Πριν τον τοκετό: Τι μπορείτε να κάνετε όσο περιμένετε το μωρό σας!

Πριν τον τοκετό: Τι μπορείτε να κάνετε όσο περιμένετε το μωρό σας!

Αν έχετε ήδη γίνει μαμά μια φορά, θα συμφωνείτε πως οι ώρες πριν έρθει το μωρό είναι πολύ πιο εύκολες από αυτές αφού έρθει! Για εσάς που περιμένετε τώρα το πρώτο σας... μη βιάζεστε! Σε λίγο θα το κρατάτε στην αγκαλιά σας –για πάντα! Στο μεσοδιάστημα, δηλαδή από τη στιγμή που θα μπείτε σε διαδικασία τοκετού μέχρι τη στιγμή που θα υποδεχθείτε το αγγελούδι σας, είτε είστε ακόμα στο σπίτι είτε στο μαιευτήριο, δείτε τους καλύτερους τρόπους για να γεμίσετε τον χρόνο σας:

Παιχνίδια με τον σύντροφό σας: Όχι δεν εννοούμε να «στήσετε» επιτραπέζιο, αλλά, μέχρι να αρχίσουν οι έντονες συσπάσεις, μπορείτε να παίξετε «όνομα-ζώο-πράγμα» ή «κινέζικο πορτρέτο» (αν δεν το ξέρετε: ρωτάτε ο ένας τον άλλον «τι/ποιος θα ήσουν αν...», με την ερώτηση να συμπληρώνεται με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, π.χ. αν ήσουν ζώο/τραγούδι/pornstar κλπ).

Περπατήστε: Ειδικά αν σας το έχει ήδη συστήσει ο γυναικολόγος σας, σηκωθείτε πάρτε τον άνδρα σας από το χέρι και πάρτε τους (δια)δρόμους. Το περπάτημα όχι μόνο θα σας χαλαρώσει, αλλά μπορεί και να βοηθήσει στο να έρθει το μωρό σας πιο γρήγορα!

Δείτε μία ταινία ή μία σειρά: Αν έχετε ήδη κάποια αγαπημένη αμερικάνικη σειρά, φροντίστε να «φορτώσετε» σε έναν φορητό υπολογιστή πολλά επεισόδια για να τα δείτε τις ώρες που θα περιμένετε να γεννήσετε! Θα σας χαλαρώσει και θα σας διασκεδάσει!

Κάντε μανικιούρ ή πεντικιούρ: Ρωτήστε, όμως, πρώτα τον γυναικολόγο σας, γιατί κάποιοι δεν επιτρέπουν στη γυναίκα να έχει βαμμένα νύχια κατά τον τοκετό.

Ζητήστε να σας τρίψουν την πλάτη: Ιδανικά απολαύστε ένα επαγγελματικό μασάζ ειδικά προσαρμοσμένο για εγκύους.

Μετρήστε τις συσπάσεις σας: Αν και, πιθανότατα, αυτό θα το κάνετε έτσι κι αλλιώς!

Ασχοληθείτε με τα μεγαλύτερα παιδιά σας: Αν έχετε. Εξηγήστε τους τι θα γίνει σε λίγη ώρα και πώς μπορούν να σας βοηθήσουν αφού έρθει το μωρό.

Ελέγξτε (για ακόμα μία φορά) ότι στην τσάντα του μαιευτηρίου έχετε ό,τι χρειάζεστε: Γεμάτη μπαταρία για την φωτογραφική; Μεγάλες σερβιέτες;

Ετοιμάστε το post ή τις κάρτες ή το μήνυμα ή το e-mail που θα στείλετε σε φίλους και συγγενείς με το οποίο θα ανακοινώνετε τα γεννητούρια: Τουλάχιστον σε όσους δεν θα βρίσκονται έτσι κι αλλιώς έξω από την αίθουσα τοκετού.

Μιλήστε με τη μαία σας: Για όλα όσα μπορεί να σας απασχολούν τις στιγμές εκείνες –ιδιαίτερα για θέματα θηλασμού.

Βγάλτε φωτογραφίες και γράψτε ένα γράμμα στο μωρό σας: Στο οποίο θα του λέτε πώς νιώθετε τις στιγμές εκείνες και πόσο ανυπομονείτε να το δείτε!

Αν είστε ακόμα σπίτι, μαγειρέψτε: Ο σύντροφός σας (ή και τα άλλα σας παιδιά) θα χρειαστούν φαγητό όσο εσείς θα είστε στο μαιευτήριο! Μπορείτε ακόμα να μαγειρέψετε και να καταψύξετε διάφορα αγαπημένα σας φαγητά, για να τα έχετε επιστρέφοντας από του μαιευτήριο, μερικές ημέρες μετά.

Κάντε ένα απολαυστικό αφρόλουτρο: Είναι πολύ πιθανό να μην σας είναι εύκολο να κάνετε μπάνιο για αρκετές ώρες αφού γεννήσετε. Αν μπορείτε, λοιπόν, ένα ωραίο, ζεστό, τελευταίο μπάνιο με την κοιλίτσα σας είναι ό,τι πρέπει.

v