5 ασκήσεις για σφιχτά οπίσθια

5 ασκήσεις για σφιχτά οπίσθια

Είναι ίσως η πιο "προβληματική" περιοχή στο σώμα κάθε γυναίκας! Όσο δύσκολο ωστόσο και αν φαίνεται, τα οπίσθια μπορούν να... ανυψωθούν και να σφίξουν, αρκεί να υπάρχει υπομονή, πειθαρχία και μεθοδική άσκηση. O fitness editor κ. Νικόλας Γεωργιακώδης μας εξηγεί πέντε ασκήσεις που μπορούμε να κάνουμε για να σφίξουμε τους γλουτούς και να βγούμε στις παραλίες με άλλο αέρα!

Προβολές

Από την όρθια θέση, κάνετε ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Λυγίζοντας το γόνατο στο μπροστινό πόδι, κατεβάζετε ολόκληρο το σώμα κατακόρυφα σφίγγοντας παράλληλα την κοιλιά σας, έτσι ώστε ο μηρός του μπροστινού ποδιού να είναι σχεδόν παράλληλος με το έδαφος και το γόνατο του πίσω ποδιού ίσα ίσα να ακουμπήσει κάτω. Επανέρχεστε στην όρθια θέση και κάνετε το ίδιο με το άλλο πόδι. Για να αυξήσετε την επιβάρυνση μπορείτε να κρατήσετε δύο αλτήρες στα χέρια σας.

Γέφυρα

Ξαπλώστε ανάσκελα, με τα γόνατα λυγισμένα και τα χέρια στα πλευρά σας. Σηκώστε τη λεκάνη σας, σφίγγοντας τους κοιλιακούς και τους γλουτούς, και μείνετε εκεί για 1-2 δευτερόλεπτα. Κατεβάστε αργά την λεκάνη και επαναλάβετε.

Squat

Σταθείτε με τα πόδια σας ανοιχτά και τα πέλματα ελάχιστα στραμμένα προς τα έξω. Βάλτε τα χέρια σας στην μέση ή ευθεία μπροστά. Λυγίστε τα γόνατα, σαν να κάθεστε σε καρέκλα, φροντίζοντας όμως η μέση σας να παραμένει ίσια και τα γόνατα να μην ξεπερνούν τις μύτες των ποδιών. Κοιτάτε ευθεία μπροστά. Όταν τα γόνατα κάνουν γωνία 90 μοιρών περίπου, επανέλθετε αργά στην όρθια θέση και επαναλάβετε. Για περισσότερη επιβάρυνση πάρτε δύο αλτήρες στα χέρια σας και εκτελέστε τα καθίσματα με τους αλτήρες δίπλα από την λεκάνη σας.

Κάμψεις μηριαίων με αλτήρα

Τοποθετήστε έναν αλτήρα ανάμεσα στα πόδια σας και ξαπλώστε μπρούμυτα στον πάγκο, κρατώντας την άκρη του με τα χέρια σας για να σταθεροποιηθείτε. Σφίγγοντας γλουτό και μηριαίο ανυψώστε τα πόδια σας μέχρι τα γόνατα να κάνουν 90 μοίρες και επαναφέρετε ξανά στην οριζόντια θέση.

Άρσεις θανάτου

Κρατώντας τους αλτήρες μπροστά σας, σταθείτε με την πλάτη στην ευθεία και τα πόδια ελαφρώς απομακρυσμένα. Διπλώστε το σώμα σας στους γοφούς, σπρώχνοντάς τους προς τα πίσω καθώς θα χαμηλώνετε το πάνω μέρος του σώματός σας παράλληλα με το πάτωμα. Λυγίστε τα πόδια σας και διατηρήστε την πλάτη και την σπονδυλική σας στήλη σε μία φυσική ευθεία στάση καθώς θα την χαμηλώνετε. Χαμηλώστε τους αλτήρες τόσο ώστε να κατέβει ελάχιστα κάτω από τα γόνατα και αργά επιστρέψτε στην αρχική σας θέση ανοίγοντας τους ώμους και τεντώνοντας τα πόδια. Εκπνέετε στο τέλος της κίνησης.

v