Πρώτη έξοδος μετά τη γέννα; 10 SOS της σωστής προετοιμασίας!

Πρώτη έξοδος μετά τη γέννα; 10 SOS της σωστής προετοιμασίας!

Έχουν περάσει μήνες, ίσως και περισσότερο από ένας χρόνος από την τελευταία φορά που βγήκατε για να διασκεδάσετε και να περάσετε μια όμορφη βραδιά με φίλους ή με τον άντρα σας. Μετά, όμως, την εγκυμοσύνη και τη γέννα, έφτασε επιτέλους η ώρα να... ξεμυτίσετε και να ζήσετε μια αξέχαστη βραδιά. Για να γίνει αυτό, βέβαια, χρειάζεται να οργανωθείτε και να έχετε υπόψη σας 10 μικρά σημεία, τα οποία θα σας βοηθήσουν να οδηγήσετε τη βραδιά σε επιτυχία.

1. Μην ενδώσετε στο άγχος και τη νευρικότητα

Είναι η πρώτη φορά που αφήνετε το παιδί σας και το επίκεντρο γίνεστε εσείς. Αυτό αυτόματα σας προκαλεί ανεξέλεγκτη νευρικότητα, την οποία μπορείτε να τιθασεύσετε με ένα πλήρως φορτισμένο κινητό που δεν θα σας «κρεμάσει» τις άπειρες φορές που θα θελήσετε να τηλεφωνήσετε στη μητέρα σας ή τη νταντά για να δείτε αν έφαγε καλά και αν κοιμήθηκε νωρίς το μωρό.

2. Ο χρόνος σας δεν είναι απεριόριστος

Όλη την ημέρα που θα προηγηθεί της εξόδου σας, θα νιώσετε συναισθήματα ελευθερίας, ανυπομονησίας και άκρατου ενθουσιασμού για το τι θα φορέσετε, πού θα πάτε και πώς θα εντυπωσιάσετε ως μαμά που επιτέλους βρήκε λίγο χρόνο για τον εαυτό της. Η αλήθεια είναι, όμως, πως μέχρι να ταΐσετε και να κοιμίσετε το μωρό σας, το ταξί θα σας περιμένει ήδη από κάτω, ενώ εσείς θα είστε ακόμη με τη ρόμπα. Ρυθμίστε το χρόνο σας κι αρχίστε να ετοιμάζεστε σιγά-σιγά από νωρίς, αποκαλύπτοντας τον πιο λαμπερό εαυτό σας.

3. Διαλέξτε το σωστό μέρος

Η καθημερινότητα με το μωρό είναι αρκετά δύσκολη, κουραστική και σίγουρα καθόλου ήσυχη. Για το λόγο αυτό, καλό θα ήταν να μην επιλέξετε από την πρώτη σας κιόλας έξοδο ένα πολυσύχναστο μπαράκι ή ένα τεράστιο, εκκωφαντικό club. Οι πιθανότητες είναι να κουραστείτε περισσότερο απ' όσο φαντάζεστε σε τέτοιου είδους μέρη, γι' αυτό καλύτερα να διαλέξετε κάποιο bar με τραπέζια και καρέκλες ή ένα ουζερί που θα σας δώσει την ευκαιρία να συζητήσετε με την παρέα σας κι όχι να ψάχνετε απεγνωσμένα κάπου να κάτσετε.

4. Ντυθείτε πρακτικά

 

Τα τακούνια είναι σίγουρα μια καλή επιλογή. Μπορείτε, όμως, να τα υποστηρίξετε για πάνω από 20 λεπτά τώρα που τα πόδια σας έχουν πρηστεί από την ορθοστασία, καθώς προσπαθείτε να κοιμήσετε το μωρό πηγαίνοντας πέρα-δώθε; Η τσάντα-clutch που σχεδιάζετε να πάρετε έχει χώρο για τα επιθέματα στήθους που χρησιμοποιείτε; Μήπως ένα άνετο παπούτσι και μια μεγάλη, στυλάτη τσάντα έχουν λιγότερες πιθανότητες να σας χαλάσουν τη βραδιά;

5. Κάντε μια τολμηρή επιλογή που θα σας κάνει να νιώσετε καλά

Μπορεί τα παπούτσια και η τσάντα σας να πρέπει να είναι βολικά, εκείνο το σέξι τοπ, όμως, στο οποίο επιτέλους χωράτε ξανά, δεν χρειάζεται να μείνει κι άλλο στην ντουλάπα. Τολμήστε το και νιώστε καλά με τον εαυτό σας μετά από τόσους μήνες πρηξίματος!

6. Πείτε «ναι» στην εξωστρέφεια

Γελάστε, εκφραστείτε, νιώστε τον κόσμο γύρω σας –η τελευταία φορά, άλλωστε, που βρεθήκατε με πολύ κόσμο ήταν στο μαιευτήριο- και ξεδώστε. Νιώστε ξανά κοινωνικό ον και περιορίστε, όσο γίνεται, το να δείχνετε σε γνωστούς και αγνώστους τις φωτογραφίες του μωρού σας στο κινητό.

7. Προσοχή με το αλκοόλ

Έχοντας μήνες να πιείτε αλκοόλ, ίσως η τεκίλα και τα σφηνάκια δεν θα ήταν η καλύτερη επιλογή στην πρώτη σας έξοδο μετά τη γέννα. Παίξτε το «παιχνίδι» με ασφάλεια και περιοριστείτε σε 1-2 ελαφριά ποτά, που δεν θα σας προκαλέσουν ζαλάδα από τις 2 πρώτες γουλιές.

8. Απαθανατίστε τη βραδιά

Επειδή η επόμενη έξοδος μπορεί να αργήσει, μην χάσετε την ευκαιρία να βγάλετε μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες με την παρέα σας, που τις επόμενες ημέρες θα σας θυμίζουν ότι υπάρχει ζωή και εκτός σπιτιού.

9. «Νικήστε» την κούραση

Αν προλάβετε, φροντίστε να ξεκουραστείτε κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα πριν βγείτε, έστω και για 20 λεπτά, προκειμένου να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας και να νιώθετε πιο ξεκούραστη το βράδυ. Για το λόγο αυτό, προτιμήστε να προγραμματίσετε αυτή την έξοδο μια μέρα που η μητέρα σας θα μπορέσει να αναλάβει από νωρίς το μωρό.

10. Προετοιμαστείτε για hangover

Λογικό είναι, ακόμα και λίγο κρασί ή μπίρα παραπάνω, την επόμενη μέρα να σας προκαλέσει τον κλασικό πονοκέφαλο που θα σας δυσκολέψει στο να διαχειριστείτε μια πιθανή γκρίνια ή κλάμα του μωρού σας. Μην το παρακάνετε με το αλκοόλ και φροντίστε να έχετε φάει καλά πριν το ποτό σας και να πάρετε ένα σωστό πρωινό, το οποίο θα σας τονώσει και ενδεχομένως θα καταπραΰνει τον πονοκέφαλο. Το μέλι και τα φρούτα αποτελούν μια καλή επιλογή για τέτοιες περιπτώσεις.

Καλή σας διασκέδαση!

v