Η 7,5 ετών κόρη μου φαντάζεται να κάνει σεξ

Η 7,5 ετών κόρη μου φαντάζεται να κάνει σεξ

Ερώτηση:

Καλησπέρα σας. Έχω μια κόρη 7,5 ετών. Πρόσφατα διάβασα στο ημερολόγιό της να γράφει ότι φαντάζεται να κάνει σεξ με κάποιο "φανταστικό" συμμαθητή της, ότι προσπαθεί να είναι σέξι και ότι έκανε σεξ στις τουαλέτες με τον "φανταστικό" συμμαθητή της, κάτι το οποίο γνωρίζω ότι δεν έχει γίνει άλλα δεν παύει να με ανησυχεί... Πρέπει να ανησυχήσω ή να κάνω κάτι; Πώς μπορώ να το χειριστώ; Η βοήθεια σας θα ήταν πολύτιμη. Ευχαριστώ. 

Απάντηση:

Αρχικά χρειάζεται να μάθετε τι εννοεί η κόρη σας με την λέξη “σεξ”. Έχετε μιλήσει μαζί της για αυτή την λέξη και αν όχι, μάθετε από πού την άκουσε. Διερευνήστε τι εννοεί με αυτό και τι ακριβώς είναι αυτό που θα “ήθελε” με τον συμμαθητή της. Ρωτήστε την αν έχει δει κάτι στην τηλεόραση, αν της έχει μιλήσει κάποιος για όλα αυτά, αν την έχει πλησιάσει κάποιος, και τι είναι αυτό που φαντάζεται ότι θα γίνει μέσα από αυτή την διαδικασία. Να είστε ψύχραιμη και όχι τιμωριτική για να μπορέσει να σας μιλήσει ανοιχτά. Μιλήστε της με ενδιαφέρον και ανάγκη για κατανόηση. Στην συνέχεια, θα χρειαστεί να της νοηματοδοτήσετε, ανάλογα με το τι θα σας πει, τα όρια και το πλαίσιο. Και πάλι χωρίς αυστηρό ύφος.

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v