Πεσμένη λίμπιντο: Τι φταίει;

Πεσμένη λίμπιντο: Τι φταίει;

Αν όταν ξαπλώνετε το βράδυ στο κρεβάτι, η σκέψη του αγαπημένου σας σίριαλ σάς ελκύει περισσότερο από την αγκαλιά του συντρόφου σας, μπορεί να είναι μία κατάσταση πολύ φυσιολογική ύστερα από μία μεγάλη μέρα, αλλά μπορεί και να είναι "καμπανάκι" ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Το έγκριτο ιατρικό περιοδικό MayoClinic.com ρίχνει τον προβολέα στους πιο συνηθισμένους εχθρούς της ερωτικής διάθεσης.

Στο μυαλό…

Κακή επικοινωνία (και) στο κρεβάτι
Έχετε χάσει την επαφή με τον σύντροφό σας; Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σεξουαλική επιθυμία σχετίζεται άμεσα με την υγεία της σχέσης. Αν καβγαδίζετε διαρκώς, η επικοινωνία ανάμεσά σας έχει χαθεί και η εμπιστοσύνη έχει κλονιστεί, όλα αυτά μπορεί να εξαφανίσουν οποιαδήποτε ερωτική διάθεση. Φροντίστε να συζητήσετε με τον σύντροφό σας και ενδεχομένως να επισκεφθείτε κάποιον σύμβουλο για ζευγάρια.

Υπερβολικό άγχος
Είστε διαρκώς στρεσαρισμένη; Αν εξουθενώνεστε καθημερινά και έχετε αμέτρητα πράγματα να σας αγχώνουν (τη δουλειά, τα παιδιά, κάποιο άρρωστο μέλος της οικογένειας), είναι φυσιολογικό να χάνετε την επιθυμία σας. Προσπαθήστε να κατεβάσετε ταχύτητες και να βρείτε λίγο χρόνο για εσάς και τον σύντροφό σας, χωρίς να σας διακόψει κανείς.

Χαμηλή αυτοπεποίθηση
Δεν αισθάνεστε άνετα με την εικόνα σας; Είναι ένας ακόμα συνήθης λόγος για να μην έχετε διάθεση για σεξ είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση. Αν είστε δυσαρεστημένη από την εμφάνισή σας και πιστεύετε πως και ο σύντροφός σας συμμερίζεται την ίδια άποψη, ίσως πρέπει να το συζητήσετε μαζί του για να ανακαλύψετε ότι κατά πάσα πιθανότητα κάνετε μεγάλο λάθος. Επίσης, θα μπορούσατε να ζητήσετε βοήθεια και από κάποιον ψυχολόγο.

Στο σώμα…

Κούραση
Μήπως έχετε κουραστεί; Ένα παραπάνω ποτήρι κρασί, λίγες επιπλέον ώρες στην δουλειά, το κάπνισμα, η κακή διατροφή, όλα αυτά μπορούν να καταβαραθρώσουν τη διάθεσή σας για σεξ, όχι επειδή πραγματικά δεν θέλετε αλλά επειδή δεν έχετε κουράγιο.

Πρόβλημα υγείας
Μήπως πάσχετε από κάποια ασθένεια που δεν έχετε ακόμα εξακριβώσει, όπως υψηλή πίεση, διαβήτη ή κάποια μόλυνση στη μήτρα; Μπορεί απλώς να περνάτε από κάποιο στάδιο ορμονικών διαταραχών και δεν έχετε παρά να κάνετε υπομονή μέχρι να επιστρέψει η διάθεσή σας; Μιλήστε στον γιατρό σας αν πιστεύετε ότι η μειωμένη λίμπιντο οφείλεται σε κάποιο τέτοιο πρόβλημα.

Φαρμακευτική αγωγή
Παρενέργειες από φάρμακα; Μήπως ακολουθείτε κάποιου είδους φαρμακευτική αγωγή της οποίας οι παρενέργειες σχετίζονται με μειωμένη λίμπιντο (π.χ. αντικαταθλιπτικά, αντισταμινικά ή φάρμακα χημειοθεραπείας); Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο μιλήστε στον γιατρό σας, ο οποίος μπορεί να σας αλλάξει τα φάρμακα ή τη δοσολογία.

Πηγή: Modernmom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v