Αντιγηραντικά μυστικά που δεν γνωρίζατε

Αντιγηραντικά μυστικά που δεν γνωρίζατε

Το θέμα της ομορφιάς είναι καίριο στη ζωή κάθε γυναίκας. Όσο περνάει ο χρόνος, αυξάνεται το άγχος και η ανησυχία για το πέρας της σφριγηλής επιδερμίδας και για την εμφάνιση των ρυτίδων. Οι επιστήμονες ωστόσο έρχονται και επανατοποθετούν τα δεδομένα: υπάρχουν καθημερινά μυστικά τα οποία φαίνεται πως βοηθούν σημαντικά στην αντιγήρανση και τα οποία πολύ πιθανό ως τώρα να μην γνωρίζατε.

Προσοχή στον ήλιο!

Μη νομίζετε ότι δεν απειλείστε από τις ακτίνες του ήλιου επειδή είστε κλεισμένες σε εσωτερικό χώροι! Οι ακτίνες UVA μπορούν να διαπεράσουν το τζάμι σε γραφείο, σπίτι και αυτοκίνητο! Δύο πρόσφατες πολύ σημαντικές μελέτες έδειξαν ότι οι ακτίνες UVA είναι καρκινογόνες και μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση. Είναι λοιπόν απαραίτητο να φοράτε μια αντηλιακή κρέμα το καλοκαίρι και μια ενυδατική κρέμα με αντηλιακή προστασία το χειμώνα... και πάντα με υψηλό δείκτη προστασίας. 

Εκφράσεις στην... γυμναστική

Προσοχή στον τρόπο που ασκείστε και στις εκφράσεις που παίρνετε! Πολλές γυναίκες τραβούν το σαγόνι και τον λαιμό όταν ασκούνται, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρυτίδες στο πρόσωπο. Δερματολόγοι προτείνουν να κάνετε πιο ήπιες ασκήσεις, ή με πιο ήπιες κινήσεις, και να φροντίζετε πώς αυτό αντανακλά στο πρόσωπο. 

Ο σωστός ύπνος

Αν κοιμάστε μπρούμυτα, τότε είναι πολύ πιθανό να κάνετε πιο εύκολα ρυτίδες μιας και το δέρμα πιέζεται μέσα στο ύφασμα του μαξιλαριού! Οι επιστήμονες αναφέρουν πως ο καλύτερος ύπνος που βοηθάει την επιδερμίδα είναι ανάσκελα. Αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε ανάσκελα, τότε αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι αγοράσετε πολύ απαλές μαξιλαροθήκες (πχ από σατέν), οι οποίες θα φθείρουν όσο το δυνατόν λιγότερο την επιδερμίδα.  

Ενέσιμες θεραπείες με μέτρο

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που καταλήγουν στον δερματολόγο για να "γεμίσουν" τις ρυτίδες τους μιας και γνωρίζουν πως αυτό θα τις κάνει πιο νέες, φρέσκες και όμορφες. Οι επιστήμονες ωστόσο υποστηρίζουν πως η υπερβολή από ενέσιμες θεραπείες, όπως για παράδειγμα στα μήλα του προσώπου, μπορούν να "μικρύνουν" τα μάτια και το στόμα προσθέτοντας τελικά παραπάνω χρόνια στην συνολική εικόνα.

Αφήστε κάτω το καλαμάκι!

Το νερό κάνει καλό! Αλλά αν το πίνετε από το πλαστικό μπουκάλι ή, ακόμα χειρότερα, αν το ρουφάτε από καλαμάκι αυτό δεν κάνει καθόλου καλό στην επιδερμίδα σας. Το καλαμάκι δημιουργεί έντονες γραμμές γύρω από το πρόσωπο και κάνει πιο βαθιές εκείνες που ήδη έχουν εμφανιστεί. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι πίνετε νερό από ποτήρι και να κουβαλάτε μαζί σας ένα μπουκάλι με στόμιο για να το βάζετε κατευθείαν στο στόμα σας. 

"Ναι" στις ενυδατικές κρέμες

Ύστερα από πολλές έρευνες έχει αποδειχθεί πως, ναι, οι ενυδατικές κρέμες κάνουν καλό στην αντιγήρανση. Μια καθημερινή κρέμα που εμπεριέχει γλυκερίνη ή βούτυρο καριτέ μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά το δέρμα και να εμποδίσει την εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπο. Αυξάνει επίσης την κινητικότητα της επιδερμίδας και απελευθερώνει τις πιο όμορφες και ελεύθερες εκφράσεις. 

Πηγή: allure.com

v