Υπέροχα τραγούδια και μελωδίες για νανούρισμα

Υπέροχα τραγούδια και μελωδίες για νανούρισμα

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το μωρό στην κοιλίτσα σας έχει ήδη αναπτύξει την ακοή του στις 12 εβδομάδες εγκυμοσύνης. Αν δε γίνατε μόλις μανούλα, το νεογέννητο μωρό σας οπωσδήποτε απολαμβάνει τις μελωδίες που του βάζετε να ακούει. Οι μουσικοθεραπευτές επισημαίνουν, ακόμα, ότι η έγκυος πρέπει να ακούει τη μουσική που της αρέσει και σε αυτήν να συστήσει και το μωρό της, όταν με το καλό έρθει. Όταν, όμως, πρόκειται για μουσική χαλάρωσης γίνονται λίγο πιο συγκεκριμένοι...

Μελωδίες για χαλάρωση

Τα τραγούδια που σας βοηθούν να χαλαρώσετε έχουν την ιδιότητα να μειώνουν την πίεση του αίματος και το άγχος, κάτι που ωφελεί τόσο εσάς όσο και το μωρό σας. Ορισμένες μελωδίες, μάλιστα, έχει βρεθεί από επιστήμονες πως τα καταφέρνουν καλύτερα από άλλες.

Για παράδειγμα, το τραγούδι Weightless από τους Marconi Union, έχει δημιουργηθεί από επιστήμονες σε συγκεκριμένο ρυθμό και τόνο (60bpm), προκειμένου να εγκαθιστά τα εγκεφαλικά κύτταρα του ατόμου σε κατάσταση ηρεμίας.

Ένα ακόμα τραγούδι που μπορεί να επιφέρει την ίδια κατάσταση είναι το Albatross, από τους Fleetwood Mac (στα 66bpm).

Αναφορικά με τα νανουρίσματα, συγκεκριμένα, το πανεπιστήμιο του Ελσίνκι σε έρευνά του βρήκε ότι τα μωρά αναγνωρίζουν τα τραγούδια που ακούνε όσο είναι στη μήτρα για άλλους τέσσερις μήνες αφού έχουν γεννηθεί. Έτσι, το να συνηθίσετε το μωρό σας (όσο ακόμα είναι στην κοιλιά σας) σε ένα συγκεκριμένο νανούρισμα, μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο όταν θα θέλετε να το κοιμίσετε ως νεογέννητο.

Ακούστε ορισμένες υπέροχες μελωδίες και τα πιο όμορφα τραγούδια που μπορούν να νανουρίσουν το μωρό σας (και εσάς!):

Μελωδίες...

Αγαπημένα, χαλαρωτικά τραγούδια...

v