Spa στο σπίτι: 8 βήματα για χαλάρωση χωρίς κόστος

Spa στο σπίτι: 8 βήματα για χαλάρωση χωρίς κόστος

Τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί με την ευεξία και την ηρεμία που προσφέρει μια περιποίηση σπα. Έξυπνοι τρόποι μπορούν να μεταμορφώσουν το μπάνιο σας σε χώρο πολυτελούς αισθητικής, ενώ μικρά μυστικά ομορφιάς θα σας προσφέρουν χαρά και ζωντάνια.

Βάλτε μουσική

Μπορείτε να βάλετε όποια μουσική σας αρέσει ή σας χαλαρώνει, αλλά στην προκειμένη περίπτωση είναι καλό να είναι χαλαρωτική και ήρεμη. Η κλασική ή ambient μουσική είναι ιδανική για το σπα στο σπίτι. Μια όμορφη πρόταση για μουσική μπορείτε να βρείτε εδώ

Ρυθμίστε τον φωτισμό

Το καλύτερο θα ήταν να κλείσετε εντελώς τα φώτα και να βάλετε πολλά κεριά στον χώρο. Αν αυτό σας φαίνεται ανέφικτο, μπορείτε ίσως να έχετε την πόρτα ανοιχτή και να αφήσετε ένα εξωτερικό φως, ή να βάλετε ένα μικρότερο φωτιστικό στον χώρο του μπάνιου για να μειώσει την ένταση.

Κεριά παντού

Τα κεράκια αποτελούν απαραίτητο χαρακτηριστικό του σπα. Αν είναι, μάλιστα, και αρωματικά τότε θα δώσουν ακόμα πιο χαλαρωτική νότα στην ατμόσφαιρα. Προτιμήστε την λεβάντα, το φασκόμηλο και το ιλάνγκ-ιλάνγκ. (Δείτε εδώ τα οφέλη της αρωματοθεραπείας).

Γεμάτη μπανιέρα

Γεμίστε τη μπανιέρα με ζεστό νερό. Ρίξτε μερικά ροδοπέταλα, αλλά και λίγες σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο, όπως για παράδειγμα, λεβάντα, νέρολι ή γιασεμί. Τέλος, τα άλατα μπάνιου «μαλακώνουν» και αρωματίζουν το νερό ενώ ξεκουράζουν το σώμα. Κλείστε τα μάτια και αφεθείτε στην απαλή του αίσθηση για αρκετή ώρα.

Κάντε απολέπιση

Επιλέγοντας ένα προϊόν scrub τρίψτε απαλά όλο το σώμα με κυκλικές κινήσεις επιμένοντας στους αγκώνες, τα γόνατα και τις φτέρνες. Με αυτό τον τρόπο θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους, ενώ η επιδερμίδα σας θα γίνει βελούδινη. Δείτε εδώ και εδώ πώς να φτιάχνετε σπιτικά scrub.

Μάσκα προσώπου

Εκμεταλλευτείτε τον χρόνο που θα είστε στην μπανιέρα για να απλώσετε μια καλλυντική μάσκα στο πρόσωπο. Δείτε εδώ και εδώ πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας μάσκες για το πρόσωπο με σπιτικά υλικά. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα μαλλιά (δείτε εδώ σπιτικές μάσκες για τα μαλλιά!).

Αποτρίχωση

Μπορείτε να κάνετε αποτρίχωση στα πόδια, με κερί ή με ξυραφάκι. Τώρα που το δέρμα σας είναι μαλακό κάντε ένα μίνι πεντικιούρ τρίβοντας με ελαφρόπετρα τις φτέρνες και τα σκληρά σημεία στα πόδια. Λιμάρετε τα νύχια σας και απλώστε τους λάδι ενυδάτωσης.

Αφρόλουτρο και ενυδατική κρέμα σώματος

Επιλέξετε ένα αφρόλουτρο με υπέροχο άρωμα και σαπουνιστείτε! Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία, βγείτε από τη μπανιέρα και σκουπιστείτε ταμποναριστά με πετσετούλα που έχετε ήδη ζεστάνει στο καλοριφέρ. Στη συνέχεια, βάλτε μια πλούσια ενυδατική κρέμα σώματος για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο. Διαβάστε εδώ πώς να φτιάχνετε μόνη σας σπιτικές ενυδατικές κρέμες με υπέροχα, αγνά υλικά!

v