Πώς να ντυθείτε το καλοκαίρι στο γραφείο

Πώς να ντυθείτε το καλοκαίρι στο γραφείο

Το καλοκαιρινό σας ντύσιμο στη δουλειά μπορεί να γίνει «πονοκέφαλος», ειδικά κατά τους πολύ ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, όταν συνέχεια προσπαθείτε να επιλέξετε τους κατάλληλους συνδυασμούς για τους επαγγελματικούς χώρους που κινείστε μέσα στην πόλη. Τίποτα δεν σας φαίνεται άνετο, δροσερό ή χαριτωμένο, όταν έξω η θερμοκρασία είναι στους 38 βαθμούς Κελσίου και εσείς απλά το μόνο που θα θέλατε είναι να χαλαρώνετε δίπλα σε μια πισίνα ή παραλία.

Ωστόσο, το επαγγελματικό σας ντύσιμο το καλοκαίρι παραμένει ιδιαίτερα σημαντικό για εσάς, ειδικά όταν οι μέρες της αδείας σας είναι περιορισμένες και είστε αναγκασμένες να εργάζεστε κατά το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού. Δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα και την κρίση σας, ίσως περισσότερα από το ντύσιμό σας τον χειμώνα. Σίγουρα δεν θέλετε να αφήνετε πολλά ακάλυπτα σημεία στο σώμα σας, αλλά δεν μπορείτε να είστε και πολύ καλυμμένη. Και υπάρχουν ορισμένα βασικά πράγματα, που απλά πρέπει να αποφύγετε!

Ποια είναι όμως αυτά; Συνεχίστε το διάβασμα, διαπιστώνοντας μερικά λάθη που πολλές γυναίκες κάνουν το καλοκαίρι, όταν δουλεύουν στην πόλη. Και προσαρμοστείτε ανάλογα. Θα σας επαινέσουν και θα σας ζηλέψουν για τις στιλιστικές σας γνώσεις και απόψεις, σχετικά με τη σωστή καλοκαιρινή εμφάνιση σε χώρο εργασίας!

Αποκτήστε λοιπόν μια cool καλοκαιρινή επαγγελματική εμφάνιση, αποφεύγοντας κάποια συνηθισμένα λάθη:

1. Κρατήστε τα πόδια σας σε professional εμφάνιση

Τα παπούτσια σας λένε πάντα πολλά για το επίπεδο της σοβαρότητάς σας και πόση αξία δίνετε στο επαγγελματικό σας προφίλ. Δεν χρειάζεται να φοράτε τακούνια «ουρανοξύστη», αλλά και το λίγο τακούνι σας ίσως είναι καλύτερο από τα εντελώς flat. Απλά πέδιλα με λουράκια, γόβες ή πλατφόρμες λίγο ανοικτές μπροστά και flats, είναι μια σωστή καλοκαιρινή επιλογή.

2. Μη φοράτε σαγιονάρες

Τίποτα δεν δείχνει ότι τελικά δεν παίρνετε και τόσο στα σοβαρά τη δουλειά σας, όπως το να κυκλοφορείτε στο γραφείο φορώντας σαγιονάρες . Αφήστε τις σαγιονάρες για την παραλία και στο γραφείο φορέστε παπούτσια που κάπως θα καλύπτουν τα πόδια σας. Όχι εντελώς, αλλά τα δάχτυλα των ποδιών σας θα πρέπει να καλύπτονται κατά το μεγαλύτερο μέρος. Και αν τα καλοκαιρινά σας πέδιλα ή σανδάλια, κάνουν θόρυβο σαγιονάρας, αφήστε τα στο σπίτι. Φορέστε παπούτσια που δένουν ή κουμπώνουν στον αστράγαλό σας, για να έχετε πιο άνετο και σταθερό βάδισμα.

3. Αναδείξτε το χρώμα σας, όχι το δέρμα σας

Ναι, είναι κατανοητό ότι μια ζεστή ημέρα, το μόνο που θέλετε είναι να φοράτε λίγα ρούχα. Όμως, αντί να εκθειάζετε το δέρμα σας, δοκιμάστε να δείξετε λίγο χρώμα! Φορέστε ένα ζακετάκι σε έντονο χρώμα, μια φωτεινή και παιχνιδιάρικη φούστα ή ένα εντυπωσιακό βραχιόλι. Ακόμα και το δέσιμο στα μαλλιά σας μπορεί να είναι σε σχήμα μικρού λουλουδιού, προσθέτοντας μια χαρούμενη νότα, στην εμφάνισή σας! Μπορείτε να είστε σέξι, χωρίς να αποκαλύπτετε το σώμα σας. Το καλοκαιρινό ντύσιμο στη δουλειά, επιτρέπει οπωσδήποτε χρώματα, οπότε δώστε εκεί την προσοχή σας, από το να εκθειάζετε το δέρμα σας.

4. Μην φοράτε πολλά χρώματα μαζί

Ένα πράγμα που θα πρέπει να είστε προσεκτικές, είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν συσσωρεύονται πάνω σας πάρα πολλά χρώματα. Όπως αναφέραμε παραπάνω, επιτρέπεται μια κάπως πιο χαρούμενη και καλοκαιρινή εμφάνιση, αλλά αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει από πάνω μέχρι κάτω! Εκτός εάν είναι ένα κομμάτι μόνο, όπως ένα πολύχρωμο φόρεμα. Εξισορροπείστε τα έντονα χρωματιστά τοπς ή φούστες σας με ουδέτερα αξεσουάρ και ρούχα αντίστοιχα. Για παράδειγμα, εάν φοράτε μια πολύχρωμη φούστα, δοκιμάστε ένα λευκό πουκάμισο για να δημιουργήσετε ισορροπία. Αυτό το καλοκαιρινό παιχνίδι με τα ρούχα σας, μπορεί πραγματικά να σας διασκεδάσει! Πειραματιστείτε με διαφορετικούς συνδυασμούς και γίνετε δημιουργικές με το στυλ σας!

5. Δείξτε ελεύθερα τα γυμνασμένα μπράτσα σας

Είναι γενικά αρκετά αποδεκτά στους περισσότερους χώρους γραφείων, τα αμάνικα μπλουζάκια ή φορέματα. Το αμάνικο καλοκαιρινό ντύσιμο στη δουλειά, είναι χαριτωμένο και πολύ σικ! Διαλέξτε καλής ποιότητας υφάσματα, όπως μεταξωτά ή λινά, έτσι ώστε να δείχνετε κομψή. Συνδυασμένα με ένα αξιοπρόσεκτο κολιέ, θα δείχνετε ζωηρή και λαμπερή, μέσα στο αμάνικο τοπ σας! Ευνόητο είναι ότι εκτός από την κομψή εμφάνιση, θα αισθάνεστε και πιο δροσερή.

6. Μην φοράτε ρούχα με τιράντες

Τα αμάνικα στη δουλειά, όπως αναφέραμε παραπάνω, είναι απόλυτα αποδεκτά. Οι τιράντες και τα εξώπλατα όμως, όχι! Μη φοράτε ποτέ κάτι που δείχνει γυμνή την πλάτη σας, έχει μεγάλο άνοιγμα στο ντεκολτέ ή είναι εντελώς στράπλες, στο γραφείο! Δεν θα δείχνετε καθόλου κομψή στο χώρο σας. Εάν φοράτε μια μπλούζα με τιράντες, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα ζακετάκι ή σακάκι για να φορέσετε πάνω από αυτό. Οι κανόνες μπορεί να έχουν αλλάξει στην εποχή μας ή από τότε που η μητέρα σας εργαζόταν πριν πολλά χρόνια σε γραφείο, αλλά δεν άλλαξαν τόσο πολύ στα βασικά σημεία. Θα πρέπει να θυμάστε ότι βρίσκεστε σε επαγγελματικό χώρο και κατά κάποιον τρόπο η εικόνα σας αντανακλά την ποιότητα και το επίπεδο της εταιρείας στην οποίο εργάζεστε, κάθε μέρα!

7. Ξεχωρίστε με τα αξεσουάρ σας

Τώρα που το καλοκαίρι είναι εδώ, μπορείτε να αλλάξετε τα σκούρα χειμωνιάτικα αξεσουάρ σας με άλλα, σε παστέλ χρώματα, όπως της βανίλιας ή του φιστικιού. Αυτό περιλαμβάνει τις τσάντες, τα φουλάρια και τα σακάκια, καθώς και τα κοσμήματα. Η φωτεινότητα αυτή εξακολουθεί να διατηρεί την εμφάνισή σας business, προσδίνοντάς σας όμως έναν αέρα και μια καλοκαιρινή αίσθηση, στο ντύσιμο της πόλης. Προτιμήστε δερμάτινες τσάντες σε φωτεινές αποχρώσεις ή υλικό από φίδι που ταιριάζει με τα πάντα.

8. Μην κρατάτε τη μαύρη σας τσάντα

Ό, τι κι αν κάνετε, αποφύγετε αυτό το καλοκαίρι να κάνετε τα λάθη που μπορεί να χαλάσουν όλη την εμφάνισή σας! Για παράδειγμα, το να κρατάτε τη μαύρη χειμωνιάτικη τσάντα γραφείου σας με παστέλ ρούχα, είναι απλά βαρύ και άκομψο. Και είναι εντελώς εκτός ισορροπίας, με τα φωτεινά, αεράτα, καλοκαιρινά ρούχα που φοράτε. Εάν φυσικά φοράτε μαύρα ή πολύ μαύρο στο ντύσιμό σας, τότε έχει καλώς. Αλλά ποια γυναίκα φοράει συχνά, πολλά μαύρα ρούχα το καλοκαίρι; Προσανατολιστείτε καλύτερα στα λευκά, κίτρινα, ροζ ή μπλε, ειδικά για φέτος το καλοκαίρι!

9. Φορέστε ρούχα που σας επιτρέπουν να αναπνέετε

Μπορείτε να φοράτε ένα εντελώς καλοκαιρινό φόρεμα στη δουλειά και να αισθάνεστε άνετα μέσα σε αυτό. Απλά, βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει αρκετά σημεία του σώματός σας. Προτιμήστε φαρδιά, άνετα υφάσματα σε καλοκαιρινά χρώματα, ισορροπώντας αυτό το ίσως «κοριτσίστικο» στυλ με επαγγελματικά παπούτσια, ένα σακάκι και τα σωστά αξεσουάρ. Μια ζώνη, μερικά βραχιόλια ή τα σωστά σκουλαρίκια, μπορούν να παρουσιάσουν μια εξαιρετική εικόνα, ακόμα και με τα πιο απλά, ελαφριά ή ριχτά, καλοκαιρινά ρούχα.

10. Μη φοράτε υπερβολικά μίνι

Το χειρότερο λάθος που μπορείτε να κάνετε με την καλοκαιρινή σας επαγγελματική εμφάνιση, είναι να φοράτε εξαιρετικά στενές, σούπερ μίνι φούστες στον εργασιακό σας χώρο. Σύμφωνοι, μπορεί να σας δείχνει πολύ σέξι και μπορεί να είναι αποδεκτό όλο αυτό, στο χώρο που -εσείς- εργάζεστε. Αλλά η αλήθεια είναι, ότι είναι μια εξαιρετικά άβολη εμφάνιση μέσα στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού! Για τις επαγγελματίες, το άνετο και χαριτωμένο καλοκαιρινό ντύσιμο, δεν περιλαμβάνει τέτοιου είδους εμφανίσεις σε φορέματα και φούστες. Φορέστε κάτι με το οποίο θα είστε σε θέση να κινηθείτε άνετα στον χώρο και να μην αισθάνεστε ότι σας κοιτούν όλοι! Και πιστέψτε το και οι άλλοι θα αισθάνονται πιο άνετα μαζί σας!

Αυτά τα απλά καλοκαιρινά "ναι" και "όχι" που αφορούν την εργασία σας, μπορούν να σας καλύψουν άνετα για όλη την καλοκαιρινή σεζόν. Εφόσον ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές, δεν θα έχετε να ανησυχείτε για κατάλληλες ή ακατάλληλες καλοκαιρινές επαγγελματικές εμφανίσεις και κανείς δεν θα σας κοιτάζει επίμονα στην δουλειά! Δεν είναι καθόλου δύσκολο να ακολουθήσετε κάποιους βασικούς κανόνες, αντίθετα αυτό θα σας απαλλάξει από πολύ άγχος και αμφιβολία, χαρίζοντάς σας περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Πηγή: premium.paratiritis.gr

v