10 φράσεις που φέρνουν το ζευγάρι πιο κοντά

10 φράσεις που φέρνουν το ζευγάρι πιο κοντά

Οι άνδρες και οι γυναίκες είναι «προγραμματισμένοι» διαφορετικά. Δηλαδή, σκέφτονται διαφορετικά, λειτουργούν διαφορετικά και, φυσικά, μιλούν διαφορετικά. Οι γυναίκες αναζωογονούνται μέσα από την κουβέντα, επεξεργάζονται την σκέψη τους, τα συναισθήματά τους, λύνουν πιο εύκολα τα προβλήματά τους. Για τους άνδρες, πάλι, τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Η ευφράδεια του λόγου τους συνήθως δεν είναι τόσο εξελιγμένη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θέλουν να τους ακούν όταν μιλούν ή ότι δεν περιμένουν κατανόηση ακόμα και όταν δεν λένε πολλά. Επίσης, σπάνια οι άνδρες λένε κάτι και υπονοούν κάτι άλλο.

Γνωρίζοντας τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίον «μιλά» ο σύντροφός σας θα μπορέσετε όχι μόνο να καθιερώσετε καλύτερη επικοινωνία μεταξύ σας, αλλά και να έρθετε πιο κοντά ο ένας στον άλλον, χτίζοντας ακόμα πιο γερά θεμέλια στην σχέση σας.

Δείτε, λοιπόν, τα καλύτερα που μπορείτε να του πείτε για να τον φέρετε πιο κοντά σας:

«Πώς ήταν η μέρα σου;»

Ο σύμβουλοι γάμου αναφέρουν ότι από τα συχνότερα παράπονα των ανδρών στις μέρες μας, είναι ότι οι γυναίκες τους δεν ενδιαφέρονται για την δουλειά τους ή για το πώς πέρασαν τη μέρα τους σε αυτήν. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να τον ρωτάτε και να τον ακούτε όταν σας απαντά.

«Βέβαια, να τον δεις τον αγώνα το βράδυ!»

Οι γυναίκες πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι οι άνδρες τους δεν βλέπουν αγώνες στην τηλεόραση προκειμένου να τις αποφύγουν, αλλά γιατί πραγματικά το απολαμβάνουν. Γεμίζουν τις μπαταρίες τους με αυτόν τον τρόπο. Αν δεν λαμβάνετε υπ'όψιν τις ανάγκες του συντρόφου σας, αυτό θα δημιουργήσει απόσταση στην σχέση σας.

«Χρειάζομαι τη βοήθειά σου σε αυτό το πρόβλημα»

Στους άνδρες αρέσει να νιώθουν χρήσιμοι και θέλουν πραγματικά να κάνουν τις γυναίκες τους χαρούμενες. Αν θέλετε, λοιπόν, μια πρακτική λύση σε κάποιο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζετε, απευθυνθείτε στον σύντροφό σας. Αλλά προσπαθήστε να είστε σαφής, να του δώσετε κάθε λεπτομέρεια, για να καταλάβει ακριβώς τι χρειάζεστε από αυτόν.

«Θέλεις να πάμε κάπου οι δυο μας αυτό το σαββατοκύριακο;»

Να θυμίζετε στον σύντροφό σας ότι είναι προτεραιότητα στην ζωή σας, ακόμα κι αν είστε διαρκώς απασχολημένη με τη δουλειά, τα παιδιά και τις υπόλοιπες δραστηριότητές σας. Πάντα χρειάζεται να βρίσκετε χρόνο για να αφιερώνετε τρυφερές στιγμές ο ένας στον άλλον. Μην θεωρείτε ποτέ την σχέση σας δεδομένη.

«Σε θέλω...»

Τα προβλήματα σε έναν γάμο πολλές φορές ξεκινούν από την κρεβατοκάμαρα. Το σύνηθες είναι, μάλιστα, η γυναίκα να περιμένει πάντα από τον άνδρα να κάνει την αρχή. Το σεξ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να παραμένουν ανοιχτές οι γραμμές επικοινωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι. Ισχύει δε απόλυτα και το αντίστροφο!

Τα καλύτερα που μπορεί να πει ο άνδρας στη γυναίκα του:

«Πώς ήταν η μέρα σου;»

Εξίσου σημαντικό με το να τον ρωτάτε εσείς πώς ήταν η μέρα του είναι να κάνει και εκείνος το ίδιο. Θα πρέπει, ωστόσο, να της δώσει λίγο χρόνο για να πει όλα αυτά που έχει στο μυαλό της, διαφορετικά η ερώτηση θα φανεί επιφανειακή και τυπική.

«Είσαι πανέμορφη!» ή «Είσαι πολύ σέξι σήμερα!»

Τέτοια σχόλια θαυμασμού είναι απαραίτητα για την αυτοπεποίθηση της γυναίκας –είναι τρομερά σημαντικό για εκείνη να ξέρει ότι αρέσει στον σύντροφό της. Αρκεί να μη γίνονται μόνο στις πολύ σημαντικές περιστάσεις, αλλά πιο τακτικά. Τέτοια σχόλια αποτελούν, για την γυναίκα, μικρές ενδείξεις αγάπης.

«Θα πετάξω εγώ τα σκουπίδια, μην ανησυχείς!»

Οποιαδήποτε προσφορά βοήθειας του άνδρα προς την γυναίκα, ιδιαίτερα αναφορικά με τις δουλειές του σπιτιού, εκτιμάται αφάνταστα! Από τα σπουδαιότερα δείγματα αγάπης ενός άνδρα προς την γυναίκα του είναι να προβλέπει τις ανάγκες της.

«Θέλεις να κρατήσω εγώ τα παιδιά, για να βγεις με τις φίλες σου;»

Επιπρόσθετα στο προηγούμενο, ο άνδρας που το λέει αυτό όχι μόνο αναγνωρίζει την ανάγκη της γυναίκας για λίγη χαλάρωση με τις φίλες της, αλλά αναλαμβάνει και την πλήρη ευθύνη των παιδιών, ώστε να μην έχει τίποτα να την απασχολεί τις ώρες που θα διασκεδάζει. Πώς να μην λατρεύεις έναν τέτοιον άνδρα;

«Γιατί δεν πάμε να φάμε κάπου οι δυο μας το βράδυ;»

Η φράση αυτή, στο μυαλό της γυναίκας, μεταφράζεται ως: Δεν θα χρειαστεί να μαγειρέψεις σήμερα. Θέλω να περάσω χρόνο μαζί σου. Ο χρόνος αυτός δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει σεξ. Και είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται να ακούσει μετά από μια δύσκολη μέρα στην δουλειά... (ειδικά αν ο σύντροφός της έχει ήδη κανονίσει ποιος θα κρατήσει τα παιδιά!).

v