10 εντολές για να αντέξει ο γάμος σας στον χρόνο

10 εντολές για να αντέξει ο γάμος σας στον χρόνο

Κάθε γάμος είναι μοναδικός, όπως μοναδικοί είναι και οι δύο σύντροφοι. Κάθε γάμος έχει στιγμές ευτυχίας αλλά και προβλήματα, κάθε γάμος κάποια στιγμή χαρακτηρίζεται από ρουτίνα. Υπάρχουν, όμως, δέκα παγκοσμίως αποδεκτές «εντολές» που μπορούν να κάνουν κάθε γάμο καλύτερο! Αν είστε νέο ζευγάρι, δείτε τις 10 εντολές που, σύμφωνα με τους συμβούλους γάμου, ακολουθούν οι βετεράνοι των ευτυχισμένων γάμων...

Να σέβεστε ο ένας τον άλλον

Να μη μειώνετε τον σύντροφό σας και επ'ουδενί να μην ασκείτε σωματική ή λεκτική βία.

Να είστε τρυφεροί μεταξύ σας

Ο καλύτερος τρόπος για να τονώσετε άμεσα τον γάμο σας είναι να δείξετε στον σύντροφό σας πόσο τον αγαπάτε. Ακόμα και λίγη σωματική εγγύτητα είναι αρκετή για να φέρει συναισθηματικά κοντά ένα ζευγάρι. Κρατήστε του το χέρι, δώστε του ένα ζεστό φιλί, αγκαλιάστε τον για λίγη παραπάνω ώρα...

Να επικοινωνείτε

Όσα καλά στοιχεία κι αν έχει ο σύντροφός σας δεν θα αποκτήσει ποτέ το χάρισμα να διαβάζει το μυαλό σας. Κι όσο κι αν προσπαθεί με κάθε τρόπο να σας κάνει ευτυχισμένη, αν δεν του λέτε ξεκάθαρα τι χρειάζεστε από αυτόν, μπορεί να μην σας το δώσει ποτέ. Και μην ξεχνάτε να του λέτε πώς νιώθετε –ακόμα κι όταν δεν νιώθετε πολύ καλά.

Να συγχωρείτε

Όλοι κάνουμε λάθη. Συχνά τα λάθη που κάνουμε πληγώνουν περισσότερο από όλους τον άνθρωπο που αγαπάμε –τον σύντροφό μας. Να είστε γενναιόδωροι και να συγχωρείτε όταν ο άνδρας σας κάνει κάποιο λάθος και εξίσου γρήγορα θα συγχωρεί και εκείνος τα δικά σας λάθη.

Να είστε καλοί

Μην ξεχνάτε τον τρόπο με τον οποίον μιλούσατε κάποτε στον σύντροφό σας, π.χ. τον καιρό που πρωτογνωριστήκατε. Δεν χρησιμοποιούσατε ποτέ υποτιμητικά σχόλια, δεν μιλούσατε ποτέ απότομα, δεν φωνάζατε... Με όσο πιο καλό τρόπο φέρεστε, τόσο πιο ομαλή θα είναι η σχέση σας.

Να εκτιμάτε

Μην αφήνετε τις ασήμαντες ενοχλήσεις να θολώνουν την γενικότερη εικόνα που έχετε για τον σύντροφό σας: Για την αγάπη που σας τρέφει και για όσα κάνει για εσάς. Να του δείχνετε, λοιπόν, όπως μπορείτε πόσο τον εκτιμάτε.

Να είστε πιστοί

Η απιστία είναι ο πιο σύντομος δρόμος για να διαλυθεί ένας γάμος. Προστατεύστε τον γάμο σας αποφεύγοντας την κατηφόρα της απιστίας και διατηρήστε τις συναναστροφές σας σε αποκλειστικά φιλικό επίπεδο. Αν δεν είστε σίγουρη κατά πόσο η συμπεριφορά σας με κάποιον τρίτο είναι σωστή, σκεφτείτε πώς θα νιώθατε αν ήταν ο άνδρας σας στη θέση σας.

Να βρίσκετε τις ισορροπίες

Καλλιεργείτε φιλίες και ενδιαφέροντα που συμπληρώνουν τον γάμο σας, όχι που αποτελούν τις βάσεις του ή που εξαρτώνται από αυτόν. Στον γάμο σας πρέπει να περνάτε ποιοτικό χρόνο μεταξύ σας, αλλά και ο κάθε ένας μόνος του.

Να είστε ειλικρινείς

Δεν είναι ποτέ αποδεκτό να λέτε ψέματα στον σύντροφό σας, ακόμα κι αν το ψέμα σας φαίνεται αθώο.

Να λαμβάνετε μαζί αποφάσεις

Όλες οι μεγάλες αποφάσεις, αναφορικά με την οικογένειά σας, π.χ. τυχόν αλλαγές στις δουλειές σας, στο σπίτι σας, στον τρόπο που μεγαλώνετε τα παιδιά, στα χρήματα που ξοδεύετε, πρέπει να λαμβάνονται από κοινού. Οι δύο σύντροφοι, στον γάμο, πρέπει να νιώθουν ότι η γνώμη τους εκτιμάται και έχει βάρος.

Πηγή: Familyshare

v