Ύπνος και ομορφιά: 8 συμβουλές για να ξυπνάτε πραγματικά ανανεωμένες

Ύπνος και ομορφιά: 8 συμβουλές για να ξυπνάτε πραγματικά ανανεωμένες

Αν θέλετε να κάνετε ένα δώρο στη ταλαιπωρημένη επιδερμίδα σας, ακολουθήστε μερικές απλές συμβουλές πριν πάτε για ύπνο, όσο κουρασμένη κι αν είστε. Το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο και θα σας ανταμείψει!

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, η επιδερμίδα μας κάνει μια μεγάλη προσπάθεια ανάπλασης των κυττάρων του δέρματος. Εμείς μπορούμε απλώς να τη βοηθήσουμε λίγο παραπάνω. Ας δούμε, λοιπόν, ποιες είναι οι συμβουλές που προτείνουν οι ειδικοί για την επιδερμίδα σας όταν κοιμάστε:

Κοιμηθείτε σε δροσερό δωμάτιο, φροντίζοντας να ανανεώσετε τον αέρα, ανοίγοντας λίγο τα παράθυρα πριν κοιμηθείτε. Παράλληλα, κρατήστε ελαφρώς μαζεμένα τα μαλλιά σας, απομακρύνοντας έτσι τα μικρόβια που πέφτουν από τα μαλλιά στο πρόσωπό σας.

-Ξεβαφτείτε οπωσδήποτε πριν κοιμηθείτε. Όσο αργά και αν πηγαίνετε για ύπνο και όσο κουρασμένη και αν αισθάνεστε από τις πολλές δουλειές που έχετε ή ακόμα και από κάποιο ξενύχτι, είναι μια υπόθεση που κρατάει μόνο δέκα λεπτά. Μην το αμελείτε ποτέ. Η περιποίηση αυτή περιλαμβάνει όλο το μακιγιάζ του προσώπου σας και το προϊόν ομορφιάς που χρησιμοποιείτε για τη νύχτα.

-Φροντίστε τον ύπνο σας. Κοιμηθείτε σε σωστό στρώμα, μαξιλάρι, σκεπαστείτε με υγιεινά σκεπάσματα. Τίποτα δεν βοηθά περισσότερο την ομορφιά μας, όσο ένας ξεκούραστος ύπνος. Επίσης, οτιδήποτε χρησιμοποιείτε στον ύπνο, πρέπει να πλένεται και να αερίζεται τακτικά, όπως π.χ. το πάπλωμα, τα σεντόνια, τα μαξιλάρια σας.

-Μη ξενυχτάτε συχνά και χωρίς λόγο. Οι λίγες ώρες ύπνου είναι ο εχθρός της επιδερμίδας. Ακόμα και αν είστε πολύ νέα, οι συνέπειες της έλλειψης ύπνου θα είναι κάποια στιγμή καταστροφικές για την επιδερμίδα σας, μελλοντικά. Μερικές από τις ωραιότερες γυναίκες στον κόσμο δηλώνουν ότι το καλύτερο καλλυντικό τους είναι ο ύπνος!

-Φοράτε ανάλαφρα και βολικά ρούχα ύπνου. Είναι προτιμότερο όταν κοιμάστε να μη ζεσταίνεστε, αλλά και να μην κρυώνετε υπερβολικά. Είναι κι αυτό ένα απαραίτητο συστατικό του καλού ύπνου.

-Προετοιμαστείτε με ήρεμο τρόπο για τον ύπνο σας, κλείνοντας την τηλεόραση και διαβάζοντας λίγο από ένα βιβλίο που σας αρέσει, πριν κοιμηθείτε. Μελέτες έχουν δείξει, ότι η τηλεόραση πριν τον ύπνο δημιουργεί ένταση, εκνευρισμό και σε κάποιους αϋπνία. Διατηρείτε την ηρεμία και την ησυχία όσο μπορείτε στην κρεβατοκάμαρά σας, για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

-Χρησιμοποιείτε οπωσδήποτε κρέμα προσώπου και κρέμα για τα μάτια, από νεαρή ηλικία. Η ενυδάτωση της επιδερμίδας σας είναι σημαντική και με τα κατάλληλα προϊόντα που θα βρείτε στην αγορά, θα βοηθήσετε το πρόσωπό σας να λάμπει κάθε πρωί. Επιλέξτε μια καλή κρέμα -ακόμα και η 24ωρη είναι κατάλληλη- και φορέσετε τη πριν τον ύπνο. Εάν έχετε χρόνο κάντε το αρκετή ώρα πριν, ώστε να απορροφηθεί σωστά.

-Διώξτε τις δυσάρεστες σκέψεις και το άγχος αρκετή ώρα πριν πάτε για ύπνο, έτσι ώστε να μπορείτε να χαλαρώσετε λίγο, όσο δύσκολη κι αν προμηνύεται η επόμενη ημέρα σας! Χαρίστε απλά στον εαυτό σας την πολυτέλεια και την ευεργετική επίδραση ενός ξεκούραστου και ήρεμου ύπνου και δείτε τη διαφορά σύντομα στο πρόσωπό σας!

Πηγή: Premium.paratiritis.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v