του κεφαλιού και δύο σε κάθε πλαϊνή πλευρά. Πάρτε το μπροστά μέρος και ξάστε το καλά με μία λεπτή βούρτσα. Με τα δάχτυλά σας τυλίξτε την τούφα αυτή προς τα μέσα, σχηματίζοντας μία μεγάλη κυλινδρική μπούκλα και στερεώστε τα με τσιμπιδάκια. Κάντε το ίδιο με τις πλαϊνές τούφες. Στο τέλος, πάρτε μία τούφα από την αλογοουρά και τυλίξτε την γύρω από το λαστιχάκι.

Κότσος και αλογοουρά

Το look αυτό είναι ιδανικό για σπαστά μαλλιά, στα οποία έχετε δώσει όγκο με κάποιο προϊόν. Πιάστε τα μαλλιά σε χαλαρή και ψηλή αλογοουρά, δίνοντας όγκο στην κορυφή. Ξάστε την αλογοουρά για να δώστε ακόμα περισσότερο όγκο. Τραβήξτε τα μαλλιά προς τα πάνω, έτσι ώστε το πάνω μέρος της αλογοουράς να ακουμπήσει όσο πιο ψηλά γίνεται στο κεφάλι και στερεώστε το με τσιμπιδάκια. Τα υπόλοιπα μαλλιά στερεώστε τα με πολλά σταυρωτά τσιμπιδάκια στο κέντρο του κεφαλιού. Για πιο pop look μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρωματιστά τσιμπιδάκια. Το χτένισμά σας είναι έτοιμο!

Πηγή: Refinery29

v