Για πόσες ημέρες έχει ισχύ το χάπι της επόμενης μέρας;

Για πόσες ημέρες έχει ισχύ το χάπι της επόμενης μέρας;

Ερώτηση:

Έπειτα από αποτυχημένη αντισύλληψη πήρα το χάπι της επόμενης μέρας, μέσα σε 1-2 ώρες μετά της σεξουαλική επαφή. Επτά ημέρες μετά μου συνέβη το ίδιο. Συζήτησα με φαρμακοποιούς και μου είπαν ότι δεν έχω πιθανότητες εγκυμοσύνης και ότι το χάπι διαρκεί. Ισχύει; 

Απάντηση:

Το χάπι της επόμενης μέρας έχει δράση όταν προκαλέσει αίμα μετά την λήψη του. Όταν δεν δείτε αίμα πρέπει να απευθυνθείτε στον γυναικολόγο σας να εκτιμήσει τις ειδικές συνθήκες που έχετε. Οι φαρμακοποιοί δεν είναι ιατροί για να σας δώσουν έγκυρη διάγνωση. Θα πρέπει να δείτε πάντως τον γυναικολόγο σας , να σας εκτιμήσει και να σας πει αφού δει όλες τις παραμέτρους τι συμβαίνει με εσάς.

* Ο Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v