Τι κρατά δεμένες τις αδελφές;

Τι κρατά δεμένες τις αδελφές;

Είναι ο άνθρωπός σας. Η πρώτη και παντοτινή σας φίλη. Είναι εκείνη που σας ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον. Έχετε μοιραστεί μαζί της τα πάντα: Είχατε κοινά παιχνίδια, χτενίζατε ως παιδιά η μία την άλλη και αλληλοϋποστηριζόσασταν πάντα, μπροστά σε κάθε δυσκολία. Τα χρόνια, όμως, περνούν. Τα κορίτσια γίνονται ενήλικες, φεύγουν από το σπίτι, φτιάχνουν την δική τους ζωή. Ο κοινός χρόνος μειώνεται σημαντικά –όχι, όμως, τα συναισθήματα.

Ποια είναι, άραγε, τα μαγικά αυτά συστατικά που κρατούν την σχέση των αδελφών πανίσχυρη και πλημμυρισμένη από αγάπη;

Επικοινωνία

Όταν υπάρχει οποιαδήποτε διαφωνία ανάμεσα στις αδελφές δεν γυρίζουν την πλάτη η μία στην άλλη, αλλά μιλούν! Όσο θυμωμένες κι αν νιώθουν σηκώνουν το τηλέφωνο ή συναντιούνται και λύνουν κάθε διαφωνία. Μπορεί ακόμα και να φωνάξουν η μία στην άλλη, όμως, ταυτόχρονα, ακούν και σέβονται αυτό που έχει η κάθε μία να πει. Και αυτό είναι που τις οδηγεί να ξεπεράσουν μαζί -για ακόμα μία φορά- οποιοδήποτε πρόβλημα.

Εμπιστοσύνη

Όταν μοιράζεστε τα διλήμματα, τις ανησυχίες και τα μυστικά σας με την αδελφή σας, ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι δεν θα τα μάθει ποτέ κανένας άλλος. Γι'αυτό φροντίζετε πάντα να σέβεστε τα συναισθήματα και τις ανάγκες της.

Καμία επίκριση

Ακόμα και οι αδελφές μπορεί να δυσκολεύονται κάποιες φορές να καταλάβουν η μία την άλλη, αυτά που λέει ή κάνει. Πολύ συχνά μπορεί η αδελφή σας και εσείς να έχετε διαφορετικές απόψεις πάνω στο ίδιο θέμα. Δεν κρίνετε, όμως, η μία την άλλη. Και αυτός είναι ένας βασικός λόγος που η σχέση σας είναι πανίσχυρη!

Καμία ζήλια

Συμβαίνει συχνά δύο αδελφές να τραβήξουν εντελώς διαφορετικό δρόμο η μία από την άλλη και η ζωή να μην τους τα φέρει εξίσου ευνοϊκά –μπορεί κάποια να βρεθεί με πολλά χρήματα, έναν καλό σύζυγο, πολλά παιδιά, ενώ η άλλη όχι. Αυτό δεν αλλάζει στο ελάχιστο την αγάπη που τρέφει η μία για την άλλη. Αντίθετα, μία γυναίκα νιώθει χαρά, περηφάνια και συγκίνηση όταν η αδελφή της έχει πετύχει τα όνειρα και του στόχους της!

Υποστήριξη

Ακόμα κι όταν η αδελφή σας θέλει να κάνει κάτι με το οποίο εσείς δεν συμφωνείτε, αλλά ξέρετε ότι θα την κάνει χαρούμενη, θα σταθείτε δίπλα της. Θα την υποστηρίξετε με κάθε τρόπο είτε με λόγια είτε με πράξεις, και δεν θα της πείτε ποτέ «στα έλεγα εγώ», αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως τα φαντάστηκε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v