Έπιπλα αντίκες: Πρωτότυπες ιδέες για να τα μεταμορφώσετε!

Έπιπλα αντίκες: Πρωτότυπες ιδέες για να τα μεταμορφώσετε!

Ήταν της γιαγιάς, λίγο αμπιγέ, κλασσικό, βαρύ, ιδιαίτερο, ακριβό αλλά για την εποχή του... είχε αξία! Όποιος με διάφορους τρόπους το κληρονομεί τι το κάνει; Το κρατάει, το μεταμορφώνει και το χαίρεται, γιατί, άλλωστε, αποτελεί «νέα τάση» στην εσωτερική διακόσμηση. Στο Mama365 «ψαρεύοντας» διαδικτυακά αντίκες με περίσσιο στυλ, θα σας βοηθήσουμε να εμπνευστείτε και να οραματιστείτε το δικό σας έπιπλο-αντίκα, να το αγαπήσετε, να το αλλάξετε και να μετατρέψετε το κλασσικό σκηνικό του σπιτιού σε μοντέρνο, με προσωπική πινελιά!

Καρέκλες με ιστορία

Ξύλινες, ρουστίκ, country style, η τελευταία λέξη της μόδας στην δεκαετία του 70, σε χρώμα απόλυτο «κομοδινί». Ο λόγος για τις καρέκλες της τότε κουζίνας της μαμάς, γιαγιάς, θείας που τώρα, βλέποντάς τις, το μόνο που μας προκαλούν είναι ...ανακατωσούρα στο στομάχι. Και όμως έχουν μέλλον, όπως είχαν και παρελθόν. Βάψτε τις λάκα σε έντονες αποχρώσεις και συνδυάστε τις με έντονα ντεσέν υφασμάτων. Το αποτέλεσμα απόλυτα νεανικό, για παιδικό δωμάτιο ή φοιτητικό σπίτι:

Louis Philippe: Η καρέκλα κάθε νοικοκυράς της δεκαετίας του '70 που σεβόταν το σπιτικό της!

Τολμήστε να της αλλάξετε το χρώμα του ξύλου και την επένδυση του υφάσματος, αλλά μην βάλετε την θεία να κάτσει όταν σας επισκεφθεί, γιατί θα το θεωρήσει μάλλον προσβολή!

Οι αγαπημένες μεταλλικές Fer-Forge

Σφυρήλατες, ενίοτε χειροποίητες καρέκλες κήπου, άπειρες φορές τις τίμησε ο Κωνσταντάρας υποδυόμενος τον jen premiere, όμως τώρα δεν φοριούνται και τόσο! Δείτε πώς μπορείτε να τις μεταμορφώσετε:

Και όποιο άλλο κάθισμα...

...σας κληροδοτηθεί ή γίνει ευγενική χορηγία από φίλους και γνωστούς, μην το υποτιμήσετε, βάλτε την φαντασία σας να το μεταμορφώσει σύμφωνα με το γούστο και τις ανάγκες σας!

Αγοράζω παλιά και... τα φτιάχνω κομψά!

Αν θέλετε να κοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο του μωρού σας που έγινε πλέον παιδάκι, μην καταφύγετε σε ακριβά έπιπλα, αφού όπως είδατε και από την πρώτη διαμόρφωση του χώρου οι ανάγκες συνεχώς αναπροσαρμόζονται. Μη συμβιβαστείτε, όμως, και με κάτι φτηνό και βαρετό. Σε παλιά υαλοπωλεία αλλά και σε αποθήκες φίλων, όλο και κάτι κομψό θα βρεθεί για εσάς!

Κρεβάτι μεταλλικό: Έχει φορεθεί σε κάθε σπίτι

Κοσμήστε το δωμάτιο και με γουνάκια – φλοκάτες και τα συναφή και έχετε έναν ζεστό, οικείο και μοντέρνο παιδικό χώρο.

Γραφείο και βιβλιοθήκη

Μπαουλάκια αποθήκευσης παιχνιδιών ή παπουτσιών

Μαζέψτε τα παλιά μπαουλάκια από τις αποθήκες, βάψτε τα σε έντονα χρώματα και στολίστε το παιδικό δωμάτιο με πρωτότυπα κομμάτια.

Μοναδική ντουλάπα από το παλιό σερβάν της γιαγιάς

Κομοδίνο και συρταριέρα ρούχων

Αλλάξτε λούστρα, πόμολα, βάλτε ταπετσαρίες με χαρούμενα χρώματα και περίεργα σχήματα εκεί που υπάρχουν μεγάλες επιφάνειες ή ακόμα βάψτε το και μαυροπίνακα και δώστε στο παιδί την δυνατότητα να σβήνει και να γράφει ανά πάσα στιγμή.

...και έτοιμο το παιδικό, πληθωρικό και αντισυμβατικό!

Παλιές κορνίζες και καθρέπτες αλλά και πόρτες αντικέ, παντού και πάντα!

Στολίστε γωνιές του σπιτιού σας με απλές λύσεις, μεράκι και γούστο, παρεμβαίνοντας σε παλιές κορνίζες που θα βρείτε στο Μοναστηράκι. Το αποτέλεσμα θα σας χαροποιήσει ιδιαίτερα, αφού θα είναι τόσο σικάτο.

Τα περισσότερα παλιά έπιπλα, λοιπόν, μπορούν να μετατραπούν στο απόλυτο διακοσμητικό για τον χώρο σας, αρκεί να τα δείτε με άλλο μάτι. Μπορούν άρτια να διαμορφωθούν με λύσεις απλές, ναίφ ζωγραφική και πολύ χρώμα και να χρησιμοποιηθούν για διάφορες περιστάσεις που οι ανάγκες σας καλούν.

Γιατί τα παλιά κρύβουν νέες ιδεες, φέρνουν πνεύμα χαράς και δημιουργίας για εμάς και αυτούς που αγαπάμε. Το δε αποτέλεσμα, σας το δείξαμε με τον καλύτερο τρόπο!

Καλή σας επιτυχία στις δοκιμές νέας προσέγγισης της κάθε «παλιατζούρας» που θα γίνει για εσάς το νέο σας απόκτιμα «μπιζού»!

v