Στο σπίτι με τα παιδιά: 5 ιδέες για χαλάρωση και διασκέδαση

Στο σπίτι με τα παιδιά: 5 ιδέες για χαλάρωση και διασκέδαση

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο επιπλέον ελεύθερος χρόνος που προσφέρουν οι αργίες δημιουργούν τις ιδανικές προϋποθέσεις για όμορφες οικογενειακές συγκεντρώσεις στο σπίτι που προσφέρουν χαλάρωση και αναζωογόνηση. Ανάψτε το τζάκι, φορέστε τα γιορτινά σας χαμόγελα και δείτε πέντε ιδέες για... cocooning με τα παιδιά!

Πρωινό στο κρεβάτι!

Για μία μόνο μέρα μπορείτε να βγείτε από τη ρουτίνα, επιτρέποντας στα παιδιά με το που θα ξυπνήσουν να έρθουν στο κρεβάτι σας για να απολαύσετε εκεί όλοι μαζί το πρωινό σας! Φέρτε δίσκους γεμάτους νόστιμες λιχουδιές που μπορείτε να έχετε προμηθευτεί από την προηγούμενη ημέρα, όπως κρουασάν, μάφινς, μπισκότα, ψήστε φρέσκο ψωμί, απλώστε μαρμελάδες και... χαρείτε την στιγμή! Μπορείτε, μάλιστα, να βάλετε μουσική, να φέρετε βιβλία ή φωτογραφικά άλμπουμ και να περάσετε όσες ώρες θέλετε στο κρεβάτι, χουχουλιάζοντας κάτω από τα ζεστά παπλώματα.

Επιτραπέζια παιχνίδια

Ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για να γεμίσετε τον χρόνο σας με τα παιδιά στο σπίτι είναι φυσικά τα παιχνίδια! Κι αν τα παιδιά είναι μεγαλύτερα των 4-5 ετών, τα επιτραπέζια αποτελούν εξαιρετική ιδέα, αφού ακονίζουν το μυαλό και χαρίζουν στιγμές γέλιου και... αγωνίας! Τι επιτραπέζια να επιλέξετε; Τα "Ψαρέματα" είναι ό,τι πρέπει για παιδιά 4-8 ετών, ενώ το "Souvlaki Wars" θα ξετρελάνει παιδιά από 8 ετών!

Ακόμα, μια καλή ιδέα, αν έχετε μπόλικο ελεύθερο χρόνο, είναι να μάθετε στο παιδί τα βασικά βήματα του σκάκι, του... βασιλιά των παιχνιδιών! Φρεσκάρετε τη μνήμη σας στο σκάκι εδώ.

Οικογενειακά μαγειρέματα

Προσκαλέστε τα παιδιά στην κουζίνα και ζητήστε τους να σας βοηθήσουν στις γαστρονομικές σας αναζητήσεις. Δείτε εδώ μερικές νόστιμες και εύκολες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά ή ζητήστε τους να σας βοηθήσουν στη δημιουργία ενός μπισκοτένιου σπιτιού που είναι από τα πιο δημοφιλέστερα γλυκά των ημερών!

Τι θα χρειαστείτε:

11 μπισκότα πτι-μπερ (από 1 πακετο)
Πολύχρωμες καραμέλες μικρές.
Για το γλάσο διακόσμησης:
2 μεγάλα αυγά μόνο τα ασπράδια
330 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια γλυκού λεμόνι
1 κάψουλα βανίλιας
Χρώμα ζαχαροπλαστικής (πράσινο, κόκκινο)
Για την σύνδεση των μπισκότων: 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

Τι θα κάνετε:

Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι ρίχνετε την κρυσταλλική ζάχαρη και τη λιώνετε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει σαν σιρόπι. Ωστόσο, ζητάτε από τα παιδιά να ξεκινήσουν το «χτίσιμο», τοποθετώντας τέσσερα μπισκότα για να σχηματίσουν ένα τετράγωνο για βάση, βουτώντας την άκρη του κάθε μπισκότου που θα ενωθεί με το άλλο στην ζεστή καραμέλα. Το μπισκότο θα σταθεροποιηθεί αμέσως. Κατόπιν σχηματίζετε από πάνω με 4 μπισκότα ένα κουτάκι παραλληλόγραμμο, το οποίο και κολλάτε στη βάση.

Έπειτα, παίρνετε ένα μπισκότο και το κόβετε με πριονωτό μαχαίρι, πολύ υπομονετικά, διαγώνια, για να σχηματιστούν δυο τρίγωνα και να μη σπάσουν. Φτιάχνετε έτσι τη σκεπή. Παίρνετε δύο μπισκότα για τις πλαϊνές μεγαλύτερες πλευρές και τα δύο μισά που κόψατε πριν και τα κολλάμε για να γίνει η σκεπή. Δεν πειράζει αν δεν είναι τέλεια κολλημένα, γιατί θα καλυφθούν με γλάσο.

Πώς θα φτιάξετε το γλάσο: Χτυπάτε τα ασπράδια με το λεμόνι στο μίξερ. Μόλις αρχίσουν να αφρίζουν ρίχνετε την άχνη και την βανίλια και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα, για να μη πεταχτεί η άχνη και την εισπνεύσετε, και μετά σε πιο δυνατή ταχύτητα μέχρι να στέκεται το μίγμα στο σύρμα του μίξερ. Κατόπιν το βάζετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και διακοσμείτε, στολίζετε τα σπιτάκια με καραμέλες ή με ό,τι άλλο θέλετε. (Πηγή: sintagespareas).

Μία ακόμα ιδέα για «μαγειρική» με την οικογένεια είναι να ψήσετε στο τζάκι κάστανα, καλαμπόκι, λουκάνικα ή πατάτες και να τα απολαύσετε όλοι μαζί βλέποντας τηλεόραση. Αν δεν έχετε τζάκι, και το γκριλ θα κάνει μια χαρά δουλειά!

Ταινίες

Όταν αρχίσει να νυχτώνει, μία ταινία και ένα μεγάλο μπολ με ποπ-κορν είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσουν τα παιδιά –και εσείς μαζί τους! Ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε χριστουγεννιάτικες ταινίες για παιδιά (δείτε εδώ), τις πλέον αγαπημένες, κλασικές οικογενειακές ταινίες, όπως η Μαίρη Πόπινς και ο Βασιλιάς των Λιονταριών, αλλά και τις παιδικές ταινίες που κυκλοφόρησαν το 2013 στους κινηματογράφους και δεν καταφέρατε να δείτε.

Αφήγηση παραμυθιών

Έφτασε η ώρα για ύπνο; Πηγαίνετε τα παιδιά στα κρεβάτια τους, ανάψτε χαμηλό φωτισμό και μερικά κεράκια και διαβάστε τους ένα όμορφο παραμύθι για να κοιμηθούν. Κάποια από τα πλέον αγαπημένα κλασικά παραμύθια των παιδιών που υπόσχονται να τους χαρίσουν τα πιο γλυκά όνειρα είναι αναμφίβολα η «Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων», ο «Μικρός Πρίγκιπας» και «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v