Φτιάξτε με τα παιδιά τα πιο απίθανα κουκλάκια!

Φτιάξτε με τα παιδιά τα πιο απίθανα κουκλάκια!

Δεν υπάρχει τίποτα που να διασκεδάζει και να κρατά απασχολημένα τα παιδιά περισσότερο από τις κατασκευές! Πόσο μάλλον όταν οι κατασκευές αυτές σκοπό έχουν να δημιουργήσουν ένα ολόδικό τους, μοναδικό παιχνίδι, φτιαγμένο από τα πιο απλά υλικά. Δείτε παρακάτω μερικές απίθανες ιδέες για να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά τα πιο πρωτότυπα κουκλάκια!

Ζωάκια από φελλό!

Τι θα χρειαστείτε:

Φελλούς από μπουκάλια κρασιού
Μπάλες από φελιζόλ (θα βρείτε εδώ και στα Jumbo)
Κόλλα
Πινέλο – τέμπερες

Τι θα κάνετε:

Καταρχάς κόψτε στη μέση τους φελλούς που έχετε και κόψτε και μια μικρή φέτα από κάθε μπάλα φελιζόλ για να γίνει ευθεία και να μπορέσει να κολλήσει στον φελλό (αυτό θα χρειαστεί να το κάνει ενήλικας).

Κολλήστε τις μπάλες στους φελλούς με υγρή κόλλα στιγμής.

Μια καλή ιδέα, πριν ξεκινήσετε να σχηματίζετε και να ζωγραφίζετε ζωάκια είναι να «περάσετε» με λευκό χρώμα όλο το φελλό και την μπάλα, για να έχετε μία ενιαία χρωματική βάση πάνω στην οποία θα δημιουργήσετε τα κουκλάκια σας! Εναλλακτικά, η χρωματική αυτή βάση μπορεί να είναι κίτρινη αν θέλετε να φτιάξετε μελισσούλες, καφετί αν θέλετε να φτιάξετε αλεπουδίτσες ή πράσινη αν θέλετε να φτιάξετε βατραχάκια.

Επίσης, αν το παιδί είναι μικρό, μπορείτε με έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο να σχεδιάσετε τις φατσούλες και τα μέρη του σώματος των ζώων, κάνοντας το περίγραμμά τους.

Στη συνέχεια, με τα υπόλοιπα χρώματα και ένα λεπτό πινέλο χρωματίστε τα ζωάκια όπως θέλετε!
Για τις επιμέρους λεπτομέρειες μπορεί να χρειαστείτε λεπτά σύρματα πίπας (δείτε εδώ), κόλλα και βαμβάκι (αν θέλετε να φτιάξετε προβατάκια) ή κάποια επιπλέον κομμάτια από χαρτόνι (π.χ. για τα μάτια της κουκουβάγιας).
Δείτε περισσότερα εδώ.

Σούπερ-ήρωες από φελλό!

Με τον ίδιο τρόπο, όπως περιγράψαμε παραπάνω, μπορείτε να φτιάξετε τους αγαπημένους ή φανταστικούς σούπερ-ήρωες των παιδιών. Για το συγκεκριμένο project θα βοηθήσει αν βρείτε φελλούς με στρογγυλεμένες άκρες, π.χ. φελλούς από σαμπάνια.

Γοργονο-ιστορίες

Τι θα χρειαστείτε:

Ακρυλική μπογιά
Ξυλάκια πλεξίματος (κοπανέλι) – θα βρείτε εδώ.
Ανεξίτηλα μαρκαδοράκια
Νήμα
Κόλλα-ψαλίδι
Πράσινο αφρώδες χαρτί χειροτεχνίας

Τι θα κάνετε:

Καταρχάς βάψτε κατά τα 2/3 τα ξυλάκια πλεξίματος με πράσινη (ή σε όποιο άλλο χρώμα θέλετε) ακρυλική μπογιά. Με ανεξίτηλα μαρκαδοράκια σχεδιάστε το μαγιό και το πρόσωπο.

Για τα μαλλιά δέστε μαζί πολύχρωμο νήμα και κολλήστε το, από το σημείο του κόμπου, με υγρή κόλλα στιγμής, στο «κεφάλι» της κάθε γοργόνας.

Για την ουρά, σχεδιάστε σε πράσινο αφρώδες χαρτί χειροτεχνίας το σχήμα της ουράς, κόψτε το και κολλήστε το στο κάτω μέρος του «σώματος» της κάθε γοργόνας.

Δείτε αναλυτικότερες οδηγίες εδώ.

Κουκλίτσες από ξυλάκια

 

Τι θα χρειαστείτε:

Μεγάλα ξύλινα μανταλάκια ή ξυλάκια πλεξίματος (όπως τα παραπάνω)
Νήμα σε διάφορα χρώματα
Ζεστή κόλλα σιλικόνης (θα βρείτε εδώ)
Αν χρησιμοποιήσετε μανταλάκια θα χρειαστείτε και μικρά μπαλάκια από φελιζόλ για το κεφάλι

Τι θα κάνετε:

Αν χρησιμοποιήσετε μανταλάκια για τις κουκλίτσες σας, ξεκινήσετε σφηνώνοντας και κολλώντας τα μπαλάκια από φελιζόλ στο κάτω μέρος από κάθε μανταλάκι. Στη συνέχεια προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Αν χρησιμοποιήσετε ξυλάκια πλεξίματος, «περάστε» το ξυλάκι στο σημείο που θα το ντύσετε με κόλλα σιλικόνης και ξεκινήστε να τυλίγετε γύρω-γύρω το νήμα, σε ό,τι χρώμα σας αρέσει.

Για τα μαλλιά θα χρειαστεί να κόψετε νήματα και να τα τρίψετε με τα δάχτυλά σας για να «ανοίξουν» και στη συνέχεια να τα κολλήσετε με την κόλλα σιλικόνης στο κεφάλι.

Για τις φούστες θα χρειαστεί να «ανοίξετε» νήμα στο ίδιο μήκος, να το κολλήσετε περιμετρικά του ξύλου και να στερεώσετε τυλίγοντας με λίγο ακόμα νήμα στην αρχή της φούστας.

Με ένα ανεξίτηλο μαρκαδοράκι μπορείτε να σχεδιάσετε ματάκια ή όποιο άλλο χαρακτηριστικό προσώπου θέλετε για τις κουκλίτσες σας.

Δείτε αναλυτικότερες οδηγίες εδώ.

Μανταλο-κουκλίτσες

Τι θα χρειαστείτε:

Μεγάλα ξύλινα μανταλάκια (θα βρείτε και εδώ)
Ξυλάκια για χειροτεχνίες (θα βρείτε και εδώ)
Ψαλίδι
Κόλλα σιλικόνης
Νήμα σε διάφορα χρώματα
Κομμάτια υφάσματος

Τι θα κάνετε:


Κόψτε στο μέγεθος που χρειάζεται τα ξυλάκια για χειροτεχνίες για να κολλήσετε τα χεράκια από τις κουκλίτσες σας.

Για τα μαλλιά ενώστε μαζί μερικές κλωστές από νήμα, δέστε τις σε ένα κεντρικό σημείο και «ανοίξτε» τις με τα δάχτυλα. Στη συνέχεια κολλήστε τα στην κορυφή από κάθε μανταλάκι.

Για τα ρούχα, τυλίξτε στα «πόδια» από τα μανταλάκια νήμα, αφού πρώτα τα έχετε καλύψει με κόλλα σιλικόνης, και χρησιμοποιήστε κομμάτια υφάσματος ως «μπλούζες».

Στη συνέχεια μπορείτε να διακοσμήσετε τις κουκλίτσες σας όπως θέλετε ή να σχεδιάσετε χαρακτηριστικά προσώπου με ένα μαρκαδοράκι.

Δείτε περισσότερα εδώ.

v