Τα παπούτσια της εγκυμοσύνης

Τα παπούτσια της εγκυμοσύνης

Πόδια «βαριά» που πρήζονται και παθαίνουν συχνά κράμπες… Πολλές εγκυμονούσες ταλαιπωρούνται από πόνους στα πόδια, ιδιαίτερα από το Β' τρίμηνο και μετά, εξαιτίας της φυσιολογικής κατακράτησης υγρών και των ορμονικών μεταβολών. Σημαντικό ρόλο στην ανακούφιση των ποδιών κατά τη διάρκεια των 9 μηνών παίζουν, φυσικά, τα κατάλληλα παπούτσια.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως οι μέλλουσες μητέρες θα πρέπει να αποφεύγουν τα τακούνια, προκειμένου να περπατούν πιο ξεκούραστα και με περισσότερη ασφάλεια, και να προτιμούν παπούτσια που στηρίζουν την καμάρα του ποδιού, εφαρμόζουν σωστά στη φτέρνα, δεν πιέζουν το μεγάλο δάκτυλο και έχουν χαμηλό τακούνι, έως 4-5 εκατοστά.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθείτε το στιλ και την κομψότητα, επιλέγοντας τα παπούτσια σας από το... φαρμακείο. Τα παρακάτω ζευγάρια θα σας ενθουσιάσουν τόσο με την άνεση όσο και με τα υπέροχα σχέδιά τους.

Σαγιονάρες ή πέδιλα Birkenstock
παπούτσια εγκυμοσύνης

Δεν χρειάζεται να είναι κάποια έγκυος για να αγαπήσει τα Birkenstock, όμως αυτή την περίοδο θα τα εκτιμήσει περισσότερο από ποτέ. Μπορείτε να τα επιλέξετε σε σχέδιο σαγιονάρας, πέδιλου, σαμπό ή παντόφλας και να τα φοράτε όλη την ημέρα και με κάθε ντύσιμο.
Τιμή: Περίπου 55-60 ευρώ, ανάλογα με το σχέδιο. Θα τα βρείτε στο αποκλειστικό κατάστημα εισαγωγής Birkenstock στην Ελλάδα (Ερμού 2, Αθήνα).

Εσπαντρίγιες παπούτσια εγκυμοσύνης

Οι εσπαντρίγιες είναι πολύ αναπαυτικές για τις εγκύους που υποφέρουν από πρησμένα πόδια αλλά αναζητούν ένα κομψό παπούτσι για κάποια ιδιαίτερη περίσταση. Στη φωτογραφία, το ζευγάρι είναι της φίρμας Gianna Kazakou, διατίθεται σε σατινέ πετρόλ και μπεζ, ενώ έχει δερμάτινο, αντιολισθητικό πάτο.
Τιμή: 35 ευρώ αν τις αγοράσετε από το online κατάστημα Gianna Kazakou.

Μπαλαρίνες Seraphine
παπούτσια εγκυμοσύνης

Η γαλλική εταιρία ρούχων εγκυμοσύνης κυκλοφόρησε πρόσφατα μία σειρά από σούπερ ανατομικές μπαλαρίνες, ιδανικές για τις εγκύους που αγαπούν την κομψότητα. Ξεχωρίσαμε τις εκκεντρικές λεοπάρ της φωτογραφίας.
Τιμή: 79 λίρες (περίπου 97 ευρώ). Μπορείτε να τις αγοράσετε online από εδώ.

Ελβιέλες Aerosoles
παπούτσια εγκυμοσύνης

Από τα πιο ξεκούραστα παπούτσια και ιδανικά για τις ώρες του γραφείου, είναι τα Aerosoles. Το σχέδιο της φωτογραφίας είναι ανοιξιάτικο, όμως στη συλλογή της εταιρείας θα βρείτε και πολλά πέδιλα.
Τιμή: 59 ευρώ. Μπορείτε να τα αγοράσετε από τα καταστήματα Verona.

Αθλητικά Nike Air
παπούτσια εγκυμοσύνης

Ό,τι πιο αναπαυτικό για τη γυμναστική, τις βόλτες και όχι μόνο, χάρη στον αντικραδασμικό πάτο και το ειδικό ύφασμα που αφήνει το δέρμα να αναπνέει. Επίσης, είναι πολύ ελαφριά για να μην σας κουράζουν καθόλου, ενώ διατίθενται και σε girlie φούξια χρώμα.
Τιμή: 65,37 ευρώ από το online κατάστημα Z-Mall.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v