5 χειροτεχνίες για τη Γιορτή της Μητέρας

5 χειροτεχνίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Ποια μητέρα δεν θα ενθουσιαζόταν και μόνο με την προσπάθεια του παιδιού της να κάνει κάτι ειδικά γι’ αυτήν; Ακολουθούν 5 ιδέες για χειροποίητα δωράκια που μπορούν να φτιάξουν παιδιά κάθε ηλικίας. Αν χρειαστεί λιγάκι και η βοήθεια της μαμάς, πειράζει;

Το πιάτο της αγάπης

Επιλέξτε ένα πιάτο από σκληρό χαρτόνι. Βοηθήστε το παιδί να σχεδιάσει με ένα μολύβι την παλάμη του στο πιάτο και έπειτα βάλτε υγρή κόλλα διαρκείας στο περίγραμμα. Εκεί μπορεί να κολλήσει μακαρόνια, φακές, ρύζι, ξερά φασόλια, χάντρες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, ενώ στην «παλάμη» του χεριού μπορεί να ζωγραφίσει λουλούδια και να γράψει με τη βοήθειά σας «Μαμά, σ’αγαπώ!». Μην ξεχάσετε σε κάποιο σημείο του πιάτου να σημειώσετε και την ημερομηνία. Τέλος, κάντε μια τρύπα στο πάνω μέρος του πιάτου και περάστε από εκεί μία πολύχρωμη κορδέλα, για να μπορείτε να το κρεμάσετε όπου θέλει.

Κουπόνια… βοηθείας

Το δώρο απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά και είναι από αυτά που έχουν πρακτική διάρκεια. Το παιδί μπορεί ζωγραφίζει στο εξώφυλλο ενός πολύ μικρού σπιράλ τετραδίου μία καρδιά και ένα μήνυμα για τη μαμά, ενώ στις σελίδες του γράφει τις δουλειές θα μπορούσε να κάνει στο σπίτι για να βοηθάει τη μαμά (π.χ. στρώσιμο κρεβατιού, τακτοποίηση ρούχων στην ντουλάπα, προετοιμασία πρωινού). Κάθε σελίδα είναι και ένα «κουπόνι». Ενδιάμεσα μπορούν να υπάρχουν σελίδες με ζωγραφισμένα λουλούδια, καρδούλες ή με φωτογραφίες. Η εορτάζουσα μαμά κάθε φορά που θα χρειάζεται τη βοήθειά σας, θα μπορεί να κόβει το αντίστοιχη σελίδα-κουπόνι και να το... εξαργυρώνει.

Κολιέ από χάντρες και γράμματα

Πανεύκολο και πολύ συγκινητικό δώρο. Συνοδεύστε το παιδί σε ένα μαγαζί που πουλάει χάντρες (αν δεν έχετε κάποιο στην περιοχή σας, μπορείτε να πάτε μια βόλτα στο Μοναστηράκι όπου θα βρείτε πολλά). Επιλέξτε χάντρες σε διάφορα χρώματα και βρείτε κάποιες που να έχουν γράμματα, ώστε να μπορεί να γράψει το παιδί κάτι, π.χ. το όνομά του ή «μαμά» ή «σ' αγαπώ». Περάστε τις χάντρες είτε σε πετονιά είτε σε δερμάτινο κορδόνι (θα τα βρείτε και αυτά στο ίδιο μαγαζί) και τοποθετήστε το κολιέ σε ένα όμορφο κουτάκι.

Η μαξιλαροθήκη της μαμάς

Πάρτε μία λευκή ή μία ροζ μαξιλαροθήκη και αγοράστε ειδικά χρώματα για υφάσματα, τα οποία πωλούνται σε καταστήματα με είδη ραπτικής. Αν το παιδί ξέρει να ράβει, μπορείτε να πάρετε πολύχρωμα νήματα. Είτε με τα χρώματα είτε με τα νήματα, βοηθήστε το παιδί να ζωγραφίσει λουλούδια και να γράψει «μαμά» ή το όνομά του ή ό,τι άλλο θέλει στη μαξιλαροθήκη. Θα σας βοηθήσει πολύ αν πριν ξεκινήσετε, έχετε κάνει το σχέδιο της μαξιλαροθήκης με ένα μολύβι, το οποίο θα λειτουργήσει ως περίγραμμα. Ντύστε με τη μαξιλαροθήκη ένα μαξιλάρι και έχετε ένα όμορφο δώρο!

Η κάρτα

Η κάρτα που θα συνοδεύσει το δώρο για την μαμά πρέπει να είναι ιδιαίτερη, πολύχρωμη και με τις πιο γλυκές ευχές. Στο παρακάτω video θα δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε μια πανέμορφη κάρτα σε σχήμα γλαστρούλας με λουλούδια, αλλά και τα υλικά που θα χρειαστείτε:

 

Πηγή: Modernmom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v