Ο 32 μηνών γιος μου είναι εξαρτημένος από την κουνιάδα μου

Ο 32 μηνών γιος μου είναι εξαρτημένος από την κουνιάδα μου

Ερώτηση:

Ο 32 μηνών γιος μου είναι πολύ δεμένος με τη θεία του και κουνιάδα μου! Συγκεκριμένα, δέθηκαν πάρα πολύ το διάστημα που εγώ επέστρεψα στην εργασία μου και συγχρόνως ήμουν έγκυος στο 2ο παιδάκι μου. Περνούσαν τη μισή ημέρα μαζί και φυσικά, λόγω της κατάστασής μου, δεν μπορούσα να παίξω μαζί του, όπως έπαιζε με τη θεία του. Έκτοτε χτίστηκε μια πολύ γερή σχέση μεταξύ τους, η οποία δεν θα με πείραζε, αν δεν έβλεπα ότι το παιδί μερικές φορές είναι τόσο εξαρτημένο από εκείνη που αρνείται να έρθει μαζί μου, με τον πατέρα του ή ακόμα να παίξει με τα άλλα παιδιά! Αυτή η κατάσταση με στεναχωρεί πάρα πολύ και με έχει φέρει πάρα πολλές φορές σε δύσκολη θέση, γιατί αλλάζει η συμπεριφορά του απέναντί μου και γίνεται επιθετικός!! Θα ήθελα να σας αναφέρω ότι και η κουνιάδα μου, λόγω κάποιων προβλημάτων, ήθελε αυτή την επαφή με το παιδί, για να την χαλαρώνει. Ποιο είναι το λάθος που έκανα και τι μπορώ να κάνω τώρα για να το διορθώσω; Ευχαριστώ. 

Απάντηση:

Ο γιος βρήκε πρόσφορο έδαφος στην κουνιάδα σας. Είναι για εκείνον γόνιμη γη σε αντίθεση με εσάς που -στο μυαλό του- τον “αφήσατε” για να πάτε στην δουλειά και για να φέρετε κι άλλο παιδάκι στον κόσμο. Η θεία του τού είναι πιο ασφαλής. Εσείς τον “αφήσατε”, για τα δεδομένα, του και τώρα θέλετε και να του στερήσετε και τον άνθρωπο που του προσφέρει. Προφανώς το παιδί δεν σας νιώθει τόσο "κοντά του" για να να βρήκε τόσο ψυχικό χώρο ελεύθερο η θεία. Την σχέση σας για κάποιον λόγο δεν την χτίσατε τόσο γερά και αναρωτιέμαι γιατί, ενώ η θεία είχε κάποια προβλήματα, της αφήσατε το παιδί σας να το προσέχει; Επισκεφθείτε ειδικό για να μιλήσετε εκτενώς για όσα συμβαίνουν διότι ίσως να έχετε αφήσει κενά στο παιδί. Ύστερα, η θεία μπορεί να προέκυψε καταβροχθιστική. Απευθυνθείτε σε ειδικό γιατί το όλο πλαίσιο είναι σε λάθος βάση. 

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v