Καλοκαιρινά προβλήματα ομορφιάς: 9 λύσεις για τα μαλλιά και την επιδερμίδα!

Καλοκαιρινά προβλήματα ομορφιάς: 9 λύσεις για τα μαλλιά και την επιδερμίδα!

Το καλοκαίρι με την θάλασσα, τον ήλιο και την ζέστη δημιουργούνται διάφορα προβλήματα στην επιδερμίδα προσώπου και σώματος καθώς και στα μαλλιά. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε λύσεις σε όλα αυτά που επιβαρύνουν την καλοκαιρινή σας εμφάνιση, για να είστε πάντα λαμπερή και όμορφη κάτω από τον ήλιο!

Ανομοιομορφίες στο χρώμα της επιδερμίδας

Λύση: Αν παρατηρείτε ότι κάτω από τον ήλιο βγάζετε φακίδες ή ότι το δέρμα αρχίζει να εμφανίζει ανομοιομορφίες στο χρώμα (και από το μαύρισμα), τότε η λύση είναι μία: Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και την έκθεση στον ήλιο! Τοποθετείτε, επίσης, σχολαστικά στο δέρμα αντηλιακό κάθε δύο ώρες και μια καλή ενυδατική κρέμα επιστρέφοντας από την παραλία.

Αντιαισθητική γραμμή στο μπικίνι

Λύση: Η γραμμή του μπικίνι, αν δεν είναι τέλεια αποτριχωμένη, ενοχλεί όλες τις γυναίκες στην παραλία. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ξυρίζεστε κάθε δύο μέρες με έναν αφρό που έχει βάση την βρώμη. Μπορείτε, επίσης, να μουλιάσετε μερικά σακουλάκια χαμομήλι σε ζεστό νερό και μετά να τα βάλετε για 15-20 λεπτά στο ψυγείο. Ακουμπήστε τα έπειτα στα σημεία που έχετε εξανθήματα ή κοκκινίλες και τα βότανα θα κάνουν τα μαγικά τους!

Μάθετε τα πάντα για την αποτρίχωση στο μπικίνι.

Κοκκινίλες και ερεθισμοί από το ξύρισμα 

Λύση: Το ξυράφι μπορεί να ερεθίσει το ελαφρώς ανομοιόμορφο δέρμα. Για να αποφύγετε τους ερεθισμούς, καλύψτε το δέρμα σας με αφρό ξυρίσματος ή με μαλακτική κρέμα, αλλά όχι με σαπούνι γιατί ενδέχεται να ξηράνει το δέρμα. Μπορείτε, επίσης, να περάσετε με λάδι το κενό ανάμεσα στις λεπίδες του ξυραφιού, για να "αντέξει" περισσότερο στο συχνό ξύρισμα.

Δείτε εδώ λύσεις για να μην ξυρίζεστε τόσο συχνά.

Μαλλιά λαδωμένα μετά το λούσιμο

Λύση: Ανεξάρτητα από τον τύπο των μαλλιών σας, η αύξηση της υγρασίας σε συνδυασμό με την ζέστη, μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται λιπαρά. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ψεκάζετε τις ρίζες των μαλλιών σας με ένα dry-shampoo. Ο ιδρώτας θα απορροφηθεί άμεσα από τα μαλλιά, τα οποία θα γίνουν και πάλι λαμπερά!

Κίτρινο μανικιούρ

Λύση: Ο ήλιος ευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά για το κιτρίνισμα του μανικιούρ! Μπορείτε λοιπόν να ζητήσετε από την ειδικό που περιποιείται τα νύχια σας να χρησιμοποιήσει ένα γυαλιστικό που μπλοκάρει την υπεριώδη ακτινοβολία, προκειμένου να δείχνουν τα νύχια εντυπωσιακά για περισσότερο καιρό.

Μαλλιά που φριζάρουν

Λύση: Η θάλασσα, η υγρασία και ο αέρας μπορούν να φριζάρουν έντονα τα μαλλιά σας μέσα στο καλοκαίρι, ειδικά αν βρίσκεστε για διακοπές στα αγαπημένα νησιά! Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κεραμικό σεσουάρ με "φυσούνα" για πιο γρήγορα αποτελέσματα και για λιγότερη ένταση ζέστης. Μπορείτε, επίσης, να φιξάρετε τα μαλλιά με ένα προϊόν που είναι ιδανικό για να απωθεί την υγρασία από τον ζεστό αέρα.

Σκασμένα χείλη από τον ήλιο

Λύση: Αντί να βάζετε τα καθιερωμένα lip balms που έχουν ως βάση την καμφορά ή την μινθόλη (με αποτέλεσμα να ξηραίνουν ακόμα περισσότερο τα χείλη) προτιμήστε εκείνα που έχουν συστατικά σαν το βούτυρο καριτέ. Να προσέχετε, επίσης, πάντα να έχουν δείκτη προστασίας από τον ήλιο.

Δείτε ακόμα πώς θα φτιάξετε σπιτικό Lip Balm.

Δερματικό έκζεμα

Λύση: Μπορεί να παρουσιαστεί στα πόδια, στους αγκώνες, στον λαιμό και κάτω από την μασχάλη και να προκληθεί από την έντονη ζέστη. Για να το αποφύγετε μην χρησιμοποιείτε "βαριά" αποσμητικά ή αρώματα που μπορεί να κάνουν πιο έντονη μια δερματοπάθεια και επιλέγετε καλύτερα αυτά που έχουν ουδέτερο PH. Αν το έκζεμα είναι πολύ ενοχλητικό και επιμένει, τότε καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο. 

Δείτε ακόμα πώς θα δώσετε λύση στα πιο κοινά δερματικά προβλήματα του προσώπου.

Τσιμπήματα από κουνούπια

Τα κουνούπια ευδοκιμούν σε περιοχές όπου υπάρχει νερό και επίσης έλκονται από τις υψηλές θερμοκρασίες και από την μυρωδιά του σώματος. Επενδύστε σε ένα καλό εντομοαπωθητικό (αν είναι και φυσικό ακόμα καλύτερα!). Αν έχετε τσιμπήματα, προσπαθήστε να μην ξύνεστε και τοποθετείστε μια παγοκύστη πάνω από το σημείο. Θα σας ανακουφίσει κατευθείαν.

v