5 πρωτότυπα παιχνίδια για παιδικά πάρτυ!

5 πρωτότυπα παιχνίδια για παιδικά πάρτυ!

Όλα τα παιδιά περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία τα παιδικά πάρτυ, για να παίξουν και να διασκεδάσουν. Οι γονείς, από την άλλη, προσπαθούν να τα ευχαριστήσουν, αλλά πολλές φορές δεν ξέρουν τον τρόπο. Ανακαλύψαμε έξυπνα παιχνίδια, ιδανικά για παιδικά πάρτυ που θα απασχολήσουν και θα διασκεδάσουν τα παιδιά!

"Πιάσε το λιοντάρι από την ουρά"

Πώς παίζεται: Τα παιδιά κάθονται σε κύκλο στο πάτωμα. Το ένα από αυτά, το "λιοντάρι", φοράει μια χειροποίητη ουρά (ουσιαστικά μία κίτρινη κορδέλα περασμένη γύρω από τη μέση του, η οποία να κρέμεται προς τα πίσω). Το "λιοντάρι" ξεκινάει να κάνει γύρους στην ομάδα των παιδιών και να φωνάζει "Λιοντάρι!". Ξαφνικά ακουμπάει στο κεφάλι ένα από τα παιδιά και βγάζει μια... λιονταρίσια κραυγή. Εκείνο σηκώνεται και τρέχει γύρω-γύρω. Το "λιοντάρι" τότε αρχίζει να το κυνηγά στον κύκλο και σκοπός του είναι να πάρει την θέση του παιδιού προτού αυτό ξανακαθίσει στην θέση του. Αν προλάβει να καθίσει στη θέση, χωρίς να χάσει την ουρά του, τότε το άλλο παιδί γίνεται το νέο "λιοντάρι". 

"Ποιος είμαι;"

Πώς παίζεται: Γράψτε από ένα ζώο σε ξεχωριστά κομμάτια χαρτιού. Βάλτε τα χαρτιά σε ένα μπολ και επιλέξτε ο καθένας από ένα. Κολλήστε ο καθένας από ένα χαρτί στο μέτωπό του, χωρίς να ξέρει ο καθένας ποιο χαρτί έχει. Ο κάθε παίχτης κάνει ερωτήσεις για να βρει ποιο ζώο έχει στο δικό του χαρτί. Οι απαντήσεις πρέπει να είναι "ναι" ή "όχι". Μπορείτε να παίξετε το ίδιο παιχνίδι και με άλλα θέματα, όπως διασημότητες, κινούμενα σχέδια κ.λ.π.

"Τα ξύλινα κουτάλια"

Πώς παίζεται: Αφού δέσετε τα μάτια ενός παιδιού, πρέπει αυτό να μαντέψει την ταυτότητα του άλλου αγγίζοντάς τον απαλά μόνο με δύο ξύλινες κουτάλες. Την ίδια στιγμή, ο "αντίπαλος" παίχτης (που δέχεται το... κουτάλισμα) πρέπει να μην μιλήσει, να μην γελάσει και να μην αντιδράσει καθόλου για να μην γίνει αντιληπτός! Νικητής στέφεται εκείνος που καταφέρνει να μαντέψει σωστά. 

"Το πέταγμα του πιγκουίνου"

Πώς παίζεται: Βάλτε μαξιλάρια στο πάτωμα σε μια υποτιθέμενη γραμμή. Τα παιδιά μπαίνουν σε μια σειρά και αρχίζουν να πηδούν από μαξιλάρι σε μαξιλάρι. Κανόνας είναι ότι πρέπει να προσγειώνονται και με τα δύο πόδια πάνω στο μαξιλάρι! Αν όχι, θα σημαίνει πως έχουν πέσει στην θάλασσα και θα πρέπει να αποχωρούν από το παιχνιδι. Όποιος μείνει τελευταίος, κερδίζει! 

"Μουσικές πετσέτες"

Πώς παίζεται: Βάλτε μία λιγότερη πετσέτα στο πάτωμα από τον αριθμό των παιδιών και δυναμώστε τη μουσική. Όπως συμβαίνει και στις μουσικές καρέκλες, τα παιδιά θα πρέπει να γυρνούν γύρω-γύρω από τις πετσέτες όσο υπάρχει μουσική. Όταν σταματάει, θα πρέπει να στέκονται πάνω σε μια πετσέτα. Θα πρέπει κάθε φορά να αφαιρείται και μια πετσέτα και έτσι ένα παιδί θα μένει χωρίς "θέση" και θα αποχωρεί. Στο τέλος κερδίζει το παιδάκι που θα μείνει όρθιο στην τελευταία πετσέτα!

v