12 σύμβολα ομορφιάς αποδεικνύουν πως δεν υπάρχει «τέλειο» γυναικείο σώμα

12 σύμβολα ομορφιάς αποδεικνύουν πως δεν υπάρχει «τέλειο» γυναικείο σώμα

Εδώ και λίγα χρόνια στη μόδα έχει επανέλθει ο πολύ σέξι και κομψός κορσές! Ωστόσο, το εσώρουχο αυτό που κυριάρχησε στα 1800, στις μέρες μας πιέζει τρομερά το γυναικείο στομάχι και προκαλεί πόνους, με αποτέλεσμα -αντί να καταργηθεί- να αποτελεί «μέτρο» για το κατά πόσο μια γυναίκα χρειάζεται δίαιτα!

Η αμερικανίδα ηθοποιός, και μητέρα δύο παιδιών, Jessica Alba, δοκίμασε μάλιστα την εν λόγω «δίαιτα του κορσέ» και ανακοίνωσε έπειτα πως «ίδρωσα πολύ, αλλά άξιζε τον κόπο!». Συμβουλή μας, πάντως, είναι να μην το επιχειρήσετε, καθώς οι επιστήμονες αναφέρουν πως το να φορά μία γυναίκα έναν στενό κορσέ προκειμένου να χάσει βάρος είναι τουλάχιστον επικίνδυνο: Μπορεί να τραυματίσει τα εσωτερικά όργανα, να γδάρει το δέρμα, αλλά και να περιορίσει την αναπνοή

Πού θέλουμε να καταλήξουμε με αυτήν την τόσο μεγάλη εισαγωγή; Στο ότι ο κορσές είναι μία μόνο από τις τακτικές που οι γυναίκες χρησιμοποιούν ανά τους αιώνες με σκοπό να προσεγγίσουν το «τέλειο σώμα». Όμως, το ιδανικό αυτό για την γυναικεία σιλουέτα έχει αλλάξει τόσο πολύ με την πάροδο των αιώνων που είναι σχεδόν αδύνατο να το προσεγγίσει κανείς. Για την ακρίβεια, το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να προκύψει, αν παρακολουθήσει κανείς τι έχει κατά καιρούς θεωρηθεί τέλειο στη γυναικεία εμφάνιση, είναι ένα: Δεν υπάρχει πραγματικά «τέλειο» γυναικείο σώμα!

1400-1600: Αναγεννησιακή ομορφιά, καμπυλώδης και μητρική φιγούρα

1837-1900: Βικτωριανή ομορφιά, σώμα «κλεψύδρα» με σχεδόν ανύπαρκτο στομάχι

1900-1910: Το κορίτσι του Gibson

(ο Αμερικανός σχεδιαστής Charles Dana Gibson δημιούργησε έναν τύπο γυναίκας που αποτέλεσε την επιτομή της ομορφιάς στις αρχές του αιώνα. Ψηλή, με μεγάλο μπούστο και φαρδιούς γοφούς, αλλά με λεπτή μέση, ήταν για εκείνον η ιδανική γυναίκα).

1920: Το κορίτσι "Φλάπερ", με ανδρόγυνο look

1930: Mae West, έντονες καμπύλες με λεπτή μέση

1940: Rita Hayworth, υγιής εμφάνιση και καλλίγραμμη σιλουέτα

1950: Marilyn Monroe, μακριά πόδια και σώμα κλεψύδρα με έντονο μπούστο

1960: Twiggy, λεπτή, ανδρόγυνη σιλουέτα με μακριά πόδια

1970: Farrah Fawcett, λεπτό αλλά γραμμωμένο σώμα, μαυρισμένη επιδερμίδα και κυματιστά μαλλιά

1980: Jane Fonda, αθλητικό σώμα, λεπτό αλλά πολύ γυμνασμένο

1990: Kate Moss, υπερβολικά αδύνατη, οστεώδης σιλουέτα και χλωμή επιδερμίδα

Αρχές 2000: Adriana Lima, ψηλή, λεπτή, με μακριά πόδια, μεγάλο στήθος και γραμμωμένο σώμα

 

Πηγή: Huffingtonpost

v