Απίθανες παιδικές χειροτεχνίες με έντομα!

Απίθανες παιδικές χειροτεχνίες με έντομα!

Την άνοιξη η φύση οργιάζει και τα μικροσκοπικά της έντομα πλημμυρίζουν κήπους και αυλές! Τα παιδιά τρελαίνονται να τα παρατηρούν, να τα ακολουθούν, θέλουν να τα πιάσουν και να τα κάνουν δικά τους... γεγονός που πολλές φορές δεν είναι καθόλου ευχάριστο! Βρήκαμε τον πιο ασφαλή και όμορφο τρόπο για να βάλετε τα "έντομα" στην ζωή σας γεμίζοντας τον χώρο με απίθανες, πολύχρωμες κατασκευές! Πάρτε ιδέες:

Η αυγο-κάμπια!

Τι θα χρειαστείτε:

Μια μεγάλη χαρτονένια αυγοθήκη (από την οποία θα κρατήσετε μόνο μία λωρίδα)
Πράσινη μπογιά – πινέλο
Κίτρινο καθαριστικό πίπας (χειροτεχνίας)
Αυτοκόλλητα μάτια
Ανεξίτηλο μαύρο μαρκαδόρο

Τι θα κάνετε:

Γυρίστε ανάποδα την αυγοθήκη (με τις θήκες προς το τραπέζι) και βάψτε την εξωτερικά με την πράσινη μπογιά.
Κάντε δύο μικρές τρύπες στο ίδιο ύψος, από όπου θα περάσει το καθαριστικό πίπας, το οποίο θα αποτελέσει τις «κεραίες» της κάμπιας. Στρίψτε λίγο τις άκρες τους.

Ακριβώς κάτω από τις τρύπες για τις «κεραίες» κολλήστε τα αυτοκόλλητα μάτια της κάμπιας και με έναν μαύρο μαρκαδόρο σχηματίστε της ένα χαμόγελο! Η κάμπια σας είναι έτοιμη!

Μπορείτε, αν θέλετε, να κολλήσετε στο κεφάλι της ένα αυτοκόλλητο λουλουδάκι!

Πηγή: Wikihow

Μια ωραία πεταλούδα!

Τι θα χρειαστείτε:

Τετράγωνα φύλλα χειροτεχνίας (όσο θέλετε και σε ό,τι χρώμα προτιμάτε ή και εμπριμέ)
Καθαριστικά πίπας (σε αριθμητική και χρωματική αναλογία με τα φύλλα)

Τι θα κάνετε:

Διπλώστε το φύλλο στη μέση ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο. Ξεκινήστε να διπλώνετε τις δύο πλευρές από τις άκρες, όπως στη φωτογραφία.

Όταν θα έχετε διπλώσει όλο το φύλλο σε μικρές παράλληλες πτυχώσεις, κρατήστε το από το κέντρο του και τυλίξτε εκεί ένα καθαριστικό πίπας, στο χρώμα που προτιμάτε, έτσι ώστε να περισσεύουν δύο μέρη που θα είναι οι «κεραίες» της πεταλούδας.

Αφού σφίξετε καλά τις «κεραίες», ανοίξτε με τα χέρια σας τις πτυχώσεις, ώστε να σχηματιστεί η πεταλούδα, όπως στη φωτογραφία.

Πηγή: indulgy.com

Μάγια η Μαγνητο-Μέλισσα!

 

Τι θα χρειαστείτε:

Ξυλάκια (π.χ. παγωτού)
Λευκό αφρώδες υλικό
Μαύρα και κίτρινα καθαριστικά πίπας (ειδικά για χειροτεχνίες)
Υγρή κόλλα στιγμής
Κίτρινη ακρυλική μπογιά
Αυτοκόλλητα μάτια
Μαύρα μικρά pom-pom
Μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο
Μικρούς μαγνήτες για να κολλήσετε στο πίσω μέρος του ξύλου

Τι θα κάνετε:

Βάψτε ένα ξυλάκι κίτρινο και αφήστε το να κρυώσει. Κόψτε στο μήκος που χρειάζεται τα μαύρα και τα κίτρινα καθαριστικά πίπας, κολλήστε τα στο πίσω μέρος από το ξυλάκια και τυλίξτε τα έτσι ώστε να δημιουργηθεί το «σώμα» της μέλισσας.

Στη συνέχεια κόψτε από τα μαύρα καθαριστικά πίπας και κολλήστε τις κεραίες. Στις άκρες τους κολλήστε τα μαύρα πομ-πομ (μπορεί απλά να διπλώσετε τις άκρες, αντί να βάλετε πομ-πομ).

Κόψτε δύο κομμάτια από το λευκό αφρώδες υλικό σε σχήμα καρδιάς, για να σχηματιστούν τα φτερά της μέλισσας, και κολλήστε τα στο πίσω μέρος.

Τέλος, με έναν μαρκαδόρο σχεδιάστε το πρόσωπο και κολλήστε τα μάτια. Κολλήστε και τον μαγνήτη στο πίσω μέρος της μέλισσας και η χειροτεχνία σας είναι έτοιμη για να στολίσετε με αυτήν το ψυγείο!

Πηγή: daniellesplace.com

Κάμπιες-μανταλάκια!

Τι θα χρειαστείτε:

Μανταλάκια
Υγρή κόλλα στιγμής
Πολύχρωμα πομ-πομ
Αυτοκόλλητα μάτια

Τι θα κάνετε:

Μια πολύ πρακτική και πανεύκολη χειροτεχνία! Απλώστε κόλλα στα μανταλάκια, κολλήστε πάνω τα πομ-πομ, το ένα δίπλα στο άλλο, τοποθετήστε τα αυτοκόλλητα μάτια στο πρώτο πομ-πομ και οι κάμπιες σας είναι έτοιμες!

Τι μπορείτε να κάνετε με αυτές; Να κρεμάσετε στο δωμάτιο του παιδιού, π.χ. από τη μία άκρη έως την άλλη ενός τοίχου, ένα σχοινί. Εκεί μπορείτε να κρεμάσετε τις ανοιξιάτικες ή πασχαλινές ζωγραφιές του παιδιού, πιάνοντάς τις με τις κάμπιες-μανταλάκια!

Πηγή: scatteredthoughtsofacraftymom.com

Πετρο-πασχαλίτσες!

Τι θα χρειαστείτε:

Μερικές λείες, στρογγυλές ή οβάλ πέτρες, πλυμμένες και στεγνωμένες
Ακρυλική μπογιά και πινέλο, σε χρώματα της επιλογής σας
Μαύρη ακρυλική μπογιά
Αυτοκόλλητα μάτια (δύο για κάθε πασχαλίτσα)
Ακρυλικό, ματ σταθεροποιητικό σπρέι (από χρωματοπωλείο)
Μαύρος ανεξίτηλος μαρκαδόρος

Τι θα κάνετε:

Ξεκινήστε βάφοντας τις καθαρισμένες πέτρες, την κάθε μία σε χρώμα της επιλογής σας. Αφήστε τις να στεγνώσουν. Απλώστε, αν χρειαστεί, περισσότερες από μία στρώσεις –τα ανοιχτά χρώματα θα χρειαστούν περισσότερες στρώσεις.
Βάψτε το κεφάλι της κάθε πασχαλίτσας με τη μαύρη ακρυλική μπογιά, περίπου στο ¼ της πέτρας.

Με τον μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο σχεδιάστε μία ευθεία γραμμή κατά μήκος του «σκελετού» της κάθε πασχαλίτσας και βουτώντας το πινέλο στη μαύρη ακρυλική μπογιά σχηματίστε μαύρες βούλες στην «πλάτη» της.
Όταν τελειώσετε με το βάψιμο, ψεκάστε τις πασχαλίτσες με το σταθεροποιητικό σπρέϊ και αφήστε το ξανά να στεγνώσει.

Τοποθετήστε και τα αυτοκόλλητα μάτια και οι πασχαλίτσες σας είναι έτοιμες! Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως «βαρίδια» για το τραπεζομάντηλο της βεράντας ή για φύλλα χαρτιού.

Πηγή: spoonful.com

v