Πανεύκολες πασχαλινές κατασκευές για παιδιά!

Πανεύκολες πασχαλινές κατασκευές για παιδιά!

Η γιορτινή πασχαλινή ατμόσφαιρα εμπνέει μικρούς και μεγάλους για χειροτεχνίες που μεταμορφώνουν τα πιο απλά αντικείμενα και υλικά σε υπέροχα, διακοσμητικά στολίδια! Γεμίστε τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών με 6 υπέροχες, πανεύκολες και πολύ πρωτότυπες πασχαλινές κατασκευές!

Αυγά με... μαλλιά

Με τόσα κουλουράκια και τσουρέκια που θα φτιάξετε αυτές τις μέρες, σίγουρα θα σας περισσέψουν πολλά κελύφη από αυγά. Φροντίστε να τα σπάσετε έτσι ώστε να σχηματίσετε μία τρύπα μόνο από το πάνω μέρος, πουθενά αλλού! Καθαρίστε το εσωτερικό τους, βάλτε στο κάτω μέρος λίγο βαμβάκι που θα μουσκέψετε με λίγο νερό και ρίξτε πάνω του μερικές φακές ή φασόλια. Διακοσμήστε τα αυγά με αυτοκόλλητα μάτια, σχεδιάστε μύτη και στόμα και στολίστε τα όπως αλλιώς θέλετε. Τοποθετήστε τα αυγά σας σε μία αυγοθήκη, δίπλα σε κάποιο παράθυρο και περιμένετε να φουντώσουν τα «μαλλιά» τους!

Πασχαλινά αυγο-μπαλόνια!

 

Φέρτε στο παιδί απλά, πολύχρωμα μπαλόνια, τις τέμπερες και τα πινέλα, μερικά χοντρά καλαμάκια και ό,τι άλλο διακοσμητικό μπορείτε να φανταστείτε για να πάρουν τα μπαλόνια απίθανες μορφές! Για παράδειγμα, σε χαρτόνι μπορείτε να σχεδιάσετε και να κόψετε αυτιά λαγού! Φτιάξτε με τα παιδιά μπόλικα τέτοια αυγο-μπαλόνια που θα στερεώσετε στα καλαμάκια και στολίστε με αυτά την αυλή όπου θα σουβλίσετε!

Γιρλάντα με λαγουδάκια

Το βασικό που θα χρειαστείτε για την κατασκευή αυτή είναι το στένσιλ ή το περίγραμμα του λαγού –μπορείτε να τυπώσετε και αυτά. Με το περίγραμμα αυτό θα μπορέσετε να ιχνογραφήσετε τα λαγουδάκια σας πάνω σε πολύχρωμα χαρτιά, π.χ. από συσκευασίες δώρων. Θα χρειαστείτε ακόμα λίγο βαμβάκι, κόλα και σπάγκο (ιδανικά έγχρωμο). Αφού κόψετε τα πολύχρωμα λαγουδάκια σας, θα τους κολλήσετε αφράτες ουρίτσες από βαμβάκι, θα τα τοποθετήσετε με κόλλα στον σπάγκο και έτσι θα έχετε μία όμορφη, πασχαλινή γιρλάντα!

Το πρόβατο έκανε το αυγό ή το αυγό το πρόβατο;

Ένας πρωτότυπος τρόπος για να διακοσμήσουν τα παιδιά τα βρασμένα αυγά, είναι να τα μεταμορφώσουν σε προβατάκια! Θα χρειαστείτε καφετί (και όχι λευκά) αυγά, καλά βρασμένα, μπόλικο βαμβάκι, καφέ σύρματας πίπας για τα πόδια (από καταστήματα με υλικά για χειροτεχνίες), λίγο χαρτόνι για τα αυτιά, βαμβάκι και κόλλα. Η κατασκευή είναι απλή, θα κάνετε ό,τι φαντάζεστε: Θα κολλήσετε το βαμβάκι γύρω από το αυγό, ως γούνα για το πρόβατο, θα «χώσετε» και κολλήσετε τα αυτιά στα σωστά σημεία και θα σχεδιάσετε με μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο τα μάτια. Για να στερεωθούν τα πόδια θα πάρετε δύο σύρματα πίπας, θα κολλήσετε το κέντρο τους στην ίδια πλευρά του αυγού, σε απόσταση μεταξύ τους, και θα τα λυγίσετε έτσι ώστε να γίνουν πόδια για το πρόβατο (όπως στη φωτογραφία).

Λαγουδάκια – γεμιστές καλτσούλες!

Πάρτε μερικές παλιές κάλτσες των παιδιών που δεν φορούν πια. Γεμίστε τις μέχρι το σημείο της φτέρνας με πασχαλινά σοκολατάκια. Δέστε το σημείο αυτό με ένα λαστιχάκι. Γεμίστε το υπόλοιπο με τα μισά σοκολατάκια από αυτά που βάλατε πριν. Ξαναδέστε το σημείο με ένα ακόμα λαστιχάκι. Θα πρέπει τώρα να έχετε φτάσει στην άκρη της κάλτσας, εκεί που είναι το λάστιχο. Κόψτε το στη μέση με ένα ψαλίδι, ώστε να σχηματιστούν αυτιά! Στο πρώτο λαστιχάκι δέστε μία όμορφη κορδέλα και στο δεύτερο γέμισμα με σοκολατάκια φτιάξτε φατσούλες για λαγουδάκια, κόβοντας μάτια, μύτη και δόντια από κομμάτια τσόχας σε μαύρο, λευκό και ροζ χρώμα. Τέλεια;

Μάσκα για μικρούς λαγούς!

Πάρτε μικρά ξυλάκια παγωτού ή χειροτεχνίας, 3 μακριά λευκά σύρματα πίπας (θα βρείτε όπου πωλούν υλικά για χειροτεχνίες) και ροζ βαμβάκι, τύπου (πομ-πομ). Δέστε στην άκρη από το ξυλάκι τα λευκά σύρματα πίπας, όπως στη φωτογραφία, ώστε να αποτελέσουν τα μουστάκια του λαγού, κολλήστε και το ροζ πομ-πομ για μύτη και η μίνι-μάσκα του παιδιού είναι έτοιμη!

v