12 εναλλακτικές χρήσεις της οδοντόκρεμας!

12 εναλλακτικές χρήσεις της οδοντόκρεμας!

Όλοι έχουμε μία οδοντόκρεμα στο σπίτι! Αλλά ως επί το πλείστον την χρησιμοποιούμε κατά το βούρτσισμα των δοντιών μας. Η αλήθεια είναι πως η οδοντόκρεμα έχει πολλές παραπάνω χρήσεις, από την οφθαλμοφανή, και μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα στον προσωπικό μας χώρο.

Εξαφανίζει λεκέδες από τα ρούχα

H οδοντόκρεμα μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά στους λεκέδες πάνω σε ρούχα. Εφαρμόστε την οδοντόκρεμα απευθείας στο λεκέ με λίγο νερό και τρίψτε με μια οδοντόβουρτσα, πριν το ρούχο μπει στο πλυντήριο.

Αφαιρεί λεκέδες από το χαλί

 

Όπως και στα ρούχα, πιέστε την οδοντόκρεμα πάνω στον λεκέ του χαλιού και τρίψτε με μια οδοντόβουρτσα. Στη συνέχεια, ξεπλύνετέ το και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.

Καθαρίζει τα ασημικά

Με μια οδοντόβουρτσα και λίγη οδοντόκρεμα τρίψτε απαλά τα ασημικά σας. Στη συνέχεια, ξεπλύνετέ τα με λίγο νερό και στο τέλος γυαλίστε τα με ένα στεγνό πανάκι.

Αφαιρεί χρώματα από μπογιές στους τοίχους

 

Αφαιρέστε τις ζωγραφιές του παιδιού από τον τοίχο, τρίβοντας απαλά με ένα υγρό πανί και λίγη οδοντόκρεμα. Στη συνέχεια, ξέπλυνετε τον τοίχο πάλι με υγρό πανί και αφήστε τον να στεγνώσει.

Γυαλίζει τον νεροχύτη του μπάνιου

Η οδοντόκρεμα μπορεί εύκολα να γυαλίσει τον νεροχύτη του μπάνιου! Τρίψτε τον καλά, έχοντας τοποθετήσει οδοντόκρεμα πάνω σε ένα πανάκι και δείτε πως κατευθείαν θα αστράψει. 

Καθαρίζει την πλάκα από το σίδερο

Εάν υπάρχουν υπολείμματα από καμένο ύφασμα στην πλάκα του σίδερου, απλώστε λίγη οδοντόκρεμα και τρίψτε. Προσοχή, η επιφάνεια να είναι χλιαρή ή κρύα! Μετά καθαρίστε με ένα βρεγμένο πανί για να φύγει η οδοντόκρεμα.

Αφαιρεί τις άσχημες μυρωδιές από τα χέρια

Υπάρχουν τρόφιμα που όταν τα πιάνουμε.. η οσμή στη συνέχεια από τα χέρια δεν φεύγει με τίποτα! Αν λοιπόν θέλετε να διώξετε την μυρωδιά από το κρεμμύδι, το ψάρι ή το σκόρδο, απλώστε λίγη οδοντόκρεμα στα χέρια. 

Γυαλίζει τα κοσμήματα

Τα κοσμήματα χάνουν με τον χρόνο τη γυαλάδα και τη λάμψη τους! Απλώστε μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας σε μια οδοντόβουρτσα και βουρτσίστε τα κοσμήματα. Ξεπλύνετέ τα με μαλακό, βρεγμένο πανάκι.

Απαλύνει τον πόνο από εγκαύματα

Αν έχετε πάθει κάποιο έγκαυμα ή κάψιμο θα ανακουφιστείτε από τον πόνο βάζοντας λίγη οδοντόπαστα. Απλά προσθέστε μικρή ποσότητα και αφήστε την πάνω στην ταλαιπωρημένη περιοχή για λίγη ώρα.

Όχι σημάδια από σουβέρ

Αν ξεχάσατε να χρησιμοποιήσετε σουβέρ πάνω στο αγαπημένο σας τραπεζάκι και έμειναν σημάδια που δεν φεύγουν με ένα απλό σκούπισμα, τρίψτε με ένα μαλακό και βρεγμένο πανί, το οποίο θα έχει λίγη οδοντόπαστα.

Μυστικό ομορφιάς!

Η οδοντόπαστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην ομορφιά! Αν για παράδειγμα έχετε ένα σπυράκι στο πρόσωπο, βάλτε του πριν κοιμηθείτε λίγη οδοντόκρεμα και αφήστε τη όλη νύχτα. Το πρωί ξεβγάλτε με νερό και βάλτε κανονικά την ενυδατική σας κρέμα. Επίσης, η οδοντόκρεμα μπορεί να κάνει τα νύχια των χεριών και των ποδιών γερά και λευκά, όπως και τα δόντια! Τρίψτε τα ελαφρά καθημερινά και θα δείτε τη διαφορά.

Υπολείμματα από βρωμιά σε γυαλί

Είτε πρόκειται για μπουκάλια νερού είτε για ποτήρια, αν δείτε ότι έχουν μείνει υπολείμματα κάποιας βρωμιάς στο γυαλί, η μόνη λύση είναι η οδοντόκρεμα. Τρίψτε με μια οδοντόβουρτσα και θα δείτε τον λεκέ να εξαφανίζεται.

v