7 νόστιμες ιδέες για γρήγορο πρωινό πριν το σχολείο

7 νόστιμες ιδέες για γρήγορο πρωινό πριν το σχολείο

Γνωρίζετε πως το πρωινό είναι ίσως το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, όμως όταν τα παιδιά πρέπει να βιαστούν προκειμένου να ετοιμαστούν για το σχολείο, το να καθίσουν και να φάνε ένα καλό πρωινό δεν είναι πάντα εύκολο. Τη λύση δίνουν οι παρακάτω προτάσεις για εύκολα και υγιεινά πρωινά γεύματα που θα δώσουν στα παιδιά την ενέργεια που χρειάζονται για το σχολείο, χωρίς να χάσουν χρόνο.

Γιαούρτι με μέλι και καρύδια ή αμύγδαλα

Ένα πεντανόστιμο σνακ που τα παιδιά μπορούν είτε να φάνε στα γρήγορα στο σπίτι είτε να πάρουν μαζί τους στον δρόμο για το σχολείο. Για τα οφέλη του γιαουρτιού έχουμε μιλήσει και σε παλαιότερο άρθρο του Mama365, όσο για το μέλι και τα καρύδια θα κάνουν το γεύμα γλυκό και τραγανό, χωρίς πολλές θερμίδες.

Γρήγορη Quesadilla

Πάρτε δύο πίτες τορτίγια, απλώστε πάνω στη μία τριμμένο τυρί τσένταρ και μερικές λεπτές φετούλες μήλου και καλύψτε την με την άλλη τορτίγια. Βάλτε το πιάτο στον φούρνο μικροκυμάτων μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να λειώσει το τυρί και κόψτε την Quesadilla στα τέσσερα.

Smoothie με παγωμένα φρούτα

Αναμείξτε στο μπλέντερ παγωμένα φρούτα (π.χ. βατόμουρα και μπανάνα), με χυμό από ένα πορτοκάλι, μισή κούπα νερό, μισή κούπα γιαούρτι και μία κουταλιά της σούπας μέλι και τους έχετε ετοιμάσει το πιο λαχταριστό πρωινό ρόφημα!

Ομελέτα σε πίτα

Αναμείξτε σε ένα τηγανάκι δύο αυγά, μία ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά, λίγο τυρί φέτα και λίγη γαλοπούλα και γεμίστε με το μείγμα μία αραβική πίτα, την οποία μπορούν να φάνε είτε στο σπίτι είτε στον δρόμο προς το σχολείο.

Τοστ με μαρμελάδα

Αν, μάλιστα, η μαρμελάδα είναι σπιτική ακόμα καλύτερα! Απλώστε σε δύο φέτες ψωμιού του τοστ λίγο βούτυρο και σε μία από τις δύο λίγη μαρμελάδα. Κόψτε περιμετρικά την κόρα του ψωμιού, ενώστε τις φέτες και ψήστε το τοστ!

Πρωινό milkshake

Αναμείξτε καλά στο μπλέντερ μία κούπα γάλα, μία κουταλιά της σούπας μέλι, μία κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο, μία παγωμένη μπανάνα και μία τσιμπιά κανέλα και θα έχετε ένα λαχταριστό, δροσερό milkshake.

Μπαγκέτα με τυρί και φρούτα

Από τα πιο νόστιμα ψωμιά η φρέσκια μπαγκέτα, σε συνδυασμό με λίγο τυρί ρικότα μπορεί να αποτελέσει εξαιρετική ιδέα για πρωινό. Προσθέστε από πάνω και λίγο μέλι και, αν θέλετε, κάποιο ψιλοκομμένο φρέσκο φρούτο (ιδανικά φράουλες, όταν έρθει η εποχή τους) και τα παιδιά θα ενθουσιαστούν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v