Σχολικό κολατσιό: 7 πρωτότυπες και νόστιμες ιδέες!

Σχολικό κολατσιό: 7 πρωτότυπες και νόστιμες ιδέες!

Τα παιδιά που περνούν όλη τους την ημέρα στο σχολείο, έχουν ανάγκη από ένα κολατσιό πλούσιο, θρεπτικό και που ιδανικά να καλύπτει όλες τις διατροφικές ομάδες. Αγοράστε τους, λοιπόν, τα πιο χαριτωμένα ταπεράκια (δείτε οικολογικά τάπερ εδώ) και ετοιμάστε τους τα πιο νόστιμα και υγιεινά γεύματα που θα απολαμβάνουν όλο χαρά στο μεγάλο διάλειμμα της ημέρας!

Σαλάτα ζυμαρικών με λαχανικά

Γεύμα: 1 μικρό τάπερ με ζυμαρικά-φιογκάκια και ελαφρώς βρασμένα λαχανικά (π.χ. μπρόκολο, καρότο, κόκκινη πιπεριά), τα οποία θα έχετε περιλούσει με λίγο ελαιόλαδο και λίγο μπαλσάμικο.

Επιδόρπιο - φρούτο: 1 μπάρα δημητριακών και 1 μήλο.

Σάντουιτς με ψαροκροκέτες

 

Γεύμα: Απλώστε σε ψωμί του τοστ λίγη μαγιονέζα, ψήστε 2 ψαροκροκέτες με τις οποίες θα γεμίσετε το τοστ και προσθέστε ένα φύλλο μαρουλιού.

Επιδόρπιο - φρούτο: Μερικά αποξηραμένα δαμάσκηνα.

Αλμυρό μάφιν

Γεύμα: Ετοιμάστε μερικά αλμυρά μάφιν από την προηγούμενα μέρα ως εξής:

Υλικά:
200 γρ αλεύρι που φουσκώνει
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
120 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. καλαμπόκι
150 ml γάλα
2 αυγά
4 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και στη συνέχεια προσθέτετε το καλαμπόκι, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στο ίδιο μπολ προσθέτετε ένα-ένα τα υλικά: το γάλα, τα αυγά, το Philadelphia και το ελαιόλαδο μέχρι τα υλικά να ενσωματωθούν. Με ένα κουτάλι αδειάζετε το μείγμα σε θήκες για μάφιν και ψήνετε για 15-20 λεπτά.
(συνταγή: myphiladelphia.gr)

Επιδόρπιο - φρούτο: 1 μανταρίνι

Βραστά αυγά, κριτσίνια και τυρί

Γεύμα: Βράστε δύο αυγά και κόψτε σε ροδέλες. Συνδυάστε τα στο τάπερ με 2-3 κριτσίνια και 2 μεγάλα κομμάτια κίτρινο τυρί.

Επιδόρπιο-φρούτο: Ένα τάπερ με φρέσκα βατόμουρα.

Φαχίτας με λαχανικά και τυρί

 

Γεύμα: Ψιλοκόψτε ντομάτα και αγγούρι, τρίψτε κίτρινο τυρί και απλώστε τα σε μία μεγάλη πίτα για φαχίτας. Προσθέστε και μερικά μαύρα φασόλια και λίγο καλαμπόκι από κονσέρβα, τυλίξτε την πίτα και τοποθετήστε την για μερικά δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων.

Επιδόρπιο-φρούτο: 1 πορτοκάλι.

Bagels με φυστικοβούτυρο

Γεύμα: Πάρτε δύο φρέσκα bagel από τον φούρνο, κόψτε τα στη μέση και απλώστε μπόλικο φυστικοβούτυρο. Κόψτε ένα αχλάδι ή μία μπανάνα σε λεπτές φέτες και απλώστε τις και αυτές μέσα στα bagel!

Επιδόρπιο-φρούτο: 1 μεγάλο μπισκότο βανίλιας με κομματάκια σοκολάτας.

Πιτσάκια

Γεύμα: Πάρτε δύο μικρές στρογγυλές πιτούλες (αυτές που σερβίρονται συχνά με τα καλαμάκια), απλώστε πάνω τους λίγη κέτσαπ, μία φέτα για τοστ γαλοπούλα, ψιλοκομμένα μανιτάρια και πιπεριές, μία φέτα τυρί του τοστ και μία ροδέλα φρέσκια ντομάτα. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει καλά το τυρί.

Επιδόρπιο-φρούτο: Καραμελωμένα ποπ-κορν.

v