Νέα μαμά: Έξυπνοι τρόποι για να απασχολείτε δημιουργικά το παιδί

Νέα μαμά: Έξυπνοι τρόποι για να απασχολείτε δημιουργικά το παιδί

Όσο καλά προετοιμασμένη κι αν είστε για τον ερχομό του μωρού σας, υπάρχουν ορισμένα «κόλπα» που μόνο αν έχετε ήδη γίνει μαμά γνωρίζετε πως μπορεί να διευκολύνουν τη ζωή σας. Πρόκειται για «συντομεύσεις» που σας γλυτώνουν χρόνο, στρες και αυτό το βλέμμα της απόγνωσης που οι περισσότερες νέες μαμάδες έχουν μετά από πολλές ώρες με το παιδί. Τι εννοούμε;

Γίνετε εφευρετική με τα λαχανικά

Μπορείτε να εξηγήσετε στο παιδί ότι το μπρόκολο και το σπανάκι έχουν πολύτιμες βιταμίνες και ενισχύουν την καλή υγεία. Όταν γίνει 12. Προς το παρόν, για να φάει τα λαχανικά του θα χρειαστεί να γίνετε εφευρετική, να τα κρύβετε μέσα στις πένες ή να σκαρφίζεστε ιστορίες με αυτά!

Δείτε εδώ και εδώ πώς θα κάνετε το μικρό παιδί να αγαπήσει τα λαχανικά.

Σωστές απαντήσεις

«Τι παθαίνει ο ήλιος όταν έρχεται το φεγγάρι;», «Γιατί η θάλασσα είναι μπλε ενώ το νερό όχι;», «Γιατί ο μπαμπάς έχει μαλλιά, αλλά αυτός ο κύριος δεν έχει;». Τι απαντάτε σε όλα αυτά -ή έστω σε όσα από αυτά δεν γνωρίζετε;: Γιατί δεν ρωτάς τον μπαμπά, που τα ξέρει καλύτερα; (Άλλωστε, στη διαδικασία απόκτησης μωρό, συμμετείχε και εκείνος, σωστά;)

Παιδότοπος στο σπίτι

Μια χαρά είναι η παιδική χαρά και το πάρκο, όμως όταν είστε υπερβολικά εξαντλημένη για να βγείτε έξω, μερικά μαξιλάρια στο πάτωμα ώστε να δημιουργηθεί ένα φρούριο αποτελούν εξαιρετική ιδέα! Μάλιστα, το παιδί θα ενθουσιαστεί με την εφευρετικότητά σας.

Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε τον πιο απίθανο παιδότοπο στο σπίτι.

Αυτοκόλλητα, χαρτόκουτα και χαρτί περιτυλίγματος

Τα μικρά παιδιά μπορεί να βαρεθούν πολύ γρήγορα ένα παιχνίδι, αλλά να αφιερώσουν μπόλικο χρόνο σε αντικείμενα που ούτε καν φαντάζεστε –δίνοντας, ταυτόχρονα, και σε εσάς την ευκαιρία να ασχοληθείτε τις στιγμές εκείνες με κάτι άλλο. Από τα αγαπημένα τους «παιχνίδια», λοιπόν, είναι τα αυτοκόλλητα! Πάσης φύσης αυτοκόλλητα, είτε με σχέδια είτε μονόχρωμα, ή ακόμα και σκέτο σελοτέιπ μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά απασχολημένα για ώρα. Εξίσου ενδιαφέροντα για τα πιτσιρίκια είναι τα χαρτόκουτα, το ρολό του χαρτιού, το χαρτί περιτυλίγματος και το πλαστικό με τις φουσκάλες που χρησιμοποιείται στις συσκευασίες με εύθραυστα αντικείμενα. Συμπέρασμα: Όποτε βρίσκετε τέτοια υλικά τα φυλάτε στο σπίτι για ώρα... ανάγκης!

Βάλτε το παιδί «στο παιχνίδι»

Τα περισσότερα μικρά παιδιά είναι πάντα πρόθυμα να βοηθούν τη μαμά με το καθάρισμα του σπιτιού. Βλέποντάς σας, για παράδειγμα, να ξεσκονίζετε κάτι, το πιθανότερο είναι ότι θα πάρουν ένα χαρτί και θα αρχίσουν να κάνουν και εκείνα το ίδιο. Μην τα αποθαρρύνετε, ακόμα κι αν μπλέκονται ανάμεσα στα πόδια σας. Αντίθετα, καθοδηγήστε τα στο πώς πραγματικά θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν –π.χ. ζητήστε τους να σας δίνουν μανταλάκια όταν απλώνετε ρούχα ή να μαζεύουν πεσμένα φυλλαράκια από τη βεράντα όσο εσείς την σκουπίζετε.

Διαβάστε εδώ πώς να μάθετε στο παιδί να κάνει κάποιες δουλειές στο σπίτι.

Η μυστηριώδης τσάντα της μαμάς!

Αν μέχρι πρότινος η τσάντα σας περιλάμβανε μόνο τα βασικά: Πορτοφόλι, κλειδιά, κινητό και ένα πακέτο χαρτομάντιλα, το πιθανότερο είναι ότι μετά το μωρό σε αυτήν θα βρείτε σχεδόν τα πάντα! Ανάμεσα «στα πάντα» χρήσιμο είναι να έχετε και μερικά παιχνιδάκια, αυτοκόλλητα, ξυλομπογιές ή ό,τι άλλο θα μπορούσε να κρατήσει απασχολημένο το μικρό σας όταν είστε στο σούπερ μάρκετ ή όταν έχετε βγει για φαγητό. Θα ευγνωμονείτε την προνοητικότητά σας!

Πηγή: motherandbaby

v