Ο μπέμπης μου αρνείται να πιει «ξένο» γάλα

Ο μπέμπης μου αρνείται να πιει «ξένο» γάλα

Ερώτηση:

Καλημέρα σας! Θηλάζω τον μπέμπη μου εδώ και 7μιση μήνες και τώρα το γάλα μου δεν τον χορταίνει σχεδόν καθόλου. Αυτό συμβαίνει καιρό και ενώ του είχα ξεκινήσει ξένο συμπλήρωμα και το έπινε –όχι με τρελή όρεξη, αλλά έπινε. Το βράδυ δε του έδινα μόνο ξένο για να κοιμάται όλη νύχτα και όντως κοιμήθηκε. Ξαφνικά, ύστερα από μια βδομάδα το πολύ άρχισε να μην το θέλει καθόλου. Κοντεύουμε μήνα που αρνείται να πιει ξένο και προσπαθούμε με το ζόρι να πιει έστω μια μικρή ποσότητα για να μην ξυπνάει συνέχεια το βράδυ, όμως κάθε βράδυ τα ίδια. Του αλλάξαμε 3 διαφορετικά γάλατα, γιατί του δίνουμε βιολογικό, αλλά τίποτα. Δοκιμάσαμε άλλο μπιμπερό, άλλη θηλή, αλλά όλες οι προσπάθειές μας είναι μάταιες. Θέλω να τον σταματήσω τελείως τον θηλασμό, γιατί και τον ταλαιπωρώ αφού δεν έχω αρκετό για να χορτάσει και θεωρώ πως έτσι που τον θηλάζω ακόμα, ξέρει πως θα πιει μητρικό και γι'αυτό αρνείται να πιει το άλλο. Ενώ αν καταλάβει πως δεν έχει μητρικό καθόλου θα το πάρει απόφαση. Δεν ξέρω βέβαια αν η σκέψη μου αυτή είναι σωστή; Τι να κάνω; 

Απάντηση:

Καταρχάς συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας όλους αυτούς τους μήνες που συνεχίζετε να θηλάζετε. Ο απογαλακτισμός σίγουρα δεν είναι το ίδιο εύκολος για όλα τα βρεφάκια και μερικά δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στο μητρικό, συνήθως, γάλα. Όπως και να έχει, χρειάζεται λίγο υπομονή και εφόσον ο μπέμπης σας το ζητάει ακόμα δεν υπάρχει λόγος να κάνετε βεβιασμένες κινήσεις για να σταματήσετε οπωσδήποτε τον θηλασμό. Να συνεχίσετε να θηλάζετε πρωί-βράδυ, όπως και τώρα, και επιμείνετε στο ξένο ως συμπλήρωμα δίνοντάς το με ποτηράκι εκμάθησης ή αφήνοντάς τον νηστικό κάποιες ώρες για να το δεχτεί ευκολότερα.

Επίσης εκτός από εσάς, ας κάνει μια προσπάθεια ο σύζυγος να το δώσει μήπως ανταποκριθεί καλύτερα.

H Γεωργία Μοσχάκη είναι Επιμελήτρια Παιδίατρος Ευρωκλινικής Παίδων

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v