Πώς θα βοηθήσω την κόρη μου να κόψει την πιπίλα

Πώς θα βοηθήσω την κόρη μου να κόψει την πιπίλα

Ερώτηση:

Έχω μια κόρη 2,5 ετών, η οποία ήταν κολλημένη με την πιπίλα της. Όταν πήγαμε στην οδοντίατρο μας είπε να την κόψουμε, γιατί τις χαλούσε τα δοντάκια της. Εμείς την κόψαμε λίγο απότομα, δηλαδή σε μια εβδομάδα. Η μικρή δεν φάνηκε να αντιδρά αλλά σταδιακά άρχισε να βάζει αντικείμενα στο στόμα της και να γλύφει τα πάντα. Καταλάβαμε ότι της είχε λείψει και είπαμε να της την ξαναδώσουμε μετά από 6 μήνες. Η μικρή κόλλησε ξανά με την πιπίλα της και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε τώρα. Θα ήθελα συμβουλές για τον χειρισμό της όλης κατάστασης. 

Απάντηση:

Η κόρη σας νιώθει ανασφάλεια και χρειάζεται την πιπίλα για να ανακουφίζεται. Ενισχύστε την σχέση σας, περάστε περισσότερη και τρυφερότερη ώρα μαζί της και πείτε της ότι θα έρθει η καλή νεράιδα να πάρει την πιπίλα της για να την κάνει αστεράκι στον ουρανό. 

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v