Σεξ στην εγκυμοσύνη: Πώς να επαναφέρετε το πάθος

Σεξ στην εγκυμοσύνη: Πώς να επαναφέρετε το πάθος

Το σεξ είναι στοιχείο της σχέσης που ενώνει όσο λίγα ένα ζευγάρι, ανεξάρτητα με τη φάση στην οποία μπορεί να βρίσκεται. Η περίοδος της εγκυμοσύνης δίνει προτεραιότητα στο μωρό που πρόκειται να έρθει στη ζωή, ωστόσο είναι εξαιρετικά σημαντικό η ερωτική επιθυμία να μην παραμεριστεί. Δείτε κάποιους τρόπους για να διατηρήσετε τις καυτές βραδιές και τους εννέα μήνες της κύησης.

Ραντεβού για σεξ

Προγραμματίστε κάποιες ώρες μέσα στην εβδομάδα τις οποίες θα αφιερώσετε στον/στην σύντροφό σας. Μπορείτε να βάλετε την φαντασία σας να δουλέψει για να μην πέσετε στην παγίδα της καθημερινής μονοτονίας. Δοκιμάστε σεξ το πρωί, ή σε διαφορετικά μέρη μέσα στο σπίτι, ή σε στάσεις που ναι μεν είναι βολικές αλλά μπορεί να μην είναι και οι πιο συνηθισμένες.

Δείτε εδώ τις πιο βολικές στάσεις για σεξ στην εγκυμοσύνη.

Μιλήστε ανοιχτά για το σεξ

Συζητήστε ανοιχτά με τον σύντροφό σας για το θέμα του σεξ. Ρωτήστε τον πώς αισθάνεται εκείνος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, εάν έχει σεξουαλική διάθεση και πώς μπορείτε να βελτιώσετε την ερωτική σας χημεία την συγκεκριμένη περίοδο. Μην ντρέπεστε να δείξετε την διάθεσή σας, να εκδηλώσετε την ερωτική σας επιθυμία και να λύσετε όποιο μπλοκάρισμα μπορεί να υπάρχει. 

Δείτε εδώ όσα πρέπει να ξέρετε για το σεξ κατά την εγκυμοσύνη.

Αγοράστε σέξι εσώρουχα

Μπορεί να είναι εσώρουχα εγκυμοσύνης αλλά δεν χρειάζεται να μην είναι σέξι! Φορέστε καλτσοδέτες και ζαρτιέρες, βάλτε διαφάνειες και επιλέξτε μαύρα ή κόκκινα εσώρουχα που θα αναδείξουν το στήθος και τις... ζουμερές σας καμπύλες. Να είστε σίγουρη πως ο σύντροφός σας θα το εκτιμήσει δεόντως και αυτό θα εξαργυρωθεί σε πολύ σεξ και ερωτισμό μεταξύ σας. 

Κάντε γιόγκα

Γενικά η άσκηση βοηθά πολύ στην αύξηση της ερωτικής επιθυμίας καθώς διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος. Μάλιστα, σύμφωνα με την Diana Walley, καθηγήτρια στην Αμερικάνικη Ακαδημία Κλινικής Σεξολογίας, η γιόγκα βοηθά ιδιαίτερα τις γυναίκες στον τομέα της ερωτικής επαφής κάνοντας τις να αισθάνονται πιο αισθησιακές. Γραφτείτε, λοιπόν, σε μία τάξη γιόγκα για εγκύους και... αποθεώστε το υπέροχο σώμα σας!

Δείτε εδώ γιατί είναι σημαντικό να κάνετε γιόγκα πριν και μετά τον τοκετό.

Να είστε δημιουργική

Το σεξ θέλει χιούμορ και ευρηματικότητα, κάτι που συχνά ξεχνάμε μέσα στη συνήθεια της καθημερινότητας. Επωφεληθείτε από την περίοδο της εγκυμοσύνης για να επαναπροσδιορίσετε την σεξουαλικότητά σας ή να ανακαλύψτε νέα ερωτικά μονοπάτια. Αφήστε τον σύντροφό σας να σας αγγίξει σε όλο το σώμα και μπορεί να παρατηρήσετε πως ερεθίζεστε σε διαφορετικά σημεία που μπορεί να σας οδηγήσουν πιο εύκολα στην κορύφωση. 

Ερωτικά βοηθήματα

Μην παραβλέπετε τη σημασία ενός sex shop, ιδιαίτερα σε περιόδους όπου η λίμπιντο χρειάζεται ανόρθωση. Κάντε μια επίσκεψη με τον σύντροφό σας και δοκιμάστε παιχνίδια, βοηθήματα ή άλλα υλικά που θα διεγείρουν περισσότερο την ερωτική σας επικοινωνία. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι που μπορεί να σας φανεί... υπερβολικό. Ακόμα και μία μάσκα  ή μια στολή μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Παίξτε με γεύσεις και οσμές

Μαγειρέψτε ένα δείπνο που θα απογειώσει τις αισθήσεις και των δυο σας. Παίξτε με τις γεύσεις, ταΐστε τον σύντροφό σας και αφήστε το φαγητό να κάνει το θαύμα του, πρώτα στο στομάχι και μετά στο κρεβάτι! Αντίστοιχα, εξασκηθείτε σε ένα παιχνίδι με μυρωδιές χρησιμοποιώντας αρώματα και αιθέρια έλαια για μασάζ τις πιο ιδιαίτερες στιγμές. Αφήστε τον σύντροφό σας να σας φροντίσει και εσείς ικανοποιήστε τον με τον τρόπο που ξέρετε. 

v