Συνταγές για τα πιο λαχταριστά και εύκολα υγρά κέικ!

Συνταγές για τα πιο λαχταριστά και εύκολα υγρά κέικ!

Είναι αυτό ακριβώς που θέλετε αργά το απόγευμα, όταν έχετε ξεμπερδέψει με τις περισσότερες υποχρεώσεις της ημέρας, για να συνοδεύσει μια ζεστή κούπα καφέ. Είναι πανεύκολο για να το φτιάξετε και είναι βέβαιο ότι θα εξαφανιστεί σε χρόνο μηδέν! Επιλέξτε από τις παρακάτω συνταγές το λαχταριστό, υγρό κέικ που ταιριάζει καλύτερα στις γεύσεις σας...

Κέικ με σοκολάτα γάλακτος και Bailey's

Υλικά:

425γρ. σοκολάτα γάλακτος καλής ποιότητας
340γρ. κρέμα γάλακτος
113γρ. Bailey's Irish Cream
Βούτυρο για το ταψάκι
Επιπλέον σοκολάτα γάλακτος για γαρνίρισμα
Για την σαντιγί:
1 κούπα κρέμα γάλακτος
¼ της κούπας Bailey's Irish Cream
1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
¼ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Βουτυρώστε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψάκι με τσέρκι 22 εκ. Αν θέλετε μπορείτε πάνω από το βούτυρο να απλώσετε και λαδόκολλα. Κόψτε τη σοκολάτα σε κομμάτια και ζεστάνετέ τη σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει. Ζεστάνετε την κρέμα και το Baileys σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά (να μη βράσουν!), προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και «χτυπάτε» συνεχώς με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν (περίπου για 5 λεπτά). Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι με το τσέρκι και βάλτε το στην κατάψυξη για 6 ώρες (ή για ένα βράδυ).

Όταν θα έρθει η ώρα να σερβίρετε το γλυκό, αφαιρέστε το τσέρκι, τρίψτε σοκολάτα σε μορφή νιφάδων για γαρνίρισμα και συνοδεύστε με σαντιγί.

Tip: Για να κόψετε πιο εύκολα τα κομμάτια φροντίστε να έχετε ζεστάνει πρώτα το μαχαίρι!

Για τη σαντιγί: Στο μπολ του μίξερ αναμείξτε την κρέμα, τη βανίλια και το Baileys. «Χτυπήστε» στην γρήγορη ταχύτητα μέχρι να φουσκώσει το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέστε την άχνη και ξαναχτυπήστε για λίγο, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Πηγή: howsweeteats

Κέικ μαύρης σοκολάτας με γιαούρτι

Υλικά (για 4-6 μερίδες):

3 κ.σ. βούτυρο
½ κούπα καστανή ζάχαρη
1 αυγό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 ½ κούπα αλεύρι
1 κ.γ. Baking powder
¼ κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. κακάο
¾ κούπας απλό γιαούρτι (2% λιπαρά)
¼ κούπας γάλα

Για το σιρόπι:

1 κούπα άχνη ζάχαρη
1 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. νερό

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 350 βαθμούς. Βουτυρώστε και αλευρώστε (ή χρησιμοποιήστε κακάο) ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ.

Αναμείξτε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει αφρώδες το μείγμα. Χτυπήστε μέσα το αυγό και τη βανίλια. Προσθέστε κακάο, αλεύρι, baking powder και αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέστε το γιαούρτι και αναμείξτε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Προσθέστε το γάλα και αναμείξτε ξανά. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί.

Ψήστε για 18-20 λεπτά ή μέχρι το κέικ να «δέσει» (μπορεί να χρειαστεί και ο διπλάσιος χρόνος ανάλογα με τον φούρνο, γι'αυτό έχετε τον νου σας). Θα πρέπει να είναι λεπτό και η μορφή του να είναι κάπως σπογγώδης. Σερβίρετε με φρέσκια σαντιγί και σιρόπι κακάο.

Για το σιρόπι: Αναμείξτε όλα τα υλικά μέχρι το μείγμα να πάρει απαλή μορφή γλάσου. Αν γίνει πολύ ρευστό προσθέστε ζάχαρη. Αν γίνει πολύ παχύρρευστο προσθέστε νερό, μία σταγόνα κάθε φορά.

Πηγή: howsweeteats

Κέικ με σοκολάτα γάλακτος και γλάσο

Υλικά:

1 ¼ κούπας αλεύρι που φουσκώνει
¼ κούπας κακάο (χωρίς ζάχαρη)
½ κ.γ. baking powder
2 στικ ανάλατο βούτυρο
½ κούπα πλήρες γάλα
6 μεγάλα αυγά, χωρισμένα από τους κρόκους
1 κούπα ζάχαρη
1 τσιμπιά αλάτι
1 ½ κούπα κρέμα γάλακτος
680 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε μικρά κομμάτια
Σοκολάτα γάλακτος για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Βουτυρώστε και αλευρώστε δύο τετράγωνα ταψάκια 22 εκ.
Σε μεσαίο μπολ αναμείξτε το αλεύρι, το κακάο και το baking powder. Σε μεσαίο κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο στο γάλα, σε χαμηλή φωτιά. Μεταφέρετε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και αφήστε το να κρυώσει. «Χτυπήστε» εκεί μέσα τους κρόκους των αυγών και μισή κούπα ζάχαρη. Προσθέστε τις σκόνες (αλεύρι, κακάο, baking powder) και αναμείξτε καλά το μείγμα.

Σε καθαρό μπολ χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με το αλάτι μέχρι να φουσκώσουν. Σταδιακά αρχίστε να προσθέτετε το υπόλοιπο μισό φλυτζάνι ζάχαρης και χτυπήστε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι τα ασπράδια να σφίξουν και να πάρουν γυαλιστερό χρώμα. Χωρίστε το μείγμα των ασπραδιών στα δύο ταψάκια και ψήστε το για 25 λεπτά, μέχρι να σφίξει η μαρέγκα (βάλτε μία οδοντογλυφίδα μέσα και ελέγξτε ότι βγαίνει στεγνή). Όταν έχουν ψηθεί μεταφέρετε τα κέικ σε δίσκους σερβιρίσματος και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.

Ωστόσο, σε μεσαίου μεγέθους κατσαρολάκι βάλτε την υπόλοιπη κρέμα να βράσει. Βάλτε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ και περιχύστε με την καυτή κρέμα. Αφήστε το έτσι για 3 λεπτά και μετά αρχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήστε το γλάσο να «σταθεί» σε θερμοκρασία δωμάτιο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να γίνει αρκετά παχύρευστο για να απλώνεται πάνω στο κέικ (για 1 ώρα περίπου).

Τέλος, βάλτε ένα στρώμα κέικ σε μια πιατέλα, καλύψτε το με μία κούπα από το γλάσο, και βάλτο το άλλο στρώμα κέικ από πάνω, καλύπτοντας με το υπόλοιπο γλάσο, το οποίο θα απλώσετε και στα πλαϊνά. Αφήστε το κέικ για μισή ώρα να «σταθεί» μέχρι να το σερβίρετε.

Πηγή: huffingtonpost

Υγρό κέικ πορτοκάλι

Υλικά:

650 γραμμ. πορτοκάλια, χωρίς κουκούτσια, πλυμένα
200 γρ. βούτυρο λιωμένο
300 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά και 1 κρόκος αβγού
100 γρ. φουντούκια, αλεσμένα σε σκόνη
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζετε τα πορτοκάλια (μαζί με τη φλούδα) μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και μόλις κρυώσουν τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Αδειάζετε τον πουρέ πορτοκαλιού σε ένα μπολ, προσθέτετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά, τα φουντούκια και, στο τέλος, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύετε καλά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Αδειάζετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ διαμέτρου 24 εκ. και ψήνετε για 1 ώρα. Σερβίρετε το κέικ ζεστό.

Πηγή: infokids

Υγρό Brownie με καρύδια

Υλικά:

150 γρ. κουβερτούρα
180 γρ. βούτυρο η μαργαρίνη
160 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. κακάο
3 αυγά
90 γρ. αλεύρι
200 γρ. καρύδια

Εκτέλεση:

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνετε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύετε και προσθέτετε το αλεύρι το κακάο και τα καρύδια.

Στρώνετε λαδόκολλα σε ταψάκι σχετικά μικρό και απλώνετε το μείγμα.
Ψήνετε στους 170 βαθμούς για 20΄. Όταν το βγάλετε από τον φούρνο θα πρέπει να είναι υγρό (σαν να μην έχει ψηθεί). Το αφήνετε να κυρώσει, το κόβουμε και το σερβίρετε ζεστό.

Πηγή: glykestreles.blogspot

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v