Γλυκά διαίτης που ξετρελαίνουν σε γεύση!

Γλυκά διαίτης που ξετρελαίνουν σε γεύση!

Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλοι έχουμε μπει λίγο ή πολύ σε διαδικασία ελέγχου του βάρους μας. Μπορεί για πολλούς η προσεκτική διατροφή να είναι ταυτισμένη με αποκλεισμό των γλυκών, ωστόσο αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο! Υπάρχει τρόπος για να απολαύσετε απολαυστικά γλυκά με λίγες θερμίδες, χωρίς να βάλετε σε κίνδυνο την σιλουέτα σας. 

Cheesecake με ανθότυρο, γιαούρτι και φράουλες

Υλικά:

100 γρ. μπισκότα, τύπου Πτι Μπερ ή digestive
50 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα:

350 γρ. ανθότυρο
4 κ.σ. μέλι
25 γρ. μαύρη ζάχαρη
150 γρ. άπαχο γιαούρτι
1 λεμόνι, ξύσμα & χυμός
3 φύλλο(α) ζελατίνης
3 ασπράδια αβγών

Για τη διακόσμηση: (προαιρετικά)
250 γρ. φράουλες
άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Για να φτιάξετε την βάση, σπάτε τα μπισκότα με το χέρι και τα αλέθετε σε σκόνη, στο μπλέντερ. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, τα περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο και τα "δουλεύετε" σαν να ζυμώνετε με τα χέρια. Θα σχηματιστεί μια μπισκοτένια ζύμη. Την απλώνετε μέσα σε μια φόρμα ή ταρτιέρα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C για 10'-12'.

Για να φτιάξετε την κρέμα, μουλιάζετε τα φύλλα της ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό. Σε ένα μπολ ομογενοποιείτε το ανθότυρο, το μέλι, τη μαύρη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Στραγγίζετε με τα χέρια τη ζελατίνη και την προσθέτετε στο μείγμα της κρέμας. Ανακατεύετε για να διαλυθεί και προσθέτετε την μαρέγκα. Αναδεύετε απαλά με μια σπάτουλα.

Γεμίζετε τη βάση που έχετε ψήσει με την κρέμα και λειαίνετε με μια σπάτουλα. Αφήνετε το τσίζκεϊκ στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να κρυώσει καλά. Για να το διακοσμήσετε, το γαρνίρετε με φράουλας.

Συνταγή: pastrychef.gr

Παγωμένο επιδόρπιο με γιαούρτι και ανανά

Υλικά:

1 φρέσκος ανανάς
2 φακελάκια ζελέ ανανά
1 φυτική σαντιγί
1 κιλό γιαούρτι με 2% λιπαρά
Λίγο γλυκό κρασί
Φέτες από ακτινίδιο

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τον ανανά, κρατώντας 4 φέτες για το γαρνίρισμα και ψιλοκόβοντας όλες τις υπόλοιπες.

Φτιάχνετε τον ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες, τον βάζετε σε ένα μπολ για να κρυώσει και το αφήνετε μέχρι να πήξει. Χτυπάτε καλά τη σαντιγί και προσθέτετε το γιαούρτι. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε το ζελέ ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Έπειτα ρίχνετε και τον κομμένο ανανά και ανακατεύετε καλά.

Βάζετε το γλυκό μέσα σε ένα γυάλινο μπολ, το στρώνετε καλά, το σκεπάζετε με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο. Όταν το βγάλετε για να το σερβίρετε, γαρνίρετε φέτες από ανανά και ακτινίδιο (προεραιτικά).

Κέικ διαίτης με σοκολάτα και καρότο

Υλικά:

4 αυγά
2-3 μεγάλα καρότα τριμμένα
300 γρ. κουβερτούρας με 70% κακάο
1/2 κούπα σταφίδες και καρύδια κομμένα
Προαιρετικά: 2 κσ. μέλι

Εκτέλεση:

Χωρίζετε τα αυγά και τα ασπράδια και χτυπάτε την μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι. Την κουβερτούρα την λιώνετε σε μπεν-μαρί.

Σε ένα μπολ βάζετε το τριμμένο καρότο, τους κρόκους, τα κομμένα καρύδια, τις σταφίδες, την λιωμένη κουβερτούρα (και αν θέλετε και το μέλι). Στο τέλος, προσθέτετε την μαρέγκα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα πολύ απαλά.

Βουτυρώνετε μια μικρή φόρμα του κέικ, βάζετε κάτω την λαδόκολλα και αδειάζετε μέσα όλο το μείγμα. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Δεν βγάζετε το κέικ κατευθείαν από την φόρμα, αλλά το αφήνετε για μια ώρα, να κρυώσει καλά.

Συνταγή: mpoukitses.gr

Γλυκό ψυγείου με ζελέ

Υλικά:

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
2 φάκελοι κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια
800 ml γάλα, ελαφρύ (400 ml για τον κάθε φάκελο, όπως αναγράφεται στην συσκευασία)
2 φάκελοι φρουί ζελέ με ό,τι γεύση θέλετε (100 γρ ο κάθε φάκελος)
Ακτινίδια και πορτοκάλια (όσα θέλετε)
Λίγο γάλα για να βουτήξετε τα πτι μπερ

Εκτέλεση:

Βουτάτε τα πτι μπερ σε γάλα και καλύπτετε την βάση ενός αρκετά μεγάλου παραλληλόγραμμου πυρέξ. Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία και την απλώνετε πάνω από τα μπισκότα.

Πάνω από την κρέμα απλώνετε σε φέτες τα ακτινίδια και τα πορτοκάλια. Βάζετε το πυρέξ στο ψυγείο. Ετοιμάζετε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία.

Αφήνετε το ζελέ να κρυώσει αρκετά. Βγάζετε το πυρέξ από το ψυγείο. Με μία κουτάλα αρχίζετε να προσθέτετε το ζελέ στο πυρέξ πάνω από όλα τα υλικά. Προσεκτικά τοποθετείτε το πυρέξ και πάλι στο ψυγείο και το αφήνετε μέχρι να πήξει καλά το ζελέ και να σταθεροποιηθεί.

Συνταγή: syntageskardias.blogspot.gr

Μάφιν με κακάο και πορτοκάλι

Υλικά:

1½ φλιτζ. αλεύρι ολικής άλεσης
3 κ.σούπας κακάο
1½ κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
3/4 φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι
1 κ.γλυκού σόδα
1 κ.σούπας ξίδι
1/5 φλιτζ. Σουσαμέλαιο

Εκτέλεση:

Βάζετε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι. Ρίχνετε το ξύσμα, το σουσαμέλαιο και το ξίδι. Τέλος διαλύετε τη σόδα στο χυμό και τη ρίχνετε στο μείγμα.

Με κουτάλι ανακατεύετε πολύ καλά. Λαδώνετε ελαφρά με πινέλο 6 ατομικά φορμάκια για μάφιν. Ισομοιράζετε το μείγμα. Τοποθετείτε σε λαμαρίνα τα μάφιν και τα ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160οC για 25', μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν ελαφρά στην επιφάνεια. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και τα ξεφορμάρετε.

Συνταγή: iatronet.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v