Αν δεν είναι ουρολοίμωξη τι μπορεί να είναι;

Αν δεν είναι ουρολοίμωξη τι μπορεί να είναι;

Ερώτηση:

Τους τελευταίους 4 μήνες έχω συμπτώματα ουρολοίμωξης (μεγάλη ανάγκη για ούρηση με λίγα ούρα, κάψιμο κατά την ούρηση κ αίσθημα ζέστης στην κύστη γενικά). Οι καλλιέργειες βγαίνουν στείρες και μόνο μία φορά που περίμενα 7 μέρες μήπως περάσει μόνο του και είχα αιματουρία μου έδωσαν αντιβίωση, αλλά επιμολύνθηκε το δείγμα και δεν έχω αποτέλεσμα. Μέχρι χθες, όταν ξάπλωνα ένιωθα καλύτερα και τη νύχτα δεν είχα συχνοουρία. Εχθές τη νύχτα όμως την πέρασα στην τουαλέτα. Επειδή δεν βρίσκουν τίποτα μου λένε ότι είναι ψυχολογικό αλλά δεν είναι! Έχω χάσει το κέφι μου, δεν μπορώ να παίξω με τα παιδιά μου, είναι τόσο ενοχλητικό… τι να κάνω;

Απάντηση:

Σίγουρα τα συμπτώματα από το ουροποιητικό (κάψιμο στην ούρηση, συχνοουρίες) δείχνουν προς την κυστίτιδα. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να σας εκτιμήσει κάποιος γιατρός, με όλα τα στοιχεία. Έτσι στο ότι "νιώθω έναν πόνο χαμηλά και έχω ενόχληση και δεν μπορώ να κοιμηθώ" δεν μπορεί να μπει διάγνωση. Η διάγνωση θα μπει με ειδικές εξετάσεις που αφορούν τις καλλιέργειες, την κυστεοσκόπηση, τις εξετάσεις ούρων και όλα αυτά που κάνει ένας σύγχρονος ουρολόγος. Απευθυνθείτε στον ουρολόγο σας και θα βρει την λύση σύντομα.

* Ο Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v