Ο 6 ετών γιος μου πιάνει συνεχώς το μόριό του

Ο 6 ετών γιος μου πιάνει συνεχώς το μόριό του

Ερώτηση:

Ο μεγάλος μου γιος είναι 6 ετών και εδώ και έναν μήνα συνεχώς πιάνει το πέος του. Όταν τον ρώτησα, με τρόπο, γιατί το κάνει, αν τον ενοχλεί κάτι (αν και ξέρω ότι είναι της ηλικίας), μου απάντησε ότι πως του αρέσει που μεγαλώνει, και το άφησα εκεί το θέμα. Όμως το κάνει συνέχεια και κάποιες στιγμές, όσο κι αν προσπαθώ να μην δίνω σημασία, ώρες-ώρες με νευριάζει που το χέρι του είναι μονίμως εκεί. Τον έχω μαλώσει μια-δυο φορές, δυστυχώς και μπροστά σε κόσμο. Τι μπορώ να κάνω για να τον σταματάω χωρίς να του δημιουργώ ενοχές και να μην τον κάνω να νιώθει άσχημα και, φυσικά, να μην επηρεάσω σε καμία περίπτωση τον ψυχικό του κόσμο, έτσι ώστε να αναπτυχθεί υγιής η σεξουαλικότητά του;

Απάντηση:

Όπως καλά καταλαβαίνετε ο γιος σας έχει ανακαλύψει την ευχαρίστηση από την γενετήσια "χώρα" του. Θα χρειαστεί να του μιλήσετε για την ιδιωτικότητα αυτής της ευχαρίστησης και πως είναι κάτι προσωπικό. Εξηγείστε του ότι μπορεί να αγγίζει τον εαυτό του, αλλά στο δωμάτιό του και όχι μπροστά σε άλλους, δίνοντας έμφαση στην προσωπική και ιδιωτική διάσταση της συγκεκριμένης ενασχόλησης. 

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v