Προετοιμαστείτε για το μωρό σε 11 απλά βήματα (και καλή τύχη!)

Προετοιμαστείτε για το μωρό σε 11 απλά βήματα (και καλή τύχη!)

Συγχαρητήρια! Αποφασίσατε να αναπαραχθείτε! Για κάποιον που έχει συνηθίσει να ζει τη ζωή του όπως θέλει, το να γίνει γονιός μπορεί να προκαλέσει ένα μικρό (ή μεγάλο) σοκ. Όπως με όλες τις αλλαγές στην ζωή, η σωστή προετοιμασία μπορεί να κάνει την διαφορά! Δείτε, λοιπόν, τα 11 βήματα που χρειάζονται για να προετοιμαστείτε για τον ερχομό του μωρού:

Βήμα 1ο

Προσλάβετε έναν ηθοποιό και ζητήστε του να γίνει η σκιά σας. Το άτομο αυτό δεν θα πρέπει να απέχει περισσότερο από μερικά εκατοστά από εσάς, ανά πάσα ώρα και στιγμή. Πληρώστε τον κάτι παραπάνω για να κάθεται στα πόδια σας ή να προσπαθεί να σκαρφαλώσει πάνω σας κάθε φορά που θα θέλετε να κάνετε κάποια δουλειά. Και δώστε του μπόνους όταν θα μπλέκεται ανάμεσα στα πόδια σας, προσπαθώντας να σας βάλει τρικλοποδιά, όταν περπατάτε μέσα στο σπίτι. Τέλος, για μία ώρα κάθε ξημέρωμα θα πρέπει να χοροπηδά επάνω σας.

«Θα μπορώ να κλείσω την πόρτα του μπάνιου;» -Όχι, προσλάβετε κάποιον με τον οποίον θα νιώθετε άνετα, γιατί θα επιτηρεί όλη την διαδικασία του να κάνετε την ανάγκη σας στην τουαλέτα.

Κάθε 15 λεπτά να του ετοιμάζετε κάτι για να φάει.

Βήμα 2ο

Τηλεφωνήστε σε όλους τους φίλους σας που δεν έχουν παιδιά. Πείτε τους πόσο χαρήκατε για την γνωριμία, αλλά θα χρειαστεί να λείψετε. Ενημερώστε τους ότι πλέον θα τους βλέπετε μέσω Facebook.

Βήμα 3ο

Είναι σημαντικό, όταν θα είστε γονείς, να συνηθίσετε να ολοκληρώνετε απλές εργασίες. Αγοράστε ένα ζευγάρι χειροπέδες ή μία δέστρα. Δέστε το ένα χέρι σας πίσω από την πλάτη σας. Περάστε έτσι μερικές ημέρες.

Βήμα 4o

Αν σκοπεύετε να οδηγείτε όταν θα γίνετε γονείς, δανειστείτε 3 ουρακοτάγκους από τον ζωολογικό κήπο (ζητήστε 3 από τους πιο δραστήριους). Βάλτε τους να κάτσουν σε καθισματάκια που κοιτάζουν την πλάτη του πίσω καθίσματος. Τώρα οδηγήστε προσέχοντας μόνο τον δρόμο.

Βήμα 5ο

Το μαγείρεμα είναι μέρος της καθημερινής οικογενειακής ζωής. Βρείτε ένα καλό βιβλίο συνταγών. Επισκεφθείτε το ντελικατέσεν της γειτονιάς σας και αγοράστε τα υλικά που χρειάζονται για να ετοιμάσετε φιλετάκια μπουργκινιόν. Περάστε τις επόμενες οκτώ ώρες στην κουζίνα μαγειρεύοντας. Όταν το γεύμα θα είναι έτοιμο, φέρτε το γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα, πετάξτε ολόκληρη την κατσαρόλα σε έναν τοίχο. Καθαρίστε.

Βήμα 6ο

Το να γίνεται κανείς γονιός μπορεί κάπως να επηρεάσει το πρόγραμμα ύπνου του. Για να προετοιμαστείτε σωστά, βρείτε τον πιο ενοχλητικό ήχο στο κινητό σας τηλέφωνο. Ζητήστε από κάποιον άγνωστο να βάλει 2-3 ξυπνητήρια σε ώρες που δεν γνωρίζετε, μεταξύ 12.00 το βράδυ και 5.00 το ξημέρωμα. Ζήστε έτσι για μερικούς μήνες. Αν πιστεύετε ότι θα μπείτε σε πειρασμό να παραπονεθείτε σε κάποιον, πείτε εκ των προτέρων στο άτομο αυτό ότι η μοναδική απάντηση που θα μπορεί να σας δίνει είναι «τα'θελες και τα'παθες!».

Βήμα 7ο

Σημαντικό μέρος του να είναι κανείς γονιός καταλαμβάνει η διαρκής ανησυχία. Οι έξυπνοι μέλλοντες γονείς θα συνηθίσουν σε μια ζωή με μέτριο έως σοβαρό άγχος. Κάντε ένα τατουάζ με το όνομα, το Α.Φ.Μ., την διεύθυνση και την ομάδα αίματός σας, σε ένα εμφανές σημείο του σώματός σας –ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να καταρρεύσεις.

Βήμα 8ο

Ξεκινήστε να βλέπετε παιδικά προγράμματα στην τηλεόραση. Ύστερα από λίγο μπορεί να ακούσετε έναν ήχο βρασμού μέσα στο κεφάλι σας. Μην ανησυχήσετε –είναι απλά ο εγκέφαλός σας που λιώνει.

Βήμα 9ο

Μπορεί να έχετε την τύχη να αποκτήσετε ένα παιδί που να θέλει να κοιμάται μαζί σας. Τι χαρά! Εξασκηθείτε στο co-sleeping ζητώντας από έναν επιπλοποιό να ετοιμάσει για εσάς είναι ειδικό κρεβάτι. Πείτε του ότι το θέλετε στο 1/3 του μεγέθους του κανονικού διπλού κρεβατιού. Μην χρησιμοποιείτε μαξιλάρι ή σκεπάσματα. Αν η κατασκευή αυτή αποδειχθεί πολύ ακριβή, μπορείτε απλά να αρχίσετε να κοιμάστε μέσα στην μπανιέρα.

Βήμα 10o

Το να μετατρέψετε το αυτοκίνητό σας σε οικογενειακό είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε. Θα χρειαστείτε:

18 μονές κάλτσες (που δεν ταιριάζουν απαραίτητα)
6 καθαρές πάνες σε 3 μεγέθη
2 πακέτα υγρομάντηλα (ανοιγμένα)
6 κούπες από διάφορα ψίχουλα
½ κούπα μαρμελάδα φράουλα ή κάποια άλλη κολλώδης ουσία
18 σπασμένα παιχνίδια
2 χούφτες χαρτοπόλεμο
2 άδεια κουτιά παιδικών χυμών
Αλλαξιές ρούχων για 10 παιδιά

Αναμείξτε όλα τα παραπάνω πάνω σε γρασίδι, προσέξτε η μαρμελάδα να πάει παντού, και έπειτα πετάξτε τα με δύναμη μέσα στο αυτοκίνητο και συνεχίστε να ανακατεύετε. Οδηγήστε έτσι για μέρες.

Βήμα 11ο

Επισκεφθείτε ένα πανηγύρι και αγοράστε 10 μεγάλες τσάντες με ρούχα. Παρατήστε τις στο καθιστικό σας. Φέρτε τους ουρακοτάγκους (που είχατε δανειστεί από τον ζωολογικό κήπο) και ξεκινήστε να διπλώνετε ρούχα. Απολαύστε το!

Είστε πλέον έτοιμοι να γίνετε γονείς. Καλή τύχη!

*Το παραπάνω κείμενο είναι της συγγραφέως Bunmi Laditan, η οποία έχει γράψει το βιβλίο Το ειλικρινές νήπιο: Ένας παιδικός οδηγός για γονείς. Δημοσιεύτηκε πρόσφατα στη Huffington Post, και είναι εντελώς χιουμοριστικό!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v