Γαλλία: Η επαγγελματική δραστηριότητα σταματάει στις 6μμ με.. τον νόμο!

Γαλλία: Η επαγγελματική δραστηριότητα σταματάει στις 6μμ με.. τον νόμο!

Δεν φτάνει που δουλεύουν μόλις 35 ώρες την εβδομάδα, οι Γάλλοι πλέον είναι ελεύθεροι και δια νόμου να μην εργάζονται μετά τις 6 το απόγευμα. Σκοπός είναι η προσπάθεια του κράτους να τους επιτρέψει να έχουν προσωπική ζωή!

Την περασμένη εβδομάδα, μετά από έξι μήνες διαπραγματεύσεων, η εργοδοσία στη Γαλλία σε ψηφιακές και συμβουλευτικές εταιρείες και οι εργαζόμενοι σε αυτές τροποποίησαν το νόμο του 1999 για το 35ωρο. 

Μέσα από τις διαπραγματεύσεις ψηφίστηκε ο νόμος «obligation de déconnexion des outils de communication à distance» («Υποχρέωση απενεργοποίησης των εργαλείων επικοινωνίας εξ αποστάσεως»), σύμφωνα με τον οποίο οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κλείνουν τα επαγγελματικά τους τηλέφωνα όταν σχολούν και οι εταιρείες θα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι οι υπάλληλοι τους δεν ελέγχουν τα επαγγελματικά email σε tablets ή υπολογιστές.

Σε δήλωσή του μάλιστα ο πρόεδρος των Γάλλων μάνατζερ Michel de la Force ανέφερε: «Πρέπει πάντα να υπολογίζουμε το ψηφιακό ωράριο. Μπορούμε να επιτρέπουμε επιπλέον εργασία σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αλλά πρέπει πάντα να επιστρέφουμε στο κανονικό, που είναι να αποσυνδεόμαστε, να σταματάμε να είμαστε διαρκώς στη δουλειά».

Σκοπός είναι μια προσπάθεια του κράτους να επιτρέψει στους επαγγελματίες να έχουν... προσωπική ζωή. Πλέον λοιπόν κρίνεται παράνομη οποιαδήποτε ενασχόληση με την εργασιακή δραστηριότητα μετά τις 6μμ. 

Πηγή: protothema.gr

v