Εφαρμογές για παιδιά: Ψηφιακή ψυχαγωγία για iPhone, iPad και Android

Εφαρμογές για παιδιά: Ψηφιακή ψυχαγωγία για iPhone, iPad και Android

Σας παίρνει που σας παίρνει το κινητό και το tablet, ας απασχολείται τουλάχιστον με ποιοτικά ψηφιακά παιχνίδια, κατάλληλα για την ηλικία του! Ο λόγος για τα παιδικά applications που αυξάνονται και πληθαίνουν προσφέροντας αμέτρητες εναλλακτικές ψυχαγωγίας αλλά και εκπαίδευσης, σε παιδιά ακόμα και των πιο μικρών ηλικιών: Από παραμύθια, μουσικές και παζλ, μέχρι εκμάθηση του αλφαβήτου και συλλογές φωτογραφιών!

Δείτε παρακάτω δέκα από τις πιο αξιολόγες εφαρμογές για iPhone, iPad και Android, κάποιες εκ των οποίων θα «κατεβάσετε» δωρεάν και κάποιες με μικρό κόστος, και μετριάστε τις ενοχές την επόμενη φορά που το παιδί θα βρεθεί με την ταμπλέτα σας ανά χείρας!

ZingyLand

 

Η ZingyLand είναι μια χώρα γεμάτη διαδραστικά παραμύθια, παιχνίδια και... βραβεία! Η θεματολογία των παραμυθιών επιλέγεται σε συνεργασία με παιδοψυχολόγους, ώστε να έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Κάθε ιστορία είναι μοναδική και στόχος της είναι να εμπνεύσει, να διασκεδάσει και να διδάξει παιδιά aπό την βρεφική ακόμα ηλικία έως και 8 ετών. Κάθε ιστορία συνοδεύεται από εκπαιδευτικά παιχνίδια και μετάλλια επιβράβευσης. Η εφαρμογή χαρακτηρίστηκε Best Family Application για την ελληνική αγορά στο 4ο Συνέδριο Mobiles & Apps Awards 2014.

Διατίθεται δωρεάν για iPhone, iPad και σύντομα για Android.
Ηλικίες: 0 έως 8 ετών.

iFeelKid

 

Το ifeelkid είναι ο πρώτος iOS ελληνικός ραδιοφωνικός σταθμός αποκλειστικά για παιδιά. Σε αυτόν οι μικροί χρήστες μπορούν να ακούν ατελείωτη μουσική και παραμύθια όλη την ημέρα απλά με το άγγιγμα του Play. Στο καθημερινό του πρόγραμμα περιλαμβάνονται εκπομπές προσαρμοσμένες σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και παιχνίδια.

Διατίθεται δωρεάν για iPhone και iPad.
Ηλικίες: Από 4 ετών και πάνω.

Άλφα Βήτα

Η εφαρμογή Άλφα Βήτα είναι ένας εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος για να μάθει το παιδί σας την άλφα βήτα, τους αριθμούς, τα χρώματα, τα σχήματα, τις ημέρες και τους μήνες, μέσα από έξι κατηγορίες.

Διατίθεται για iPhone και iPad, με κόστος 1,79 ευρώ.
Ηλικίες: Από 4 ετών.

Παίζω και μαθαίνω για Νήπια

Το "Παίζω και Μαθαίνω - Για Νήπια" είναι μια εφαρμογή για παιδία προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας που στόχο έχει να ενισχύσει τις πρώτες τους γνώσεις στους ήχους των Ζώων , της αλφαβήτα και των χρωμάτων.

Διατίθεται δωρεάν για Android.
Ηλικίες: Από 3 ετών.

Kids Piano Lite

Τα μουσικά apps αποδεικνύονται συχνά σωτήρια για να απασχολήσετε ένα νήπιο σε υπερένταση. Στο συγκεκριμένο ένα πιάνο με 8 τόνους διαθέτει 11 παιδικά τραγούδια και αυτόματες ή χειροκίνητες μουσικές δραστηριότητες. Δεν υπάρχουν διαφημίσεις που αποσπούν την προσοχή του παιδιού, ούτε μπορεί αυτό να βγει με κάποιον τρόπο από την εφαρμογή.

Διατίθεται δωρεάν για iPhone, iPad και Android.
Ηλικίες: Από 2 ετών και πάνω.

Γιατί δε μετράς προβατάκια;

Μια εφαρμογή-παραμύθι, από τις εκδόσεις Ψυχογιός και τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων Μάκη Τσίτα, ιδανική για εκδρομές και για γονείς που προσπαθούν να βάλουν για ύπνο τα παιδιά!

Η Μαρία-Χριστίνα δε νυστάζει. Δε θέλει να κοιμηθεί. Η μαμά όμως της λέει να κλείσει τα ματάκια της και να μετρήσει προβατάκια! Η Μαρία-Χριστίνα σκέφτεται τα κάτασπρα, στρουμπουλά προβατάκια κι αρχίζει να τα μετράει: «Ένα, δύο, τρία, τέσσερα...». Αλλά δε βλέπει το πέμπτο... Και ξεκινάει πάλι να μετράει και να ξαναμετράει αλλά διαρκώς κάτι συμβαίνει που την μπερδεύει. Πότε επιτέλους θα μαζευτούν όλα τα προβατάκια για να κοιμηθεί κι εκείνη ήσυχη;

Διατίθεται για iPhone και iPad, με κόστος 1,99 δολάρια.
Ηλικίες: Από 4 ετών και πάνω.

First Greek Words with Phonics

Η εφαρμογή απευθύνεται σε παιδιά που τώρα μαθαίνουν τα γράμματα και πώς αυτά σχηματίζουν λέξεις, σε μορφή παιχνιδιού –διατίθεται ακόμα στα Αγγλικά, τα Γερμανικά και τα Ισπανικά.

Διατίθεται για iPhone και iPad, με κόστος 1,99 δολάρια.
Ηλικίες: Από 4 ετών και πάνω.

Duckie Deck Family Photo

Η διασκεδαστική αυτή εφαρμογή επιτρέπει στα παιδιά να δημιουργήσουν αστείους, πολύχρωμους χαρακτήρες και έπειτα να τους συγκεντρώσουν όλους μαζί για μία απίθανη οικογενειακή φωτογραφία! Είναι απόλυτα ασφαλής, καθώς δεν περιλαμβάνει καθόλου διαφημίσεις, και βοηθά στην κοινωνικοποίηση και το φωτογραφικό ταλέντο του παιδιού.

Διατίθεται για iPhone και iPad με κόστος 1,99 δολάρια.
Ηλικίες: Από 4 ετών και πάνω.

Dino Puzzle Games

Η εφαρμογή που θα ξετρελάνει τα παιδιά που αγαπούν τους δεινοσαύρους! Χάρη σε αυτήν τα παιδιά μπορούν να φτιάχνουν απίθανα παζλ που απεικονίζουν δεινοσαύρους στα μέρη που συχνάζουν, ενώ κάθε φορά που συμπληρώνεται ένα παζλ δίνονται συγχαρητήρια και πληροφορίες στο παιδί για κάθα δεινόσαυρο (στα αγγλικά).

Διατίθεται δωρεάν για iPhone, iPad.
Ηλικίες: Από 1 έως 6 ετών.

Canvasly

Τι κάνετε με όλες αυτές τις ζωγραφιές και τις χειροτεχνίες που φέρνει κάθε λίγο το παιδί από τον παιδικό σταθμό; H εφαρμογή σας δίνει τη δυνατότητα να τις φωτογραφίσετε και να τις αποθηκεύσετε σε ένα αρχείο, τις αρχειοθετήσετε και να τις μοιράζεστε με φίλους σας, μέσω Facebook και Twitter. Επίσης, το παιδί σας θα ενθουσιάζεται κάθε φορά που θα μπορεί να ανατρέχει μόνο του στις συλλογές του.

Διατίθεται δωρεάν για iPhone, iPad και Android.
Ηλικίες: Από 4 ετών και πάνω.

v